عامل اصلی طغیان ملخ در تاغ‌زار‌های خراسان‌رضوی، خشکسالی است زلزله نسبتا شدید قم را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟ هوش مصنوعی جای معلم را نمی‌گیرد | معلم پرورش‌دهنده امید در دانش‌آموزان است المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای از اول مهر ۱۴۰۴ تقویت می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما از فردا شایعات و واقعیت‌های واکسن HPV و بیماری زگیل تناسلی در فضای مجازی | تب مجازی گارداسیل به احترام بزرگ تر‌ها خطر آلودگی روغن‌های سنتی فاقد نشان سیب سلامت انجام ۴۰ عمل جراحی قلب باز در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ظرفیت دفن در بهشت‌زهرا(س) رو به اتمام است | اموات تهرانی‌ها از مِهر ۱۴۰۴ روی زمین می‌مانند کاهش ۷ درصدی زادوولد‌ها در  خراسان رضوی | جوانی جمعیت رو به زوال خطر پوکی استخوان در کمین این افراد است هشدار متخصصان درباره مصرف زیاد دارچین مراقب توت خوری در خیابان باشید ویتامینی مهم برای سوخت و ساز بدن افزایش تعرفه زایمان بدون درد لاغری سریع، مرگ آرام! تصویب ۹ رشته هنری جدید برای هنرستانی‌ها بحران آب در ۴۴ سد کشور | وضعیت اسف‌بار سفره آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور طرح محیط‌یار در مدارس اجرا می‌شود | باید دانش‌آموزان را با مفاهیم محیط زیست آشنا کنیم انتظار بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای صدور احکام حقوقی بر مبنای متناسب‌سازی ۷۰ درصدی | بازنشستگان: واریز حقوق را به تعویق نیندازید قتل دایی بر سر ارث و میراث | فرزندان مقتول خواستار قصاص پسر عمه‌شان شدند شربت مرگبار و سرقت ۱۰ میلیاردی در مشهد؛ افشای شگرد شیطانی سارقان خارجی در پوشش نظافتچی منزل! مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ گرایش گسترده جوانان به بازی‌های رایانه‌ای | درآمد ماهانه گیمر‌های حرفه‌ای از ۱۵ تا ۴۰۰ میلیون! شیطان کودک‌آزار در یک‌قدمی چوبه دار طرح وزیر میراث فرهنگی برای لغو روادید میان ایران و ۳۲ کشور عضو «دی‌هشت» بودجه قطره‌چکانی، دردی از جاده‌های پرخطر فریمان خراسان رضوی دوا نمی‌کند
سرخط خبرها

بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد

  • کد خبر: ۳۱۰۲۹۲
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد
وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از ۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب‌وهوا و تبعات آن ازجمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در طول گرم‌ترین سال روی زمین یعنی سال ۲۰۲۴ از زمان شروع ثبت رکورد‌ها در سال ۱۸۵۰، دما از آستانه کلیدی افزایش عبور کرد و زمین بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن گرم شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد دو سال قبل در اجلاس تغییر اقلیم کوپ ۲۷ در مصر هشدار داد که سران دولت‌ها باید به موضوع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای توجه بیشتری داشته باشند تا دمای هوا تا سال ۲۱۰۰ بیش از ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش نیابد.

به گفته دانشمندان و متخصصان تغییر اقلیم در سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک زیر نظر کمیسیون اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا، دمای جهان در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح از زمان ثبت آمار رسید و ۱.۶ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن افزایش یافت، این آمار سال ۲۰۲۴ را به گرم‌ترین سال از زمان شروع ثبت رکورد در ۱۸۵۰ تبدیل کرده است.

بر اساس گزارش سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک، میانگین دمای جهانی برای سال ۱۵.۱۰ درجه سانتیگراد (۵۹.۱۸ درجه فارنهایت) بود که این مقدار معادل ۱.۶ درجه سانتی‌گراد بالاتر از تخمین دمای در بازه زمانی ۱۸۵۰-۱۹۰۰ است که به عنوان دمای پیش از صنعت تعیین شده است.

همزمانی انتشار این گزارش با وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب و هوا و تبعات آن؛ از جمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

سامانتا برگس، مدیر راهبردی در مرکز پیش‌بینی‌های آب و هوایی اروپا که در نوشتن این گزارش نیز مشارکت داشته است، معتقد است افزایش دما یکی از عوامل اصلی در وقوع حوادث مرتبط با آب و هواست.

وی در بیانیه‌ای اظهار داشت: این دمای بالا در سطح جهان، همراه با رکورد جهانی سطوح بخار آب اتمسفر در سال ۲۰۲۴ به این معناست که امواج گرمایی و بارش‌های سیل‌آسا بدبختی را برای میلیون‌ها انسان به ارمغان می‌آورند.

بر اساس گزارش کوپرنیک در دوره ده‌ساله ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ هر سال یکی از گرم‌ترین سال‌ها بود. میانگین روزانه دمای جهانی در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۴ رکورد شکست و به ۱۷.۱۶ درجه سانتیگراد رسید. تمام مناطق قاره‌ای به جز قطب جنوب و استرالیا گرم‌ترین سال‌ها را پشت سر گذاشتند.

دانشمندان این نوع از تغییر اقلیم را به فعالیت‌های انسانی نسبت می‌دهند به ویژه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی، افزایش مصرف انرژی خانگی و انرژی فراوانی که فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی نیاز است. هوش مصنوعی حتی با این میزان مصرف انرژی باعث نشده تا میزان اتکا به سوخت‌های فسیلی کاهش یابد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->