معاون وزیر خارجه از پیگیری ویژه حقابه ایران از هیرمند خبرداد تذکر شفاهی برخی نمایندگان مجلس به ارکان اطلاع‌رسانی دولت و پزشکیان معاون وزیر کشور حکومت سرپرست افغانستان به سفارت کشورش در تهران رفت آمریکا یک روزنامه‌نگار بریتانیایی حامی فلسطین را بازداشت کرد وزیر نفت: هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی گرفته نشده است آیت الله علم الهدی: باید از ایجاد نفاق و تفرقه در محیط دانشگاه جلوگیری شود پاکستان اعزام نیرو به غزه را بررسی می‌کند پزشکیان: دستگاه‌های دولتی بر اساس عملکرد حقوق و پاداش پرداخت کنند رفیع‌زاده: اصلاح نظام اداری طبق نظر و خواسته مردم انجام خواهد شد قائم‌پناه: رئیس‌جمهوری بر پرداخت بودجه بر اساس عملکرد تاکید دارد وزیر بهداشت: تأثیر تحریم‌ها انکارناپذیر است، اما شرایط از سال گذشته بهتر شده است مهاجرانی در حیاط دولت: خروج ایران از لیست سیاه FATF زمان بر است وزیر جهاد کشاورزی: پیگیر تامین نهاده‌های دامی هستیم دیدار هیئت پارلمانی و سفیر ایران در مسکو | گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه بررسی شد کرامت هسته‌ای در برابر فشار آمریکا | تمجید وبگاه اوکراینی از موضع ایران در برابر قلدری آمریکا عارف: در اداره دانشگاه ها باید تجدیدنظر شود انتقاد پزشکیان از رقم اضافه کار پرستاران سفرای ایران و ارمنستان در عراق دیدار کردند نماینده مردم چابهار در مجلس: برخورد با قاچاقچیان بزرگ سوخت به‌جای سوخت‌بران جزء، اولویت بیشتری دارد شب خونین غزه با ۱۰۰ شهید | غزه همچنان زیر آتش (۷ آبان ۱۴۰۴) وزیر خارجه ژاپن از گفت‌و‌گو‌های سازنده‌ با ایران خبرداد والی هرات در دیدار با معاون وزیر خارجه: آماده‌ایم کشت فراسرزمینی را با ایران عملیاتی کنیم فراکسیون صنعت مجلس: دشمن در سناریوی جنگ اقتصادی شکست خورد درخواست ۴۰ نماینده مجلس برای تسریع واردات خودرو به منطقه آزاد مازندران بالاترین نشان کره جنوبی به ترامپ اهدا شد + فیلم بازگشت پرونده تعطیلی پنجشنبه‌ها بار دیگر به کمیسیون اجتماعی آمریکا: مخالف هرگونه نفوذ زمینی دوباره ارتش اسرائیل به غزه هستیم
سرخط خبرها

شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره تعامل با سوریه پسااسد جلسه برگزار خواهند کرد

  • کد خبر: ۳۰۵۷۹۸
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۸
شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره تعامل با سوریه پسااسد جلسه برگزار خواهند کرد
دیپلمات‌های ارشد ۲۷ کشور اروپایی در آخرین نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ میلادی در بروکسل گردهم آمده‌اند تا درباره تعامل با گروه‌های مسلح حاکم در سوریه، در پی سقوط دولت بشار اسد تصمیم‌گیری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اتحادیه اروپا تاکنون با گروه‌هایی که زمان امور در دمشق را به دست گرفته‌اند تماسی نداشته و تصمیم‌گیری در این زمینه را به نشست شورای وزیران امور خارجه محول کرده است.

کایا کالاس که برای نخستین بار در قامت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ریاست نشست شورا را برعهده دارد، به خبرنگاران در بروکسل گفت: ما در جلسه امروز درباره نحوه و سطح تعامل با دولت جدید سوریه رایزنی خواهیم کرد. اینکه چه گام‌هایی را برخواهیم داشت اگر سوریه در مسیر درستی گام بردارد. سوریه با یک آینده امیدوار کننده اما مبهم مواجه است.

وی درباره خارج کردن تحریر الشام از فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا گفت: ابتدا باید تصمیم بگیریم در چه سطحی می‌خواهیم با مسئولان دمشق ارتباط برقرار کنیم و سپس درباره گام‌هایی که می‌خواهیم برای ارتباط با آن‌ها برداریم صحبت خواهیم کرد.

برخی از اخبار منتشر شده حاکیست که تعدادی از کشورهای اروپایی درصدد ازسرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه هستند. وزیر امور خارجه آلمان عنوان کرد که این کشور به دنبال راه مناسب برای تعامل با گروه تحریرالشام است. دیپلمات ارشد فرانسوی نیز از اعزام هیات دیپلماتیک به دمشق و آغاز رایزنی‌های اولیه برای ارزیابی اوضاع در سوریه خبر داد.

همچنین الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش گفت: ما خواهان انتقال مسالمت‌آمیز قدرت و یک دولت فراگیر در سوریه هستیم. اما مهم‌ترین مساله بررسی مسیر گفت‌وگو با مسئولان جدید در دمشق است. اکنون پنجره فرصتی باز شده است و باید تلاش کرد تا آینده بهتری برای مردم سوریه ایجاد شود.

انگلیس که چهار سال پیش از اتحادیه اروپا خارج شد، تماس هایی را با هیات تحریرالشام برقرار کرده است. دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفت: ما در تلاش هستیم تا با استفاده از تمام کانال‌های ارتباطی موجود از جمله کانال‌های دیپلماتیک و البته کانال‌هایی که از سوی نهادهای امنیتی انگلیس برای ما مهیا می‌شود با هیات تحریرالشام ارتباط مستقیم داشته باشیم.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز پیشتر اعلام کرده بود که واشنگتن با هیات تحریر الشام در سوریه «تماس مستقیم» برقرار کرده است. هر چند آمریکا این گروه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است اما بلینکن گفت: ما با هیات تحریر الشام و سایر گروه‌ها در تماس بوده‌ایم.

از این رو انتظار می‌رود که دیپلمات‌های اروپایی در نشست امروز، نقشه راه تعاملات عملی و ملموس با مسئولان جدید دمشق را مورد بررسی قرار دهند.

کالاس ساعاتی پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد که ملاک تصمیم اتحادیه درباره تعامل با دولت سوریه، اقدامات مسئولان مستقر در دمشق است. وی در عین حال تصریح کرد که اتحادیه اروپا آماده ایفای نقش بیشتری در پی سقوط دولت بشار اسد و مشارکت در فرآیند بازسازی این کشور است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->