کاهش موارد ابتلا به تب دنگی در چابهار (۲۳ دی ۱۴۰۳) علائم بزرگ‌شدن غده پروستات چیست؟ پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافربری بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در مشهد چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ خفت‌گیری زن جوان به‌خاطر سرقت طلاهایش، به قیمت جانش تمام شد پرواز‌های اروپایی از ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ از سر گرفته می‌شود توافقات ایران و عراق برای تشدید مبارزه با مواد مخدر وزیر آموزش و پرورش خطاب به مدیران و معاونان: با دانش‌آموزان برخورد‌های ناهنجار نداشته باشید متن و پیام تبریک روز پدر و روز مرد ۱۴۰۳ + کلیپ و استوری پلمب ۷۹۵ بنگاه املاک در خراسان رضوی طی ۹ماهه اول ۱۴۰۳ کشف و ضبط بیش از ۵۰۰ کیلوگرم موادمخدر در مرز‌های جنوبی کشور آشنایی با محله‌های نزدیک حرم امام‌رضا(ع) + جاذبه‌ها و تاریخچه آن‌ها توقیف خودروی قاچاق ۷ میلیاردی در داورزن خراسان رضوی (۲۳ دی ۱۴۰۳) جمعیت سالمندان تا سال ۱۴۲۱، دوبرابر می‌شود بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد رشد ۲درصدی آمار اهدای خون در ۹ماهه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته آغاز نوبت‌گیری سنجش سلامت دانش‌آموزان کلاس‌اولی انتقاد شهروندان مشهدی از روشنایی بانک‌ها در شب | گلایه از تناقض در صرفه جویی! انجام هر گونه پخت و پز غذا در داخل بوفه مدارس ممنوع است گلایه والدین دانش آموزان ابتدایی محله سیدی مشهد از کیفیت تدریس و ارزشیابی | نگران کیفیت آموزشی اصلاح سازوکار پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان (۲۳ دی ۱۴۰۳) افزایش ۵ درصدی نمونه‌های مثبت تست آنفلوانزا در مشهد بررسی استانداردها، امکانات و توان آتش‌نشانی مشهد | خطر آتش از لس‌آنجلس تا مشهد پیشرفت و تعالی جامعه از مسیر آموزش و پرورش قتل پدر و پسر بر سر سانحه رانندگی در مازندران رایگان شدن تحصیل دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند کاهش دما از فردا دستگیری قاتل پسر ایرانی | مست بودم، مقتول هم کوتاه نیامد! راهکار طب ایرانی برای مبتلا نشدن به بیماری‌های تنفسی سرنوشت تلخ زن ۱۹ ساله‌ای که شوهر بی‌اخلاقش او را به گرداب تباهی کشاند اماواگر‌های تزریق واکسن آنفلوانزا به زنان باردار پیش‌بینی بارش باران و برف در ۱۶ استان کشور (۲۳ دی ۱۴۰۳) تأثیر ورزش بر کاهش فشارهای روحی زندگی امروزی
سرخط خبرها

گرانی دارو برای بیماران چگونه اتفاق می‌افتد؟

  • کد خبر: ۳۱۰۱۹۷
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۴
گرانی دارو برای بیماران چگونه اتفاق می‌افتد؟
افزایش قیمت دارو، یک تصمیم اقتصادی در راستای حمایت از صنعت داروسازی کشور است؛ اما اگر بیمه‌ها از این‌روند حمایت نکنند، می‌تواند به معنای گرانی دارو برای بیماران باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها همه جا صحبت از مشکلات صنعت داروسازی کشور است. فعالان حوزه دارو و دست اندرکاران و تصمیم گیران نظام سلامت نیز بر این نکته تاکید دارند که قیمت دارو واقعی نیست.

شرایط کنونی بازار دارویی کشور، تا حدود دچار نوسان و نابسامانی است که علت اصلی آن، باز می‌گردد به نحوه قیمت گذاری دارو و مشکلاتی که صنعت با آنها دست و پنجه نرم می‌کند.

در همین حال، افزایش قیمت دارو به صورت مقطعی و قطره چکانی نیز، مشکلی را حل نکرده و زیرساخت‌های صنعت داروسازی کشور در حال تضعیف است. به طوری که امکان نوسازی ماشین آلات صنعت، یکی از اساسی‌ترین چالش‌های حوزه دارو در کشور به شمار می‌رود.

اما، این مشکلات فقط یک روی سکه است و روی دوم آن، مردم هستند که در تهیه دارو دچار مشکل بوده و قیمت دارو‌ها برای بیماران، قابل هضم نیست و بعضاً، توان مالی برای تهیه دارو‌های گران قیمت را ندارند.

هادی احمدی عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، در واکنش به وضعیت کنونی بازار دارویی کشور، گفت: معتقدیم نباید ارز دارو اینقدر در تلاطم قیمت قرار بگیرد، چرا که در نظام سلامت و صنعت داروسازی، مردم تحمل افزایش بی‌رویه و سرسام آور قیمت‌ها را ندارند.

وی با انتقاد از عدم همراهی بیمه‌ها در حمایت از زنجیره تأمین دارو، افزود: اگر قرار است تغییری در قیمت دارو‌ها صورت بگیرد، به شکلی باشد که حداقل پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا نکند.

احمدی ادامه داد: در طرح دارویار یکی از شعار‌های ما این بود که پرداخت از جیب بیمار نباید افزایش پیدا کند اینکه بعد از گذشت سه سال از این طرح، پرداخت از جیب بیمار بالای ۶۰ درصد است، اصلاً زیبنده نظام سلامت ما نیست.

در همین حال، مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به بازار دارویی کشور و افزایش قیمت داروها، گفت: در مرحله نخست، از مجموع حدود ۳،۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. به عنوان مثال، برخی آمپول‌ها که قبلاً ۵ یا ۶ هزار تومان قیمت داشتند، اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیده‌اند. اگرچه درصد افزایش قیمت به ظاهر بالا به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با تورم کشور، رقم مطلق آن چندان بالا نیست.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون، میانگین افزایش قیمت دارو کمتر از ۳۰ درصد بوده است که نسبت به نرخ تورم، عدد معقولی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هدف این است که قیمت دارو را به گونه‌ای تنظیم کنند که هم منصفانه باشد و هم امکان دسترسی مردم به دارو فراهم شود.

پیرصالحی افزود: در دسترس بودن دارو برای ما اهمیت بیشتری نسبت به قیمت آن دارد. اگر قیمت دارو پایین نگه داشته شود، اما در بازار موجود نباشد، شرایط به مراتب دشوارتر خواهد بود. تلاش ما بر این است که دارو‌های مورد نیاز مردم تأمین شود تا هیچ‌کس در تهیه دارو با مشکل مواجه نشود.

در همین حال، مسعود پزشکیان رئیس جمهور با انتقاد از نحوه عرضه دارو به شیوه فعلی، اظهار داشت: تجربه نشان داده است بخشی از ارز‌هایی که برای واردات دارو و یارانه آن می‌دهیم، گم می‌شود؛ با این شیوه عرضه دارو نمی‌توان به عدالت رسید، در حالی که می‌توان با مدیریت عرضه دارو کاری کرد که بیمار وقتی به نظام سلامت مراجعه می‌کند، با کمترین هزینه، او را درمان کرد.

اما، مهم‌ترین اهرم حمایت از بیماران در تهیه دارو، حمایت‌های بیمه‌ای است که چندان رضایت بخش نیست؛ به طوری که هم زنجیره تأمین دارو و هم مردم، از نحوه پوشش هزینه‌های دارویی، رضایت ندارند.

اگر بیمه‌ها بتوانند حداکثر پوشش بیمه‌ای را نسبت به افزایش قیمت دارو صورت بدهند، قطعاً نه بیمار متضرر خواهد شد، نه تولید کننده داخلی ناراضی خواهد بود. بنابراین، آنچه می‌تواند عامل گرانی دارو برای مردم و بیماران شود، بیمه‌ها هستند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->