گیر کردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته
سرخط خبرها

دو عامل مهم در افزایش آمار سرطان در ایران

  • کد خبر: ۳۱۲۰۳۸
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
دو عامل مهم در افزایش آمار سرطان در ایران
سبک زندگی که امروزه در پیش گرفته‌ایم، ما را به سمت بیماری خطرناکی به اسم «سرطان» سوق می‌دهد. این در حالی است که سرطان را می‌توان یکی از بیماری‌های کمرشکن برای بیمار و نظام سلامت تلقی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، آن طور که متخصصین سرطان عنوان می‌کنند، بیش از ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند. اما، واقعیت این است که در بحث پیشگیری از سرطان‌ها، چندان موفق نبوده‌ایم. وقتی به آمار‌های وزارت بهداشت رجوع می‌کنیم، روند رو به افزایش موارد ابتلاء به سرطان‌ها را در سال‌های اخیر شاهد هستیم که می‌تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور تلقی شود.

سبک زندگی ناسالم، مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب از جمله استفاده از غذا‌های فرآوری‌شده و فست‌فودها، کاهش فعالیت بدنی و افزایش استرس؛ از عوامل مهم افزایش خطر ابتلاء به سرطان‌ها هستند.

از سوی دیگر، با افزایش سن، خطر ابتلاء به سرطان به دلیل ترکیبی از عوامل، از جمله جهش‌های ژنتیکی انباشته، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد سرطان زا و تغییرات مرتبط با افزایش سن در توانایی بدن برای ترمیم و تنظیم رشد سلولی افزایش می‌یابد.

افزایش امید زندگی، تغییر سبک زندگی و آلودگی‌های محیطی از جمله دلایل شیوع این بیماری هستند. بر اساس آخرین آمار ثبت شده در کشور تعداد موارد جدید سرطان‌ها ۱۴۱۶۴۱ مورد بوده که ۴۹ درصد از آنها در زنان و ۵۱ درصد در مردان رخ داده است.

طبق آخرین گزارش‌های رسمی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، حدود ۱۷۳ مورد ابتلای جدید به این بیماری در هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر در طی سال در کشور شناسایی می‌شود. آمار جهان و ایران نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر میزان بروز سرطان‌ها در حال افزایش است و در صورت عدم اتخاذ سیاست‌های پیشگیرانه و سبک زندگی سالم، تا ۱۵ سال آینده این ارقام دو برابر خواهند شد.

عوامل ژنتیکی و وراثتی نیز در برخی از انواع سرطان، مانند سرطان پستان و کولورکتال، نقش مهمی دارد.

چرا سرطان در سالمندان روند افزایشی دارد

آن طور که عنوان می‌شود، چند علت در ارتباط با علل افزایش سرطان در سالمندان مطرح است که شامل عوامل ژنتیکی، محیطی، سبک زندگی و تغییرات مرتبط با سن است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، برخی جهش‌های ژنتیکی ارثی می‌توانند خطر ابتلاء به سرطان را افزایش دهند. این جهش‌ها ممکن است در افراد مسن به دلیل تجمع تغییرات ژنتیکی در طول زمان بیشتر باشد. از سوی دیگر، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض عوامل محیطی مانند دود تنباکو، تشعشعات، برخی مواد شیمیایی و آلاینده‌ها می‌تواند در ایجاد سرطان نقش داشته باشد. همچنین، انتخاب سبک زندگی ناسالم، از جمله رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت بدنی، مصرف بیش از حد الکل و چاقی، می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان را در سالمندان افزایش دهد؛ و در نهایت، فرآیند پیری به خودی خود می‌تواند منجر به آسیب سلولی و اختلال در توانایی بدن در ترمیم DNA شود و احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش دهد.

سرطان فقط برای سالمندان نیست

شاید، تصور اشتباه درباره سرطان این باشد که فکر کنیم سرطان فقط برای سالمندان است و جوان‌ها را درگیر نمی‌کند. در حالی که کاملاً اشتباه است و متأسفانه در برخی از سرطان‌ها، شاهد ابتلای افراد جوان هستیم.

سید محسن رضوی فوق تخصص خون و سرطان، با این بیان این مطلب که ابتلاء به سرطان در جوانان روند افزایشی دارد، گفت: شایع‌ترین سرطان‌های جوانان در کشور ما شامل سرطان‌های خونی حاد ALL و کمتر AML و بعد سرطان‌های خونی مزمن با شیوع کمتر هستند. سرطان‌های کلیه، تومور‌های نوروژنیک، لمفوم سارکوم و پستان در جوانان و کودکان نیز دیده می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->