آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۰۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟ هر آنچه باید درباره‌ی دیابت در کودکان بدانید افزایش تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۴ مشخص شد سرگردانی در وضعیت استخدام فعالان نهضت سوادآموزی | بلاتکلیفی و بی عدالتی؛ پاداش آموزشیاران! قاتل نوجوان در بازسازی صحنه جنایت: از مقتول و دوستانش عذرخواهی کردم دومین حمله گرگ‌های گرسنه به یک روستا در خوی چهار نفر را راهی بیمارستان کرد (۳ اسفند ۱۴۰۳) تکمیل مرکز فناوری‌های پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد با حمایت اتاق بازرگانی خراسان رضوی فک پلمب اتاق‌ عمل بیمارستان پرحاشیه آپادانا سقوط چندین بهمن سنگین در گردنه ژالانه کردستان | ۵۰ خودرو گرفتار شدند دمای برخی مناطق کشور به منفی ۱۰ درجه رسید | سردترین منطقه کشور کجاست؟ (۳ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ وضعیت هوای ۳ استان شمالی قرمز شد | آماده‌باش هلال‌احمر و توصیه به پرهیز از سفر ۲۶ قاچاقچی سوخت و مواد مخدر در تایباد دستگیر شدند
سرخط خبرها

واکسن HPV برای واکسیناسیون عمومی در ایران اقتصادی نیست

  • کد خبر: ۳۱۱۲۳۳
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸
واکسن HPV برای واکسیناسیون عمومی در ایران اقتصادی نیست
یک متخصص اقتصاد دارو با تأکید بر ضرورت ارزیابی هزینه‌اثربخشی مداخلات درمانی و پیشگیرانه، اعلام کرد: واکسیناسیون عمومی HPV در ایران به دلیل شیوع پایین بیماری و هزینه‌های بالا، اقتصادی نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید داوری اظهار کرد: اقدامات درمانی و پیشگیرانه از جمله واکسیناسیون باید با توجه به محدودیت منابع و بر اساس ارزیابی‌های اقتصادی و فناوری سلامت انجام شود. در این ارزیابی‌ها، تناسب هزینه با نتایج حاصل از مداخله، مانند افزایش طول عمر بیماران، سنجیده می‌شود. شاخصی به نام"سال‌های عمر تعدیل‌شده با کیفیت" (QALY) برای این ارزیابی‌ها استفاده می‌شود.

این متخصص افزود: در مطالعات انجام‌شده، واکسن HPV برای گروه سنی ۱۲ ساله در ایران ارزیابی شد. نتایج نشان داد که این واکسن با توجه به شیوع نسبتاً پایین بیماری در کشور و هزینه‌های مرتبط با واکسیناسیون عمومی، هزینه‌اثربخش نیست. وی تأکید کرد: برای محافظت از تعداد محدودی از افراد در معرض خطر، باید جمعیت زیادی واکسینه شوند که این امر هزینه زیادی به همراه دارد.

بیش از ۹۰ درصد مبتلایان HPV خودبه‌خود بهبود می‌یابند

وی همچنین بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد افراد مبتلا به ویروس HPV خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کنند و تنها درصد کمی از آنها ممکن است به سرطان دچار شوند. این در حالی است که روش‌های جایگزین همچون آموزش عمومی و غربالگری می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی مؤثر و کم‌هزینه باشد.

این متخصص در پایان تأکید کرد: سن پایین‌تر برای واکسیناسیون می‌تواند نتایج بهتری داشته باشد، اما حتی در گروه سنی ۱۲ ساله که یکی از پایین‌ترین رده‌های سنی است، این واکسن برای ایران هزینه‌اثربخش نیست. همچنین با افزایش سن، اثربخشی اقتصادی واکسن کاهش می‌یابد.

ضرورت اولویت‌بندی در نظام سلامت

داوری با تاکید بر ضرورت اولویت‌بندی اقدامات درمانی و پیشگیرانه در نظام سلامت، اعلام کرد که بر اساس مطالعات انجام‌شده، واکسیناسیون عمومی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) در ایران هزینه‌اثربخش نیست.

وی گفت: در ارزیابی‌های اقتصادی، شاخص‌هایی مانند "سال‌های عمر به دست آمده تعدیل‌شده با کیفیت" (QALY) و آستانه هزینه‌اثربخشی برای سنجش اقدامات درمانی و پیشگیرانه استفاده می‌شود. با توجه به آمار شیوع HPV در ایران، واکسیناسیون عمومی این بیماری، با توجه به هزینه‌های سنگین، توصیه نمی‌شود.

شاخص‌های اقتصادی تعیین‌کننده اثربخشی واکسن‌ها

به گفته این متخصص؛ در مطالعه‌ای که بر روی جمعیت ۱۲ ساله در ایران انجام شد، دو سناریوی دو دوز و سه دوز واکسن HPV مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که به دلیل شیوع نسبتاً پایین بیماری و هزینه بالای واکسیناسیون در مقایسه با نتایج به‌دست‌آمده، این اقدام از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه نیست.

وی تأکید کرد: تفاوت واکسن‌ها با درمان‌ها در این است که واکسن‌ها به افراد سالم تزریق می‌شوند و جمعیت زیادی باید واکسینه شوند تا تعداد محدودی از افراد در معرض خطر محافظت شوند. از این رو، هزینه این اقدام در شرایط شیوع پایین بیماری توجیه اقتصادی ندارد.

آموزش و غربالگری؛ جایگزین‌های مؤثر واکسیناسیون

در پایان داوری خاطر نشان کرد: برای کاهش خطرات مرتبط با HPV، آموزش و ارتقای آگاهی عمومی درباره رعایت اصول بهداشتی و روابط جنسی ایمن، همراه با غربالگری، می‌تواند نقش مؤثری در کنترل بیماری داشته باشد.

وی توصیه کرد که اقدامات آموزشی برای ارتقای آگاهی عمومی در خصوص بهداشت و پیشگیری از ابتلاء به ویروس HPV و همچنین برنامه‌های غربالگری منظم می‌تواند به‌عنوان جایگزین‌های مؤثر مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->