لزوم تداوم ارتباط معتکفین با مسجد آغاز اعزام دانشجویان به سفر عمره از ۲۵ آبان‌ماه | اعزام بدون قرعه‌کشی زوج‌های دانشجو در خراسان رضوی تأکید قرائتی بر اجرای سند بنیادین آموزش و پرورش بیش از ۳۰ درصد جمعیت جهان تا سال ۲۰۶۰ مسلمان خواهند شد برکت دعای امام؛ داستان حماد بن عیسی قفل غفلت را بشکنیم | در هیاهوی زندگی، از یاد امام زمانمان غافل نشویم شهادت پاسدار تیپ ۱۲ قائم (عج) سمنان حین ماموریت رزمی + عکس (۱۶ مهر ۱۴۰۴) تجربه زیارت اختصاصی کودکان در حرم مطهر رضوی برای نخستین‌بار انتخاب ۱۰ هزار مسجد شاخص در طرح «محراب» تقدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از نیروهای خدوم انتظامی فرنی‌پزان در شربت‌خانه حضرتی | نگاهی مستند و متفاوت به یکی از نهادهای فراموش‌شده پذیرایی در حرم‌مطهر تدوین خاطرات شهدای دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بانگ خوش، مروج اخلاق جنگ با استکبار را ادامه می‌دهیم به سویت پر کشیدم با دلی از قبل‌ شیدا‌تر نسبتِ فرهنگی و تمدنی ما و امام رضا(ع) حکم شرعی خرید اضافی وسایل زندگی چیست؟ «اوس حبیب» جنس نور و نظم را می‌شناخت | یادی از مرمتگر گنبد و آینه‌کاری‌های حرم مطهر رضوی سفری برای دل دیدار رئیس بنیاد شهید با خانواده شهید فراجا
سرخط خبرها

اهدای گنجینه‌ای کم‌نظیر از سکه‌های تاریخی به حرم امام‌رضا(ع)

  • کد خبر: ۳۱۱۰۵۹
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴
اهدای گنجینه‌ای کم‌نظیر از سکه‌های تاریخی به حرم امام‌رضا(ع)
مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی، از اهدای گنجینه‌ای کم‌نظیر از سکه‌های تاریخی ایران به حرم مطهر رضوی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا اسماعیل‌زاده با اشاره به جزئیات این مجموعه ارزشمند اظهار کرد: این مجموعه شامل سکه‌هایی از جنس طلا، مفرق و نقره کم‌نظیر سر برآورده از اعماق تاریخ و سلسله‌های مختلف پادشاهی است که توسط دو مجموعه‌دار فرهیخته، سید محمد علی موسوی الهلالی از تهران و علی اطاعت از شیراز، به آستان قدس رضوی اهدا شد.

وی افزود: این مجموعه مشتمل بر سکه‌های طلا، نقره و مفرغ با ظرافت و شکوهی مثال‌زدنی از سلسله‌های مختلف ایرانی، از دوره ساسانیان تا قاجاری است که شامل سکه نقره تارسوس، یادگار هخامنشیان در کیلیکیه، سکه‌های آل جلایر و صفاریان، سکه‌های خوارزمشاهیان، غوریان هند، اتابکان لرستان، و سکه کمیاب چنگیزخان از سلسله مغول می‌شود و هر یک روایتگر دوره‌ای خاص از تاریخ پرفراز و نشیب ایران است.

مدیرکل نذورات آستان قدس رضوی در ادامه بیان کرد: این سکه‌ها فقط به ایران محدود نمی‌شود بلکه شامل سکه‌های طلای بنی حفص از شمال آفریقا، ولیعهدی محمد امین فرزند هارون الرشید، مامون خلیفه عباسی، رستم آق قویونلو، خانات اردو زرین سلطان سلیم عثمانی اول، سلطان محمود دوم و سکه‌های محمد شاه امپراتور کورکانی هند و سلسله صفویه است و این نشان از گستره جغرافیایی و تاریخی این مجموعه بی‌نظیر دارد.

اسماعیل‌زاده، گفت: این اهدا، فرصتی طلایی برای نمایش قدرت و شکوه تاریخ ایران و همچنین تأکیدی بر جایگاه امن و بی‌نظیر خزانه آستان قدس رضوی در حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی کشور است.

وی اضافه کرد: خزانه ما، نه تنها گنجینه اشیاء گران‌بها و باستانی، بلکه گنجینه عشق و ارادت زائران و دلباختگان امام رضا (ع) به ساحت مقدس ایشان است. آثاری که بیش از ۵ هزار سال قدمت دارند و تا به امروز به سلامت در این خزانه نگهداری شده‌اند.

گفتنی است، قدمت اشیاء تاریخی موجود در خزانه نذورات آستان قدس رضوی به ۵ هزار سال پیش نیز می‌رسد که شامل سفالینه‌های تاریخی کشف شده از مناطق مختلف است و پس از آن سکه‌های تاریخی بیشترین قدمت را در میان اشیاء دارند. در حال حاضر اشیاء متفاوتی از جمله ضریح پوش‌ها، صندوق پوش‌ها، ابزار و ادوات روشنایی، شمعدان‌ها، قفل‌ها، ساعت‌ها، ادوات و وسایل ترئینی، کاشی‌ها، سلاح‌ها و ادوات رزمی و جنگی، منسوجات و پارچه‌های قیمتی و تزیینی، صنایع دستی و... در خزانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

خزانه آستان قدس، با بالاترین رتبه استاندارد و سطح امنیتی، نه تنها به عنوان امن‌ترین محل نگهداری جواهرات ارزشمند، بلکه نگهبان تاریخ ایران و گنجینه‌ای از عشق و ارادت به هشتمین امام شیعیان است.

منبع:آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->