۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

چالش‌ها و فرصت‌های توسعه گردشگری خانوادگی در ایران

  • کد خبر: ۳۱۱۴۶۸
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹
چالش‌ها و فرصت‌های توسعه گردشگری خانوادگی در ایران
عضو انجمن متخصصان گردشگری کشور با تاکید بر اهمیت سفر‌های خانوادگی گفت: این نوع سفر‌ها علاوه بر تقویت بنیان خانواده، می‌تواند به توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهران حسنی با بیان اینکه در جامعه ایرانی، خانواده‌ها به عنوان گروه‌های مصرف‌کننده اصلی در سفر، به افزایش درآمد جامعه محلی با خرید صنایع دستی، اقامت در هتل‌ها و دیگر مراکز اقامتی، صرف غذا در مراکز عرضه غذا‌های محلی و... کمک می‌کنند، اظهار کرد: از سوی دیگر، سفر‌های خانوادگی سبب رشد گردشگری داخلی شده و خانواده‌ها به جای سفر به کشور‌های خارجی به مناطق مختلف ایران سفر کرده و این امر در حفظ منابع مالی در داخل کشور از منظر اقتصادی تاثیر خواهد گذاشت.

وی درباره بُعد اجتماعی سفر‌های خانوادگی، آن را فرصتی برای تعامل بیشتر بین اعضای خانواده دانست که زمان بیشتری برای گفت‌و‌گو، تفریح و فعالیت‌های گروهی دارند. در این نوع از سفرها، افراد همانند سفر به مناطق طبیعی، تاریخی و فرهنگی می‌توانند تجربه‌های خاص و مشترکی کسب کنند و در نتیجه روابط آنها عمیق‌تر شود، همچنین در تحقیقات علمی، اثبات شده است که فعالیت‌های جمعی در سفر سبب کاهش فشار‌های روانی اعضای خانواده و بهبود کیفیت زندگی می‌شود.

حسنی دیگر موضوع مهمی که در اهمیت بعد اجتماعی گردشگری خانواده‌محور مورد توجه است، به برقراری ارتباط خانواده‌ها با دیگر خانواده‌ها اشاره و اظهار کرد: این موضوع می‌تواند به تقویت حس اتحاد و انسجام در جامعه منجر شود، در این زمینه می‌توان با برگزاری رویداد‌ها و جشنواره‌های گردشگری خانوادگی، که خانواده‌های مختلف بتوانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند؛ در ارتقای حس همبستگی اجتماعی کمک کرد.

سفر خانوادگی فرصتی برای آگاه شدن نسل جوان از تاریخ و هنر ایرانی

عضو انجمن متخصصان گردشگری کشور در بخش دیگر به سفر‌های خانوادگی از جایگاه فرهنگی اشاره و تصریح کرد: خانواده‌ها می‌توانند در حین سفر، فرهنگ و آداب و رسوم مناطق مختلف را به فرزندان خود معرفی کنند، فرصتی برای آموزش و آگاه‌سازی از تاریخ و هنر ایرانی به نسل جوان فراهم می‌آید و در نتیجه کسب این تجربه‌ها، هویت فرهنگی جوان‌تر‌ها تقویت می‌شود.

وی ادامه داد: از دیگر مزایای سفر‌های خانوادگی این است که خانواده‌ها با چالش‌های زیست‌محیطی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و سایر مشکلات آشنا شده و نسبت به حفاظت از این منابع ضمن آگاهی اهتمام لازم را خواهند داشت.

این کارشناس گردشگری از دیگر تاثیرات مثبت سفر‌های خانواده‌محور ضمن توصیف آن به عنوان پایدارترین شکل گردشگری، به کاهش تاثیرات منفی زیست‌محیطی و توزیع عادلانه درآمد در مناطق مستعد و برخوردار، افزایش حس خوشبختی و تعلق خاطر در جای‌جای سرزمین کهن ایران، و تقویت حس غرور و هویت ایرانی که در اثر آشنایی با میراث عظیم و بی‌بدیل فرهنگی، تاریخی و طبیعی کشور به وجود می‌آید، اشاره کرد.

حسنی درباره اینکه جهت ایجاد تحول عملی در سفر‌های خانوادگی قطعاً چالش‌ها و فرصت‌های قابل توجهی وجود دارد، تصریح کرد: برای تحقق اهدافی که عنوان شد؛ برنامه‌ریزی و اجرای تور‌های خانوادگی با رویکرد "چند نسلی" باید طراحی شود، چون این سفر‌ها نیاز‌های همه اعضای خانواده از کودکان تا سالمندان را پوشش می‌دهد و برنامه‌های متنوعی از تفریحات کودکانه، رویداد‌های آموزشی برای نوجوانان و فعالیت‌های روحیه‌برانگیز و آرامش‌بخش برای سالمندان را در دل خود جای می‌دهد.

وی ادامه داد: این تور‌های خانوادگی می‌تواند به صورت موضوع‌محور بر پایه تور‌های هنری با بازدید از مناطق هنری و کارگاه‌های صنایع دستی، تور‌های تاریخی هدفمند، بازدید از مواریث فرهنگی اعم از ملموس و ناملموس و تور‌های سلامت و طبیعت‌درمانی با اقامت در مناطق طبیعی برای بهبود سلامت روانی انجام شود.

عضو انجمن متخصصان گردشگری کشور ویژگی بارز بسته‌های سفر خانوادگی را در تنوع برنامه و مقرون به‌صرفه بودن، و جذب خانواده‌های بیشتر عنوان کرد که به افزایش رضایت و مشارکت خانواده‌ها در سفر‌های داخلی منجر می‌شود.

وی ادامه داد: "طراحی اپلیکیشن گردشگری خانوادگی" که می‌تواند اطلاعاتی در زمینه مسیر‌های مناسب برای خانواده‌ها، اقامتگاه‌های خانوادگی، جاذبه‌های دوستدار خانواده و پیشنهادات تور‌های ویژه را ارائه و تجربیات خود از سفر‌ها را به اشتراک گذاشته و از تجربیات دیگران نیز بهره‌مند شوند، پیشنهاد می‌شود. ضمن آنکه باید توجه داشت با فراگیر شدن استفاده از فناوری و دسترسی بالای مردم به اینترنت در هزینه و زمان سفر خانوادگی صرفه‌جویی می‌شود.

توجه به قدرت رسانه‌ها و شرکت‌های سیاحتی در تبلیغات سفر‌های خانوادگی

حسنی با اشاره به قدرت اثربخشی رسانه‌ها با تولید برنامه‌های تلویزیونی و رسانه‌ای به صورت مستند، داستانی و آموزشی در قالب کلیپ، گزارش تصویری، سریال، فیلم‌های کوتاه و...، اظهار کرد: این قالب‌های هنری با موضوع مقاصد مناسب سفر‌های خانوادگی و فواید و مزایای آن جالب توجه است و به‌طور قطع به دلیل فرهنگ خانوادگی قوی در کشور، از محتوا‌های آن استقبال شده و محرکی برای ایجاد فرهنگ سفر خانواده‌محور است.

این کارشناس گردشگری گفت: برنامه‌ریزی شرکت‌های مسافرتی و سیاحتی با همکاری راهنمایان گردشگری جهت برگزاری تور‌های خانوادگی سبز با هدف فرهنگ‌سازی در استفاده حداقلی از منابع طبیعی، تولید کمترین زباله، ترویج رفتار مسئولانه در طبیعت و حفاظت از محیط زیست در سفر با برگزاری کارگاه‌های آموزشی که سبب جذب مخاطبان آگاه به حفاظت از منابع طبیعی و میراث ملی نیز حائز اهمیت است.

پیوند‌های خانوادگی به وسیله گردشگری محرک پیشرفت اجتماعی است

وی معتقد است: برای عملیاتی شدن فرهنگ سفر‌های خانوادگی در واقع نیاز به یک رویکرد چندجانبه داریم که برنامه‌ریزی دقیق، ایجاد زیرساخت‌های مناسب، حمایت‌های مالی و فرهنگی، و استفاده از ابزار‌های نوین دیجیتالی را در برمی‌گیرد و به طور قطع تقویت پیوند‌های خانوادگی از طریق گردشگری خانواده‌محور علاوه بر اینکه بر توسعه اقتصادی، فرهنگی و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست اثرگذار است بلکه به عنوان یک محرک اصلی به پیشرفت اجتماعی منتهی خواهد شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->