تعویق در برگزاری جوایز گرمی، در پی آتش‌سوزی گسترده لس‌آنجلس فیلم سینمایی خواب سفید به مناسبت روز پدر، روی آنتن تلویزیون + زمان پخش جعبه سیاه خاطرات نگاهی به آثار راه یافته به چهل وسومین دوره جشنواره ملی فیلم فجر | مشهدی‌ها دست پر به کاخ جشنواره می‌روند «شاهکار» مدیری در فیلم‌نت؛ احیای یه‌قل دو‌قل با چاشنی رقابت صابر ابر و پانته‌آ پناهی‌ها با «ماریا» در راه جشنواره فیلم فجر شاعر نیشابوری، برگزیده دومین جشنواره ملی شعر سرباز وطن شد یک دقیقه سکوت به یاد «فریدون شهبازیان» در کنسرت گروه کامکار فهرست نهایی آثار راه‌یافته به ۳ بخش جشنواره تئاتر فجر آموزش داستان‌نویسی | جمله ای به  تمام زبان های دنیا (بخش اول) معرفی کوتاهی از نامزدهای نهایی هشتمین دوره «جایزه ابوالحسن نجفی» | مصاف ترجمه ها درگذشت مدیر مسئول روزنامه جهان اقتصاد + علت فوت سریال پایتخت ۷ چه زمانی پخش می‌شود؟ + ویدئو وزیر ارشاد: برای مسکن خبرنگاران کاری انجام ندادیم | امضای تفاهم‌نامه گذر فرهنگ و هنر در نیشابور جزئیات برگزاری برنامه کارناوال رامبد جوان در پارک ارم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ اعضای شورای اجرایی بانک فیلمنامه خانه سینما را بشناسید
سرخط خبرها

نگاهی به آثار راه یافته به چهل وسومین دوره جشنواره ملی فیلم فجر | مشهدی‌ها دست پر به کاخ جشنواره می‌روند

  • کد خبر: ۳۱۰۳۲۸
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲
نگاهی به آثار راه یافته به چهل وسومین دوره جشنواره ملی فیلم فجر | مشهدی‌ها دست پر به کاخ جشنواره می‌روند
در میان این فیلم‌های راه یافته به چهل وسومین دوره جشنواره ملی فیلم فجر، می‌توان هم نام آثاری از کارگردانان سرشناس و هم نام ساخته‌هایی از کارگردانان کار اولی را دید که قرار است با یکدیگر برای کسب سیمرغ‌های بخش‌های مختلف به رقابت بپردازند.

شکیبا افخمی راد | شهرآرانیوز؛ بعد از گذشت یک ماه از آغاز به کار هیئت انتخاب بخش مسابقه سینمای ملی چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر، اسامی ۳۳ فیلم و چهار پویانمایی راه یافته به این دوره اعلام شد. در میان این فیلم‌ها می‌توان هم نام آثاری از کارگردانان سرشناس و هم نام ساخته‌هایی از کارگردانان کار اولی را دید که قرار است با یکدیگر برای کسب سیمرغ‌های بخش‌های مختلف به رقابت بپردازند.

همچنین در دوره چهل وسوم شاهد حضور فیلم‌هایی خواهیم بود که پیش‌تر در جشنواره‌های خارجی رونمایی شده‌اند، از این رو و براساس قوانین سال‌های گذشته پیش بینی می‌شود این آثار، در بخش بهترین فیلم و کارگردانی داوری نشود. ما در ادامه چند نکته ویژه درباره فیلم‌های راه یافته به بخش مسابقه جشنواره امسال را با توجه به اطلاعاتی که تا لحظه تنظیم گزارش منتشر شده است، مرور کرده‌ایم.

خیز بازیگران مشهدی برای کسب سیمرغ

امسال شاهد حضور پررنگ بازیگران مشهدی در جشنواره فیلم فجر خواهیم بود. براین اساس ساره بیات که پس از بازی در فیلم سینمایی «عنکبوت» در سال ۹۸ و سریال «گیسو» در سال ۹۹، در هیچ پروژه تصویری حضور پیدا نکرده بود، با فیلم اجتماعی «چشم بادومی» به جشنواره می‌آید. این فیلم اولین تجربه کارگردانی ابراهیم امینی محسوب می‌شود که داستانی متفاوت را در قالب یک درام اجتماعی روایت می‌کند.

رضا عطاران که در آخرین حضورش در جشنواره فیلم فجر توانسته سیمرغ بهترین بازیگری مرد را کسب کند، امسال با فیلم «صدام» به کارگردانی پدرام پورامیری در این رویداد حضور خواهد داشت. عطاران در این فیلم با بازیگرانی، چون پریناز ایزدیار، آزاده صمدی و عباس جمشیدی فر هم بازی شده است و نقش مردی را بازی می‌کند که به دلیل شباهت به صدام تصمیم می‌گیرد تا نقش بدل این شخصیت را ایفا کند.

ساعد سهیلی، بازیگر مشهدی، با فیلم سینمایی «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی در چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر حضور پیدا می‌کند. «خدای جنگ»، محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج، براساس زندگی شهید حسن طهرانی مقدم ساخته شده و روایتی حساس از یک اتفاق واقعی و مهمِ معاصر را به تصویر می‌کشد. در این فیلم هیچ بازیگری نقش شهید طهرانی مقدم را بازی نمی‌کند و ساعد سهیلی نقش یکی از هم رزمان ایشان را ایفا کرده است.

علی عامل هاشمی، که چندی پیش نمایشی را در مشهد روی صحنه برده بود، با فیلم «خاتی» در جشنواره حضور خواهد داشت. این فیلم به کارگردانی فریدون نجفی است و در خلاصه داستان آن آمده است: «تراژدی وقتی آغاز می‌شود که محکوم به رفتن می‌شوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط ریشه در خاک دوانده‌ای.» از دیگر بازیگران این فیلم می‌توان به سعید آقاخانی و سارا بهرامی اشاره کرد.

مجتبی شفیعی از بازیگران تئاتر مشهد که به واسطه کلیپ‌های طنزش در فضای مجازی بسیار معروف شده است حضور در جشنواره چهل وسوم را با دو فیلم «آنتیک» و «آبستن» تجربه خواهد کرد. او در فیلم کمدی «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی که قصه‌ای از دل تاریخ معاصر ایران را روایت می‌کند، با بازیگرانی، چون پژمان جمشیدی و بیژن بنفشه خواه هم بازی شده است. این هنرمند در فیلم سینمایی «آبستن» به کارگردانی مصطفی و محمد تنابنده که در یک سکانس پلان ساخته شده نیز جلوی دوربین رفته است. از دیگر بازیگران این فیلم می‌توان به توماج دانش بهزادی، عباس غزالی و سوگل خلیق اشاره کرد.

مشهدی‌ها دست پر به کاخ جشنواره می‌روند

دو کارگردان و دو تهیه کننده مشهدی

در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر دو کارگردان و دو تهیه کننده مشهدی نیز با جدیدترین آثارشان حضور خواهند داشت. براین اساس سیدمحمود رضوی که تهیه کنندگی آثاری، چون «سیانور»،

«ماجرای نیمروز»، «دهلیز»، «دارکوب» و «لاتاری» را در کارنامه دارد، با فیلم سینمایی «موسی کلیم الله» به جشنواره فیلم فجر می‌آید. این فیلم از دل سریال درحال ساخت حضرت موسی (ع) به کارگردانی

ابراهیم حاتمی کیا استخراج شده و قرار است به مقطع کودکی حضرت موسی (ع) بپردازد. علیرضا کمالی نقش عمران، پدر حضرت موسی (ع) و مریلا زارعی نقش مادر ایشان را برعهده دارد.

ابراهیم ایرج زاد از فیلم سازان جوان شهرمان که پیش‌تر دو فیلم «تابستان داغ» و «عنکبوت» را کارگردانی کرده بود، با سومین ساخته سینمایی اش به نام «شوهر ستاره» در کاخ جشنواره امسال حضور خواهد داشت. فیلمی که تاکنون هیچ اطلاعاتی درباره داستان و مراحل تولیدش منتشر نشده، اما از حامد بهداد هنرمند مشهدی و فریبا نادری به عنوان بازیگران اصلی اش نام برده می‌شود.

سیدامیر سیدزاده، تهیه کننده آثار مختلفی، چون «مادر قلب اتمی»، «ناخواسته»، «شماره ۱۷ سهیلا»، «پاسیو»، «خانوم»، «تدفین» و «خانه شیشه‌ای» با فیلم «داد» به کارگردانی ابوالفضل جلیلی به جشنواره فجر راه پیدا کرده است. فیلمی که از حضور بازیگران شناخته شده بهره نگرفته و مدتی قبل نیز در جشنواره ورشو نمایش داده شده است.

رضا فرهمند کارگردانی از جنوب خراسان که پیش‌تر در عرصه مستندسازی فعال و آثاری، چون «نت‌های مسی یک رویا» و «زنانی با گوشواره‌های باروتی» را کارگردانی کرده بود، با اولین ساخته سینمایی اش به نام «لولی» در چهل  و سومین دوره جشنواره فیلم فجر حضور دارد. هنوز هیچ اطلاعات و جزئیاتی درباره این فیلم منتشر نشده است.

چند فیلم حماسی در فجر

در میان آثار پذیرفته شده در بخش مسابقه چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر چند فیلم حماسی با محوریت قهرمانان ملی نیز دیده می‌شود که یکی از آن ها، فیلم «خدای جنگ» بود که پیش‌تر در بخش بازیگران مشهدی حاضر در جشنواره به آن اشاره کردیم. فیلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی جواد افشار دیگر فیلمی است که با محوریت زندگی قهرمانان ملی کشورمان ساخته شده است. این فیلم برشی از زندگی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی با بازی علی سرابی را به تصویر می‌کشد.

مارال بنی آدم نیز نقش همسر این شهید بزرگوار را ایفا می‌کند.

فیلم «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی که در دی ۱۴۰۲ مراحل تولیدش کلید خورد، نیز به جشنواره امسال راه پیدا کرده است. این فیلم مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دفاع مقدس در شناسایی و طرح ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را روایت می‌کند. محمدرضا مسعودی، مهدی زمین پرداز و سعید آل بوعبادی از بازیگران «اسفند» هستند.

فیلم سینمایی «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری هم برشی از زندگی «شهید سعید قهاری سعید» پس از دوران جنگ را نشان می‌دهد.

مهدی نصرتی، حسام منظور، الناز ملک، آرش آصفی، مهیار شاپوری و ساناز سعیدی از بازیگران اصلی این اثر هستند و نقش شهید را مهدی نصرتی ایفا می‌کند.

«اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده، جزو آثاری است که اطلاعاتی از آن در دسترس نیست. اما از آنجایی که پیش‌تر در خبر‌ها عنوان شده بود مهدی جعفری با همراهی فرآورده در حال آماده سازی فیلمی به نام «قرارگاه نصرت» با محوریت زندگی شهید علی هاشمی هستند، بسیاری پیش بینی می‌کنند «اشک هور» همان «قرارگاه نصرت» باشد که در این صورت شاهد نمایش دو فیلم به صورت هم زمان درباره یک شهید در جشنواره خواهیم بود که اتفاقی نادر است.

مشهدی‌ها دست پر به کاخ جشنواره می‌روند

نگاه ویژه به کمدی‌ها

هیئت انتخاب جشنواره امسال نگاه ویژه‌ای به آثار کمدی داشته و حضور چهار فیلم ساخته شده در این ژانر را در بخش مسابقه پذیرفته است که ما از میان آن‌ها به «آنتیک» و «صدام» پیش‌تر اشاره کردیم. دو فیلم کمدی دیگر «تاکسیدرمی» و «کفایت مذاکرات» هستند. فیلم «تاکسیدرمی» اولین اثر بلند محمد پایدار روایتی کمدی- فانتزی را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد.

در این فیلم مجید صالحی با گریمی متفاوت در نقش یک شکارچی بازی کرده است و حسن معجونی و هادی کاظمی هم او را همراهی می‌کنند. فیلم سینمایی «کفایت مذاکرات» به کارگردانی سهیل موفق و تهیه کنندگی ابراهیم عامریان هم اثری کمدی ا ست که براساس برخی اخبار غیر رسمی از حضور بازیگرانی، چون محسن کیایی، رؤیا میرعلمی، مهران غفوریان، ایمان صفا و المیرا دهقانی بهره گرفته است.

حضور چهره‌ها

امسال شاهد حضور بازیگران چهره زیادی در جشنواره خواهیم بود که به برخی از آن‌ها در بالا اشاره کرده‌ایم و برخی دیگر را در ادامه نام می‌بریم. شهاب حسینی و غزل شاکری جزو بازیگران شناخته شده هستند که در جشنواره امسال حضور خواهند داشت. این دو در فیلم «رها» نخستین اثر بلند سینمایی حسام فرهمند با یکدیگر هم بازی شده‌اند. الناز شاکردوست و نوید پورفرج، نیز با فیلم اجتماعی

«گوزن‌های اتوبان» به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل صفاری به مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور می‌آیند. امین حیایی که سه سال پیش با فیلم «برف آخر» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت، امسال با فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی راهی این رویداد می‌شود. فیلمی که از کتابی به همین نام نوشته فرهاد حسن زاده اقتباس شده و مخاطبش نوجوانان هستند.

لیلا حاتمی و بابک حمیدیان با فیلم سینمایی «زمانی در ابدیت» به کارگردانی مهدی نوروزیان شانس حضور در جشنواره چهل وسوم را پیدا کرده‌اند. این فیلم در طول ۸۷ روز به طور کامل در ایران فیلم برداری شده است. محسن کیایی بازیگری که به واسطه حضورش در آثار کمدی بیشتر شناخته می‌شود با اثر اجتماعی و ملتهبی به نام «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی راهی جشنواره می‌شود.  هدی زین العابدین و محمد بحرانی از دیگر بازیگران شناخته شده این فیلم هستند.

هادی حجازی فر هم که این روز‌ها فیلم «صبحانه با زرافه ها» با بازی او در حال اکران است با فیلم سینمایی «ناتور دشت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان شانسش را برای کسب سیمرغ امتحان می‌کند. فیلمی که با الهام از یک داستان واقعی ساخته شده است. از دیگر فیلم‌هایی که از حضور بازیگران چهره بهره گرفته‌اند می‌توان به فیلم سینمایی «ماریا» ساخته مهدی اصغری ازغدی و با بازی صابر ابر و پانته آ پناهی‌ها و همچنین فیلم اکشن و سیاسی «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد با بازی امیر آقایی و مصطفی زمانی اشاره کرد.

دیگر فیلم‌ها

فیلم سینمایی «۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری و تهیه کنندگی ایرج محمدی هم توانسته نظر هیئت انتخاب را جلب و به بخش مسابقه راه پیدا کند. ماجرای این فیلم به بازی فوتبال ایران و اسرائیل در جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸ (۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۷) برمی گردد که در آن بازی، ایران ۲ بر یک اسرائیل را شکست داد. «تَرَک عمیق» به کارگردانی و نویسندگی آرمان زرین کوب نیز جزو آثاری است که با وجود رونمایی در رویداد‌های خارجی در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.

در «ترک عمیق» رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه به ایفای نقش می‌پردازند. «شاه نقش» به کارگردانی شاهد احمدلو دیگر اثری است که چراغ سبز از هیئت انتخاب دریافت کرده است. از بازیگران این فیلم که گفته شده درباره سینماست می‌توان به بهرنگ علوی، هومن برق نورد و نسیم ادبی اشاره کرد. در بخش مسابقه امسال یک فیلم به زبان آذری هم اکران می‌شود. این اثر که «سونسوز» نام دارد رضا جمالی کارگردانی کرده است. 

«بازی خونی» ساخته حسین میرزامحمدی سازنده فیلم «کت چرمی»، «بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی، «فریاد» به کارگردانی محمدرضا اردلان، «مرد آرام» ساخته بهنوش صادقی و تهیه کنندگی مهدی هاشمی و «دست تنها» به کارگردانی امیرحسین ثقفی دیگر آثار راه یافته به چهل وسومین دوره جشنواره فیلم فجر هستند که هنوز اطلاعات زیادی درباره بازیگران و داستانش منتشر نشده است. همچنین امسال شاهد اکران چهار پویانمایی «افسانه سپهر» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی، «پسر دلفینی۲» به کارگردانی محمد خیراندیش، «زال و رودابه» به کارگردانی محمدعلی سجادی و «ژولیت و شاه» به کارگردانی اشکان رهگذر در جشنواره خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->