در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود

  • کد خبر: ۳۱۱۸۱۵
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد گفت: براساس پیش‌بینی‌های سازمان ملل متحد، درصد جمعیت افراد بالای ۶۵ سال از ۱۰ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱۶ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش می‌یابد؛ این پدیده نه تنها یک تغییر آماری بوده، بلکه نمایانگر یک تحول بنیادی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آینا سیتلیوا در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با بیان اینکه در حال حاضر جهان با تغییر جمعیتی مهم مواجه بوده که تحت تاثیر افزایش امید به زندگی و کاهش نرخ باروری ایجاد شده است، اظهار کرد: با افزایش طول عمر انسان‌ها، تعداد سالمندان به سرعت در حال افزایش بوده و سهم این افراد در جمعیت جهانی روبه افزایش است. همزمان نیز با پدیده زنانه شدن سالمندی در سراسر جهان مواجه هستیم.

وی افزود: براساس پیش‌بینی‌های سازمان ملل متحد، درصد جمعیت افراد بالای ۶۵ سال از ۱۰ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱۶ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش پیدا می‌کند؛ این پدیده نه تنها یک تغییر آماری بوده، بلکه نمایانگر یک تحول بنیادی است.

سیتلیوا ادامه داد: در منطقه آسیا و اقیانوسیه، تقریبا هر کشوری با این انتقال سنی مواجه شده است، از همین رو براساس داده‌های مرکز آمار ایران، بیش از ۱۰ درصد جمعیت ایران ۶۰ ساله و بالاتر از ۶۰ سال سن دارند و این نسبت طی ۲۰ سال آینده بیش از دو برابر می‌شود. این تغییر، نیازمند اقدام جامع در تمامی بخش‌های جامعه است تا اطمینان حاصل کنیم که سالمندان به حاشیه رانده نشوند، بلکه حمایت شوند.

نماینده صندوق جمعیت ملل متحد بیان کرد: با افزایش سن جمعیت جهانی به طور فزاینده‌ای مشخص می‌شود که باید به طور جمعی عمل کنیم تا شهر‌ها برای افراد در هر سنی قابل دسترس و توانمند باشند. این مسئله تنها به معنای ایجاد راحتی برای سالمندان نیست، بلکه به معنای ایجاد زیرساختی پایدار، عادلانه و تاب‌آور برای تمامی نسل‌هاست.

وی ادامه داد: دهه سالمندی سالم که یکی از ابتکارات سازمان ملل متحد بوده، از سال ۲۰۲۱ شروع شده و تا سال ۲۰۳۰ هم ادامه دارد، فرصتی است برای گردهمایی دولت‌ها، جوامع، متخصصان، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها برای ۱۰ سال اقدام هماهنگ، تسهیلگر و همکاری جهت بهبود زندگی سالمندان، خانواده آنها و جوامعی که سالمندان در آن زندگی می‌کنند. در این راستا صندوق جمعیت ملل متحد در سطح جهانی از کشور‌ها حمایت و تشویق می‌کند تا با اتخاذ رویکرد چرخه زندگی و حمایت بین نسلی به سمت سالمندی سالم حرکت کنند.

سیتلیوا خاطرنشان کرد: تلاش‌های جمعی در ایران برای ترویج شهر‌های دوستدار سالمند، نمونه‌ای قدرتمند از این مسئله است که چطور استراتژی‌های ملی با حمایت و مشارکت‌های بین‌المللی مثل مشارکت‌های صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، می‌توانند تفاوت‌های عمیقی در زندگی سالمندان ایجاد کنند.

نماینده صندوق جمعیت ملل متحد اضافه کرد: صندوق جمعیت ملل متحد در ایران طی سال‌ها، با توجه به اولویت‌های ملی از تلاش‌های دولت ایران برای ترویج سالمندی سالم حمایت کرده و یکی از فعالیت‌های مشترک، ترویج سالمندی سالم از طریق ایجاد محیط‌های دوستدار سالمندان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->