اعتراض مدیرعامل شرکت پست ملی ایران به فرهنگستان زبان و ادب فارسی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: اقدامات شهرآرا برای ایجاد حافظه تاریخی مشهد، ستودنی است ویدئو| بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از موسسه فرهنگی شهرآرا فرزاد حسنی به جمع دوبلورهای سریال «فرامانروا ته جویونگ» پیوست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: کتاب، پیشران توسعه اجتماعی است| حمایت از کسب‌وکار‌های فرهنگی در روستاها، هدف راهبردی دولت چهاردهم واکنش روابط عمومی «جعبه سیاه» به حواشی بازپخش برنامه هادی عامل عنصر غمگین ماه؛ روایتی از لطافت و عمق شهره شجیعی نامزدهای جوایز بفتا اعلام شد کتاب عکاسان ارض اقدس منتشر شد استاندار خراسان رضوی: افتتاحیه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در خراسان رضوی برگزار می‌شود + فیلم مردم دوباره به داوری جشنواره فیلم فجر بازگشتند نگاهی به سابقه اعضای هیئت علمی نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر | سِفر داوران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: گذرهای فرهنگ و هنر، فرصتی برای هویت‌سازی شهری نیشابور است افتتاح «گذر فرهنگ و هنر» در نیشابور، شهر قلمدان‌های مرصع، با حضور وزیر فرهنگ + فیلم و تصاویر نکوداشت خسرو سینایی در موزه سینما تعطیلی سینما‌ها به مناسبت سالروز رحلت حضرت زینب(س) انتشار آلبوم «حوا بارانی بود» با آهنگسازی حمیدرضا آفریده «آقای رستم» نمایشی از توانمندی توان‌یابان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
سرخط خبرها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: اقدامات شهرآرا برای ایجاد حافظه تاریخی مشهد، ستودنی است

  • کد خبر: ۳۱۰۹۴۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۶
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: اقدامات شهرآرا برای ایجاد حافظه تاریخی مشهد، ستودنی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در مؤسسه فرهنگی شهرآرا از بخش‌های مختلف این مجموعه رسانه بازدید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعباس صالحی، عصر امروز (چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳) با حضور در مؤسسه فرهنگی شهرآرا، ضمن دیدار و گفت‌و‌گو با مدیرعامل، خبرنگاران و کارکنان این مجموعه از بخش‌های مختلف این رسانه بازدید کرد و در پایان این بازدید، پاسخگوی سؤالات شهرآرا بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های مؤسسه شهرآرا تأکید کرد: من از گذشته‌های دور با رسانه شهرآرا آشنا بودم. آن چیزی که در این بازدید برای من جالب بود، حضور نیرو‌های جوان و متخصص و بستر خوب اطلاع‌رسانی که این مجموعه برای مخاطبان ایجاد کرده است، بود.

وی ادامه داد: مؤسسه شهرآرا با توجه به گستره فعالیتی‌اش و حجم داده‌هایی که دارد، توانسته به یک بانک اطلاعاتی جامع درباره شهر مشهد و هویت این شهر تبدیل شود. مشهد، به برکت وجود مضجع حضرت رضا (ع) همواره مورد توجه کل ایرانیان و مسلمانان جهان و افراد آزاده جهان است و اینکه این شهر بتواند یک هویت شهری قابل روایت پیدا بکند، بسیار قابل توجه است. در این زمینه مؤسسه شهرآرا کار ارزشمندی را به انجام رسانده و یک مزیت برای این رسانه است.

صالحی افزود: ایجاد حافظه تاریخی برای این شهر، در قالب اطلاعات متنی، تصویری و چندرسانه‌ای، اقدامی ارزشمند است که از سوی شهرآرا در حال انجام است و می‌تواند مشهد را در زمینه رسانه‌ای و ایجاد حافظه تاریخی مشهد، به الگویی برای دیگر شهر‌های ایران تبدیل کند.

مشهد می‌تواند به قطب فرهنگی‌هنری کشور تبدیل شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره میزبانی مشهد از افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر و گلایه برخی هنرمندان خراسانی از عدم حضور نمایش‌های گروه‌های مشهدی در این جشنواره اظهار کرد: اینکه چرا تئاتر‌های خراسانی در جشنواره فجر حضور کم‌رنگی دارند، دلایل متعددی دارد. به نظر نمی‌رسد مسئله اصلی، قضاوت هیئت داوران باشد. اما با توجه به اهمیت ظرفیت‌های هنری مشهد، حضور چند گروه از هنرمندان خراسان در این دوره، فرصتی است تا این استان نقش پررنگ‌تری در هنر‌های نمایشی کشور ایفا کند.

وی اظهار کرد: برگزاری افتتاحیه جشنواره در مشهد، می‌تواند فضای تئاتر خراسان را جدی‌تر کند و به جایگاه هنری این استان در سطح ملی کمک کند. خراسان رضوی و شهر مشهد می‌تواند به قطب فرهنگی و هنری کشور تبدیل شود و زمینه این اتفاق می‌تواند میزبانی‌های مختلف مشهد و البته شهر‌های دیگر خراسان رضوی از رویداد‌های ملی و بین‌المللی در حوزه فرهنگ و هنر باشد. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد نیز نسبت به این موضوع نگاه ویژه‌ای داریم تا قطب فرهنگی و هنری خراسان رضوی بتواند در سطح کشور و در این حوزه جلوه گری بیشتری داشته باشد.

پیشرفت پروژه تئاتر شهر مشهد قابل قبول نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روند کلنگ‌زنی پروژه پردیس تئاتر شهر مشهد اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های من در دولت دوازدهم این بود که کلنگ‌زنی‌ها به مسیر‌هایی بی‌پایان تبدیل نشوند. وقتی در سال‌های ۹۷ یا ۹۸ برای آغاز پروژه به مشهد آمدیم، با مدیران وقت استان و مشهد توافق شد که این پروژه تا پایان دولت دوازدهم تکمیل شود. اما باوجود شرایط کرونا و چالش‌های دیگر، این تعهد محقق نشد. امروز نیز پیشرفت قابل‌توجهی در این پروژه دیده نمی‌شود و این وضعیت برای شهری چون مشهد با ظرفیت‌های بالای فرهنگی، قابل‌قبول نیست. در این سفرم به مشهد یکی از موضوعاتی که به دنبال پیگیری آن هستم، همین تکمیل پردیس تئاتر مشهد است؛ چراکه این مجموعه برای تنفس فرهنگی و هنری مشهد حیاتی است و با توجه به ظرفیت مشهد در حوزه هنر‌های نمایشی، قطعاً پردیس تئاتر می‌تواند کمک بزرگی باشد. امیدواریم شهرداری و استانداری، با همکاری دیگر دستگاه‌ها، این پروژه را به سرانجام برسانند و قطعاً در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد نیز کمک می‌کند.

بودجه وزارت ارشاد چشمگیر نیست

صالحی همچنین با اشاره به کمبود منابع مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بودجه این وزارت‌خانه همواره محدود بوده و پاسخگوی وظایف گسترده آن نبوده و اصلاً چشمگیر و درشت نیست. در دولت دوازدهم، کل بودجه وزارت ارشاد در سال پایانی ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود و اکنون به ۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم به عنوان بودجه اداره فرهنگ و هنر کشور در مقایسه با بودجه مثلاً شهرداری‌ها، بسیار اندک است. ما می‌توانستیم در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی، سهم بیشتری برای مشهد قائل شویم، اما محدودیت‌های مالی این امکان را دشوار کرد.

یارانه کاغذ هنوز مصوبه جدیدی ندارد

صالحی درباره تخصیص یارانه کاغذ به ناشران و مطبوعات توضیح داد: در دولت دوازدهم، یارانه کاغذ به ناشران و مطبوعات اختصاص یافت و این روند تا دولت سیزدهم ادامه داشت. اما در این دولت، مصوبه جدیدی برای یارانه کاغذ تصویب نشده است. در حال حاضر، شرایط یکسانی برای حوزه نشر و مطبوعات وجود دارد و لازم است با دولت درباره استفاده از ارز ارزان‌تر و توافقی برای این حوزه‌ها گفتگو شود.

لزوم بازنگری در نام‌گذاری روز ملی مشهد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به اهمیت نام‌گذاری روزهای ملی و شهری اشاره کرد و گفت: پیشنهادی در تاریخ ۱۰ دی مطرح شده بود که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بحث‌هایی پیرامون آن انجام شد. موضوع این بود که لازم نیست تمام روزهای ملی و شهری تنها با محوریت موضوعات خاص تعریف شوند. گاهی هویت‌های شهری می‌توانند با عناوین دیگر نیز شناخته شوند.

صالحی ادامه داد: اینکه روزهایی به شخصیت‌ها و موقعیت‌های خاص اختصاص پیدا کند، بسیار مهم است، اما نباید تنها به این موارد بسنده کرد. باید به دغدغه‌های شهروندان توجه بیشتری شود و مناسبت‌هایی خلق شود که با هویت اجتماعی و فرهنگی شهرها هماهنگ باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->