۱۱ مصدوم در حادثه واژگونی مینی بوس کارگران معدن در محور سبزوار-بردسکن زن و شوهر مشهدی بر اثر گازگرفتگی در ساحل بابلسر جان باختند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟ ریزش آوار ساختمان مسکونی در تبریز بر اثر گودبرداری اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به پژوهش و فناوری کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند!
سرخط خبرها

تخریب و تصرف، در صدر تخلفات اعلامی به اداره منابع طبیعی خراسان رضوی

  • کد خبر: ۳۱۲۰۷۵
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱
تخریب و تصرف، در صدر تخلفات اعلامی به اداره منابع طبیعی خراسان رضوی
سه موضوعی که بیشترین گزارش‌های مردمی را در زمینه منابع طبیعی به خود اختصاص داده است، تخریب و تصرف، چرای غیرمجاز دام و حریق و قاچاق چوب‌های جنگلی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به روایت آماری که اداره کل منابع طبیعی خراسان‌رضوی به شهرآرا اعلام کرده است، سه موضوعی که بیشترین گزارش‌های مردمی را در این زمینه به خود اختصاص داده است، تخریب و تصرف، چرای غیرمجاز دام و حریق و قاچاق چوب‌های جنگلی بوده است و براساس همین آمار، در ۹ ماه امسال، ۱۸۸۱ گزارش مردمی در حوزه‌های مختلف منابع طبیعی به دستمان رسیده که نسبت‌به سال گذشته، ۳۰ درصد افزایش داشته است.

اعظم ملائی، رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، با اشاره به اینکه آموزش‌ها در حوزه منابع طبیعی در دو بخش مخاطب خاص و عام برنامه‌ریزی شده است، اظهار کرد: مخاطب خاص، مردم روستا و مرتع‌داران هستند که ارتباط مستقیم و نزدیک‌تری با منابع طبیعی دارند و به آنها و دهیاران روستا‌ها آموزش می‌دهیم؛ تاکنون این آموزش‌ها برای مردم ۲۳ شهرستان در استان ارائه شده است، ضمن اینکه پس از اتمام آموزش، این افراد را رها نمی‌کنیم.

فعالیت ۶۵ خانه همیار طبیعت در استان

او با اشاره به راه‌اندازی ۶۵ خانه همیار طبیعت در روستا‌های استان، بیان کرد: برپایه مصوبه هیئت‌وزیران در سال ۱۳۹۱، روستا‌ها نیز می‌توانند برای خود سمن یا تشکلی داشته باشند، بنابراین درواقع خانه‌های همیار طبیعت از بخشداری مجوز دارند و به‌عنوان رابط منابع طبیعی و روستا، فعالیت خود را شروع کرده‌اند.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی استان درباره اقداماتی که برای خانه‌های همیار طبیعت تعریف شده است، بیان کرد: در مجوز این خانه‌ها، انجام اقداماتی مانند حفاظت از محیط‌زیست روستا، جذب خیران، ارتباط بین روستا و منابع طبیعی و... بیان شده است و درواقع آنها مروجان فرهنگ منابع طبیعی خواهند بود.

آگاهی نداشتن درباره جنگل، جزو چالش‌های فعلی منابع طبیعی

او چالش‌های فعلی منابع طبیعی را چرای بی‌رویه دام، از بین رفتن پوشش گیاهی و مرتع، آگاهی نداشتن درباره جنگل و مرتع، آتش‌سوزی، قطع و بوته‌کنی درختان جنگلی و تجاوز به حریم اراضی ملی بیان کرد.

*اعلام آمادگی ۲۶۰۰ معلم برای آموزش حفاظت از منابع طبیعی

ملائی با اشاره به اهمیت مرتع‌داران در حوزه حفاظت از عرصه‌های طبیعی، بیان کرد: برای این افراد، آموزش‌های متناسب با مرتع مدنظرشان را برگزار می‌کنیم. در آموزش‌وپرورش نیز آموزش معلمان را مدنظر قرار داده‌ایم و امسال ۲ هزارو ۶۰۰ معلم در استان برای دریافت آموزش و انتقال آن به دانش‌آموزان خود، اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی با اشاره به این موضوع که تا چند سال گذشته، پویش‌های نهال‌کاری فقط محدود به مناسبت‌های خاص بود، افزود:، اما در طول سه سال اخیر، این پویش‌ها به مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی نیز برگزار می‌شود و البته هدف فقط کاشت نهال نیست، بلکه فرهنگ‌سازی در این زمینه مدنظر است.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی استان بیان کرد: مردم می‌توانند گزارش‌های خود در زمینه منابع طبیعی را به سامانه‌های امداد رایگان مرتع و جنگل که خط ۱۵۰۴ مربوط‌به استان و خط ۱۳۹ سامانه ملی است، به‌صورت شبانه‌روزی اعلام کنند.

*کاهش آمار حریق منابع طبیعی، درپی ارائه آموزش

ملائی با اشاره به اینکه آموزش‌ها در زمینه حفاظت از منابع طبیعی، موجب شده است دقت نظر مردم در این عرصه بیشتر و درنتیجه میزان تخلفات کمتر شود، افزود: به‌طور نمونه یکی از نتایج آموزش‌ها، روند کاهش آماری در موضوع حریق منابع طبیعی است و همین امر نشان‌دهنده آن است که آموزش‌ها کارساز بوده است؛ البته درپی این آموزش‌ها، خیرانی نیز در این زمینه به ما کمک کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->