به گزارش شهرآرانیوز، ولید هلالات از کارشناسان برجسته بازار سهام در صفحه شخصی خود نوشت:
تعداد کدهای خریدار در روزهای اخیر در هیجانیترین و پر نوسانترین روزها به ۲۵۰ هزار کد رسید، اما میانگین آن در بازه میان مدت و بلند مدت همچنان ۱۵۸ هزار کد تا ۱۸۰ هزار کد است که نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۲ که تا ۶۵۰ هزار کد رفت، بسیار فاصله دارد.
در فضایی که تعداد کدهای معاملاتی در محدوده کمتر از ۲۰۰ هزار کد باشد اینطور برداشت میکنیم که از اساس بازار سهام مورد اقبال عموم مردم نیست بلکه توسط فعالان همیشگی بازار مورد توجه قرار گرفته و آنها فعالتر شدهاند.
این مساله از آن جهت برای ما با اهمیت است که در بازاری که فعالان باتجربه فقط در آن حضور دارند از اساس قیمتها گرانتر از ارزش ذاتی نمیشود، چون خریداران همواره مبنای تحلیلی دارند، اما در بازاری که ۶۰۰ هزار کد مانند اردیبهشت ۱۴۰۱ فعال میشوند، بخش بزرگی از معامله گران آماتور هستند و ممکن است قیمتها بسیار بالاتر ار ارزش تحلیلی خود قرار گیرد.
نتیجه آنکه بازار در نقطهای نیست که گران باشد و از این جهت فضایی قابل تصور نیست که دچار ریزش شود.
محسن عباسی هم از کارشناسان بازار سرمایه است که در صفحه شخصی خود در این رابطه مینویسد:
با ارزش معاملات فعلی بازار، من شخصا نگرانی در خصوص بازار ندارم و تارگتهایی که در بسیاری از سهام بازار دیده میشود من را مجاب کرده که در بازار بمانم.
جذابترین بازار ممکن در دوسال آینده برای من فقط بورس است و در این بین همواره فراز و نشیب بازار را شاهد خواهیم بود.
در طول این مسیر شاخههای اصلاحی هفتگی و حتی ماهانه در بورس پدید خواهد آمد، اما رشد بازار به صورت نرمال ادامه خواهد داشت.
این تنها نظر شخصی من است و توصیهای به کسی نیست و هر کسی میتواند متناسب با شرایط خودش تصمیمگیری کند.
سینا سلیمانی دیگر کارشناس بازار سرمایه هم در این رابطه معتقد است:
منفیهایی که به این شکل هیجانی و بی منطق در بازار صورت میگیرد (اگر خبری خارج از اخباری که میدانیم وجود نداشته باشد) بهترین فرصت برای ورود نقدینگی به بازار است.
اگر گزارشات صندوقهای سرمایه گذاری یا حجم ورود نقدینگی به سبدگردانها و کارگزاریها را بررسی کنید، منابع قابل توجهی بخصوص در دو الی سه هفته اخیر به سمت بازار سرمایه آمده و احتمالا بخشی از نقدینگی آزاد شده هم به سمت بازار خواهد آمد.
بسیاری از صندوقهای سرمایه گذاری هم طی مدت اخیر حجم بالایی صدور زدند و نقدینگی بالایی دارند بخصوص صندوقهای اهرمی که عملا اهرم کم کردند و ترجیح دادند نقدینگی را برای فرصتهای مناسب در بازار حفظ کنند.
بازار در آستانه گزارشات ۹ ماهه است و در گزارشات ۹ ماهه، احتمالا بخشی از بازار گزارشات مناسبی خواهند داشت.
اما گزارشات زمستان به دلیل اثر رشد نرخ ارز، به مراتب بهتراز پاییز خواهد بود؛ لذا قطعا اقبال به سهام در زمستان (بخصوص سهامی که گزارشات بهتری خواهند داشت) افزایش خواهد یافت.
به همین دلیل است که روی تابلو، حقیقی و بخصوص حقوقی، خریدار جدی صفهای فروش هستند.
نکتهای هم که باید توجه کرد این است که اگر پول بزرگی از بیرون بازار قصد ورود به بازار داشته باشد، از طریق کدهای «پی ار ایکس» یا صندوقها وارد میشود و مانند زمانهای گذشته نیست که با کدهای شخصی و حقیقی و اجارهای این کار انجام شود؛ بنابراین روی تابلو، ممکن است به صورت خرید کدهای حقوقی متعدد دیده شود.
در نهایت، بنظر میرسد این آخرین منفی در بسیاری از سهمهای بزرگ باشد که طی یک ماه گذشته در فاز استراحت و اصلاح بودند و کم کم با آمدن گزارشات ۹ ماهه، شاهد رشد مجدد در سهام با گزارشات مناسب خواهیم بود.