آیا پدر اختیار و اجازه محروم‌کردن فرزند خود از ارث را دارد؟ نگاهی به چگونگی ضرب سکه در شصتمین سالگرد انحلال ضراب‌خانه شاهنشاهی | «چرخ سکه» در ایران قاجاری درد‌های شکمی همیشه منشأ گوارشی ندارند و گاهی خطرناک‌اند | درددل‌های غریبه و آشنا ناهید هم خدایی داشت چرا ایران با افزایش شیوع دیابت روبه‌رو است؟ افزایشی شدن نرخ باروری در ۱۵ استان کشور نوزادان متولد شده در سال ۱۴۰۳ بیشتر دختر بودند یا پسر؟ بهترین پرهیز غذایی برای سالمندان چیست؟ صدور هشدار هواشناسی درخصوص تشدید بارش برف در خراسان رضوی و ۱۶ استان دیگر (۳۰ دی ۱۴۰۳) ۶۲۶ پرونده قاچاق در خراسان رضوی به تعزیرات حکومتی ارسال شده است افزایش حیوان‌گزیدگی در خراسان‌رضوی گزارشی از مصرف گاز ادارات و کم وکیف تشویق های ریالی مشترکان خوش مصرف | بستانکاری روی پدال «گاز» برگزاری «هفته علم ایران و عراق» فرصت طراحی همکاری‌های علمی بلندمدت میان دو کشور است جریمه ۹ میلیارد ریالی برای قاچاقچی گوشت در تایباد آیا آموزش‌دهندگان سوادآموزی حق‌التدریس می‌شوند؟ حقوق بازنشستگان کشوری بدون اعمال متناسب‌سازی و با کمی تأخیر واریز شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا آلودگی هوا در کلان شهر‌های ایران کاهش نمی‌یابد؟ رشد سالانه آمار مرگ‌‌ومیرهای ناشی از آلودگی هوا در مشهد | هوای نفس‌گیر؛ ۲۷۰۲  نفر قربانی، ۵۲  همت خسارت برنامه اجرایی همکاری‌های علمی ایران و عراق امضا شد چرا ایران با افزایش شیوع دیابت روبه‌رو است؟ زمان طلایی درمان سکته مغزی سه ساعت ابتدایی است  افزایش ابتلا به سرطان پستان در زنان پیش از ۵۰ سالگی محکومیت ۶۲ میلیاردی برای عرضه ۳۱۰ کیلوگرم زعفران تقلبی در مشهد (۳۰ دی ۱۴۰۳) قالیباف: حقوق بازنشستگان اولویت مجلس است  | دولت ملزم به اجرای کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است تلاش حقوقی ایران برای بازپس‌گیری سکه‌های تاریخی حراج‌شده در آمریکا به کجا رسید؟ آمادگی کامل ایران در جذب دانشجویان عراقی استاندار خراسان رضوی: استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای تأمین پایدار آب مشهد ضروری است آلودگی هوا، عامل رشد آمار ابتلا به بیماری‌های ریوی، سرطان و سکته مغزی در سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳) | آغاز بارش پراکنده باران از فردا قانون هوای پاک را چه‌کسی باید اجرا کند؟ | ردّپای خودروسازان همچنان پررنگ در آلودگی سرپرست شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران منصوب شد
سرخط خبرها

افزایش ابتلا به سرطان پستان در زنان پیش از ۵۰ سالگی

  • کد خبر: ۳۱۱۵۰۸
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
افزایش ابتلا به سرطان پستان در زنان پیش از ۵۰ سالگی
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد ابتلا به سرطان پستان در زنان ۲۰ تا ۴۹ ساله در دو دهه گذشته به طور پیوسته افزایش یافته است؛ این موضوع، اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام برای مقابله با این بیماری را بیش از پیش آشکار می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، از مدت‌ها پیش، سرطان پستان یکی از نگرانی‌های مهم زنان در زمینه سلامت بوده است؛ اما روال جاری نشان‌دهنده افزایش نگران‌کننده ابتلا به این بیماری، به‌ویژه در میان زنان جوان است.

پژوهش جدید محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن در آمریکا به سرپرستی دکتر ادتونجی تی. توریولا (Adetunji T. Toriola) نشان‌دهنده الگو‌های نگران‌کننده افزایش میزان ابتلا به سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال بود. این افزایش شدید، که در چند سال گذشته سرعت گرفته است، عمدتاً ناشی از تومور‌های گیرنده استروژن مثبت (نوعی تومور سرطانی که با استروژن تغذیه می‌شود و رشد می‌کند) است.

افزایش تومور‌های گیرنده استروژن مثبت

یکی از یافته‌های مهم این پژوهش، نقش برجسته تومور‌های گیرنده استروژن مثبت در افزایش ابتلای زنان به سرطان پستان است. این تومور‌ها گیرنده‌هایی روی سطح خود دارند که به استروژن، هورمونی که رشد آنها را تقویت می‌کند، متصل می‌شوند. شیوع کلی سرطان پستان افزایش یافته؛ اما تعداد تومور‌های گیرنده استروژن منفی، یعنی سرطان‌هایی که برای رشد به استروژن متکی نیستند، کاهش یافته است.

نقش نژاد در ابتلا به سرطان پستان

یافته‌های این پژوهش نشان داد زنان سیاه‌پوست، به ویژه آنها که بین ۲۰ تا ۲۹ سال سن دارند، ۵۳ درصد بیشتر از زنان سفیدپوست در این محدوده سنی در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.

گروه پژوهشی دکتر توریولا در حال بررسی بافت تومور پستان بیماران سرطانی در سنین و نژاد‌های مختلف هستند تا تفاوت‌های ژنتیکی و مولکولی بالقوه را بررسی کنند که ممکن است دلیل افزایش ابتلای زنان جوان سیاه‌پوست به سرطان پستان باشد.

زنان لاتین‌تبار نیز در میان همه گروه‌های نژادی و قومی کمترین میزان ابتلا به سرطان پستان را دارند.

تأثیر غربالگری زودهنگام

این پژوهش همچنین تغییراتی را در زمان تشخیص مراحل سرطان پستان نشان داد: تعداد موارد تشخیص‌داده شده ابتلا به تومور‌های مرحله ۱، که به راحتی درمان‌پذیر هستند، افزایش یافته؛ اما موارد تشخیص‌داده شده ابتلا به تومور‌های مرحله ۲ و ۳ کاهش یافته است؛ این نشان می‌دهد پیشرفت در غربالگری و افزایش آگاهی از سابقه خانوادگی و خطرات ژنتیکی احتمالاً به تشخیص زودهنگام برخی از تومور‌ها منجر می‌شود.

پژوهشگران بر ضرورت پژوهش بیشتر درباره راهبرد‌های پیشگیری، به‌ویژه برای زنان جوان‌تری که در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قبل از سن ۴۰ سالگی هستند، تأکید می‌کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->