تاکید رئیس سازمان محیط زیست بر ضرورت تصویب پیش‌نویس اصلاحیه قانون مدیریت پسماند ماجرای برداشتن عمامه روحانی در فرودگاه مهرآباد چه بود؟ + فیلم پیش‌بینی بارش برف و باران در ۱۱ استان (۱۸ دی ۱۴۰۳) باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در دوران بارداری فرصت رسیدگی به بیمار در اورژانس زیر ۶ ساعت است چه کسانی مستعد ابتلا به «زونا» هستند؟ هشدار قرمز برای بازار تجهیزات پزشکی بوشهر دوباره لرزید (۱۷ دی ۱۴۰۳) مدارس اراک فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد مدارس ابتدایی شهر و استان تهران فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) هم غیرحضوری است قتل پدر توسط فرزند در خرم‌آباد (۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله ۴.۷ ریشتری دهرم در استان فارس را لرزاند (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله نسبتا شدید در جنوب استان بوشهر، فارس را هم لرزاند + تصاویر(۱۷ دی ۱۴۰۳) سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی منصوب شد خط‌کشی جاده‌های خراسان رضوی با هزینه ۲ هزار میلیارد ریالی خطرات احتمالی درمان‌های غیر استاندارد| افزایش گرایش به سمت عمل‌های زیبایی دندان در نسل Z خبر خوش برای فرهنگیان فاقد مسکن (۱۷ دی ۱۴۰۳) ابهامات گروگان‌گیری رشت | چرا ترک تحصیل فرزندان جدی گرفته نشد؟ پدرم مدیر نفتی بود اختلافات بین دو رفیق منجر به قتل شد | قاتل جسد مقتول را مثله و به آتش کشید شیوع درد‌های قفسه سینه در سنین پایین‌ درباره آدم‌هایی که با اعتراض رانندگی می‌کنند | روی ترمز غر زدن بزن! آیا فرزندآوری در سن بالا خطرناک است؟ درمان تخصصی آسم مقاوم‌به‌درمان در بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد اژه‌ای: مقدمات آزادی زندانیان واجدشرایط هرچه زودتر فراهم شود جذب نیروی جدید در وزارت آموزش و پرورش ثبت آثار تاریخی و طبیعی خراسان رضوی در فهرست ملی، پنج برابر شاخص‌هاست آغاز عملیات خانه‌به‌خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور (۱۷ دی ۱۴۰۳) تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط برای مراسم معنوی اعتکاف ماه رجب  رصد دیدارهای مردمی برخی ادارات در گزارش میدانی شهرآرا | سربلند میان مردم ابلاغ مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی توسط رئیس‌جمهور ۹ خودرو لوکس خارجی قاچاق در خراسان رضوی کشف شد + ویدئو
سرخط خبرها

رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰

  • کد خبر: ۳۰۹۰۸۸
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱
رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰
بررسی‌ها نشان می‌دهد بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۲۰، افراد در سن کار بیشترین سهم از جمعیت کشور را دارند، اما پس از ۱۴۲۰، کشور با رشد سریع شاخص جمعیت سالمندی رو‌به‌رو خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در حال حاضر براساس برآورد‌های مرکز آمار ایران، جمعیت کشورمان ۸۶ میلیون و ۸۴ هزار و ۸۷۴ نفر است. برآورد‌های جمعیتی ارائه شده از سوی برخی کارشناسان نشان می‌دهد که جمعیت کشور تا سال ۱۴۰۰، ۸۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده که این مقدار به نسبت سال ۱۳۹۰، (۷۵ میلیون نفر)، حدود ۱/۲۴ درصد رشد داشته است.

بررسی نمودار‌های جمعیتی نشان می‌دهد که جمعیت ایران از سال ۱۳۴۰ به بعد همواره با افزایش چشمگیری همراه بوده، به طوری که از دهه ۱۳۴۰ تا ۱۴۰۰ به ترتیب جمعیت ایران ۲۲/۵، ۲۲/۵، ۲۹/۳، ۴۰/۲، ۵۷/۴، ۶۷/۱، ۷۵/۵، ۸۴/۷ و ۸۴/۷ میلیون نفر بوده است، اما پیش‌بینی‌های کارشناسان و جمعیت‌شناسان نشان می‌دهد که جمعیت کشور سه دهه آینده یعنی ۱۴۳۰ به حدود ۹۳میلیون و ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد.

همچنین براساس این پیش‌بینی‌ها، جمعیت ایران در سال ۱۴۱۰ به ۸۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و در ۱۴۲۰ نیز ۹۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خواهد بود. سهم گروه‌های سنی از جمعیت کشور، یکی از مهمترین شاخصه‌های جمعیتی کشورها است، از این رو کشور‌هایی که ترکیب جمعیتی متنوعی دارند می‌توانند ظرفیت بالقوه‌ای را برای رشد و پیشرفت وتعالی کشور دارا باشند.

پنجره جمعیتی کشور دوره‌ای است که یک‌سوم جمعیت کشور از سنین کار خارج شوند و بیش از دوسوم جمعیت نیز در سنین فعالیت باشند، اما در ایران این دوره از اواخر دهه ۱۳۸۰ آغاز شده و در دهه ۱۴۲۰ نیز به پایان خواهد رسید، پس از پایان این دوره نیز جمعیت سالمندان کشور با افزایش چشمگیری همراه خواهد شد به طوری که در یک دهه بعد یعنی در سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان کشور به بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور می‌رسد.

بررسی‌های‌های آماری و پیش‌بینی شده نشان می‌دهد که در سال ۱۴۳۰، ۱۶/۳ درصد از جمعیت کشور کهنسال، ۵۳/۸ درصد افراد در سن فعالیت و ۳۰ درصد جمعیت را نیز کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهد بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۲۰، افراد در سن کار بیشترین سهم از جمعیت کشور را دارند، اما پس از ۱۴۲۰، کشور با رشد سریع سالمندی رو‌به‌رو خواهد بود و موجب تا حدود نیمی از جمعیت کشور در سن کار و تولید باشند و همین عوامل، هزینه‌های بسیاری را به نظام سلامت، بیمه‌ای و بازنشستگی کشور وارد خواهد کرد.

بررسی‌های میانگین تولید و مصرف یک فرد در طول زندگی نیز براساس اطلاعات بانک حهانی، نشان می‌دهد که افراد تا پیش از رسیدگی به سنین اشتغال همواره به عنوان مصرف‌کننده معرفی می‌شوند، اما پس از ورود سه سن ۱۵ سالگی وارد سن فعالیت و به تدریج درآمدزایی می‌شوند و تا اینکه در سن ۲۵ سالگی درآمد آنها بیش از میزان مصرفشان است. براساس همین آمار‌ها این وضعیت تا اواخر دهه ۵۰ سالگی افراد ادامه دارد و با ورود به سنین بازنشستگی و رسیدن به کهنسالی، بار دیگر هزینه‌های جاری افراد روبه افزایش است و درآمد این طیف از جامعه به شدت کاهش می‌یابد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->