رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود

  • کد خبر: ۳۱۱۸۱۵
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد گفت: براساس پیش‌بینی‌های سازمان ملل متحد، درصد جمعیت افراد بالای ۶۵ سال از ۱۰ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱۶ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش می‌یابد؛ این پدیده نه تنها یک تغییر آماری بوده، بلکه نمایانگر یک تحول بنیادی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آینا سیتلیوا در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با بیان اینکه در حال حاضر جهان با تغییر جمعیتی مهم مواجه بوده که تحت تاثیر افزایش امید به زندگی و کاهش نرخ باروری ایجاد شده است، اظهار کرد: با افزایش طول عمر انسان‌ها، تعداد سالمندان به سرعت در حال افزایش بوده و سهم این افراد در جمعیت جهانی روبه افزایش است. همزمان نیز با پدیده زنانه شدن سالمندی در سراسر جهان مواجه هستیم.

وی افزود: براساس پیش‌بینی‌های سازمان ملل متحد، درصد جمعیت افراد بالای ۶۵ سال از ۱۰ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱۶ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش پیدا می‌کند؛ این پدیده نه تنها یک تغییر آماری بوده، بلکه نمایانگر یک تحول بنیادی است.

سیتلیوا ادامه داد: در منطقه آسیا و اقیانوسیه، تقریبا هر کشوری با این انتقال سنی مواجه شده است، از همین رو براساس داده‌های مرکز آمار ایران، بیش از ۱۰ درصد جمعیت ایران ۶۰ ساله و بالاتر از ۶۰ سال سن دارند و این نسبت طی ۲۰ سال آینده بیش از دو برابر می‌شود. این تغییر، نیازمند اقدام جامع در تمامی بخش‌های جامعه است تا اطمینان حاصل کنیم که سالمندان به حاشیه رانده نشوند، بلکه حمایت شوند.

نماینده صندوق جمعیت ملل متحد بیان کرد: با افزایش سن جمعیت جهانی به طور فزاینده‌ای مشخص می‌شود که باید به طور جمعی عمل کنیم تا شهر‌ها برای افراد در هر سنی قابل دسترس و توانمند باشند. این مسئله تنها به معنای ایجاد راحتی برای سالمندان نیست، بلکه به معنای ایجاد زیرساختی پایدار، عادلانه و تاب‌آور برای تمامی نسل‌هاست.

وی ادامه داد: دهه سالمندی سالم که یکی از ابتکارات سازمان ملل متحد بوده، از سال ۲۰۲۱ شروع شده و تا سال ۲۰۳۰ هم ادامه دارد، فرصتی است برای گردهمایی دولت‌ها، جوامع، متخصصان، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها برای ۱۰ سال اقدام هماهنگ، تسهیلگر و همکاری جهت بهبود زندگی سالمندان، خانواده آنها و جوامعی که سالمندان در آن زندگی می‌کنند. در این راستا صندوق جمعیت ملل متحد در سطح جهانی از کشور‌ها حمایت و تشویق می‌کند تا با اتخاذ رویکرد چرخه زندگی و حمایت بین نسلی به سمت سالمندی سالم حرکت کنند.

سیتلیوا خاطرنشان کرد: تلاش‌های جمعی در ایران برای ترویج شهر‌های دوستدار سالمند، نمونه‌ای قدرتمند از این مسئله است که چطور استراتژی‌های ملی با حمایت و مشارکت‌های بین‌المللی مثل مشارکت‌های صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، می‌توانند تفاوت‌های عمیقی در زندگی سالمندان ایجاد کنند.

نماینده صندوق جمعیت ملل متحد اضافه کرد: صندوق جمعیت ملل متحد در ایران طی سال‌ها، با توجه به اولویت‌های ملی از تلاش‌های دولت ایران برای ترویج سالمندی سالم حمایت کرده و یکی از فعالیت‌های مشترک، ترویج سالمندی سالم از طریق ایجاد محیط‌های دوستدار سالمندان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->