تلگراف نوشت: آمریکا و اسرائیل متحمل یک شکست تمام عیار شدند | ۳ هدف محقق نشده پیام تبریک سردار رادان به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تبادل اطلاعات کاخ سفید با کنگره درباره ایران محدود می‌شود حادثه امنیتی مرگبار برای نظامیان صهیونیست در غزه (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات انفجار مهیب در باکو (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات جدیدی از عادی سازی روابط سوریه و رژیم صهیونیستی منتشر شد زد و خورد در تظاهرات شبانه علیه نتانیاهو در تل‌آویو (۶ تیر ۱۴۰۴) جاسوس اسرائیل در گیلان به دام افتاد (۶ تیر ۱۴۰۴) صدراعظم آلمان برای احیای توافق هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کرد عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد
سرخط خبرها

شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره تعامل با سوریه پسااسد جلسه برگزار خواهند کرد

  • کد خبر: ۳۰۵۷۹۸
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۸
شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره تعامل با سوریه پسااسد جلسه برگزار خواهند کرد
دیپلمات‌های ارشد ۲۷ کشور اروپایی در آخرین نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ میلادی در بروکسل گردهم آمده‌اند تا درباره تعامل با گروه‌های مسلح حاکم در سوریه، در پی سقوط دولت بشار اسد تصمیم‌گیری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اتحادیه اروپا تاکنون با گروه‌هایی که زمان امور در دمشق را به دست گرفته‌اند تماسی نداشته و تصمیم‌گیری در این زمینه را به نشست شورای وزیران امور خارجه محول کرده است.

کایا کالاس که برای نخستین بار در قامت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ریاست نشست شورا را برعهده دارد، به خبرنگاران در بروکسل گفت: ما در جلسه امروز درباره نحوه و سطح تعامل با دولت جدید سوریه رایزنی خواهیم کرد. اینکه چه گام‌هایی را برخواهیم داشت اگر سوریه در مسیر درستی گام بردارد. سوریه با یک آینده امیدوار کننده اما مبهم مواجه است.

وی درباره خارج کردن تحریر الشام از فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا گفت: ابتدا باید تصمیم بگیریم در چه سطحی می‌خواهیم با مسئولان دمشق ارتباط برقرار کنیم و سپس درباره گام‌هایی که می‌خواهیم برای ارتباط با آن‌ها برداریم صحبت خواهیم کرد.

برخی از اخبار منتشر شده حاکیست که تعدادی از کشورهای اروپایی درصدد ازسرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه هستند. وزیر امور خارجه آلمان عنوان کرد که این کشور به دنبال راه مناسب برای تعامل با گروه تحریرالشام است. دیپلمات ارشد فرانسوی نیز از اعزام هیات دیپلماتیک به دمشق و آغاز رایزنی‌های اولیه برای ارزیابی اوضاع در سوریه خبر داد.

همچنین الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش گفت: ما خواهان انتقال مسالمت‌آمیز قدرت و یک دولت فراگیر در سوریه هستیم. اما مهم‌ترین مساله بررسی مسیر گفت‌وگو با مسئولان جدید در دمشق است. اکنون پنجره فرصتی باز شده است و باید تلاش کرد تا آینده بهتری برای مردم سوریه ایجاد شود.

انگلیس که چهار سال پیش از اتحادیه اروپا خارج شد، تماس هایی را با هیات تحریرالشام برقرار کرده است. دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفت: ما در تلاش هستیم تا با استفاده از تمام کانال‌های ارتباطی موجود از جمله کانال‌های دیپلماتیک و البته کانال‌هایی که از سوی نهادهای امنیتی انگلیس برای ما مهیا می‌شود با هیات تحریرالشام ارتباط مستقیم داشته باشیم.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز پیشتر اعلام کرده بود که واشنگتن با هیات تحریر الشام در سوریه «تماس مستقیم» برقرار کرده است. هر چند آمریکا این گروه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است اما بلینکن گفت: ما با هیات تحریر الشام و سایر گروه‌ها در تماس بوده‌ایم.

از این رو انتظار می‌رود که دیپلمات‌های اروپایی در نشست امروز، نقشه راه تعاملات عملی و ملموس با مسئولان جدید دمشق را مورد بررسی قرار دهند.

کالاس ساعاتی پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد که ملاک تصمیم اتحادیه درباره تعامل با دولت سوریه، اقدامات مسئولان مستقر در دمشق است. وی در عین حال تصریح کرد که اتحادیه اروپا آماده ایفای نقش بیشتری در پی سقوط دولت بشار اسد و مشارکت در فرآیند بازسازی این کشور است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->