جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟
سرخط خبرها

دو عامل مهم در افزایش آمار سرطان در ایران

  • کد خبر: ۳۱۲۰۳۸
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
دو عامل مهم در افزایش آمار سرطان در ایران
سبک زندگی که امروزه در پیش گرفته‌ایم، ما را به سمت بیماری خطرناکی به اسم «سرطان» سوق می‌دهد. این در حالی است که سرطان را می‌توان یکی از بیماری‌های کمرشکن برای بیمار و نظام سلامت تلقی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، آن طور که متخصصین سرطان عنوان می‌کنند، بیش از ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند. اما، واقعیت این است که در بحث پیشگیری از سرطان‌ها، چندان موفق نبوده‌ایم. وقتی به آمار‌های وزارت بهداشت رجوع می‌کنیم، روند رو به افزایش موارد ابتلاء به سرطان‌ها را در سال‌های اخیر شاهد هستیم که می‌تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور تلقی شود.

سبک زندگی ناسالم، مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب از جمله استفاده از غذا‌های فرآوری‌شده و فست‌فودها، کاهش فعالیت بدنی و افزایش استرس؛ از عوامل مهم افزایش خطر ابتلاء به سرطان‌ها هستند.

از سوی دیگر، با افزایش سن، خطر ابتلاء به سرطان به دلیل ترکیبی از عوامل، از جمله جهش‌های ژنتیکی انباشته، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد سرطان زا و تغییرات مرتبط با افزایش سن در توانایی بدن برای ترمیم و تنظیم رشد سلولی افزایش می‌یابد.

افزایش امید زندگی، تغییر سبک زندگی و آلودگی‌های محیطی از جمله دلایل شیوع این بیماری هستند. بر اساس آخرین آمار ثبت شده در کشور تعداد موارد جدید سرطان‌ها ۱۴۱۶۴۱ مورد بوده که ۴۹ درصد از آنها در زنان و ۵۱ درصد در مردان رخ داده است.

طبق آخرین گزارش‌های رسمی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، حدود ۱۷۳ مورد ابتلای جدید به این بیماری در هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر در طی سال در کشور شناسایی می‌شود. آمار جهان و ایران نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر میزان بروز سرطان‌ها در حال افزایش است و در صورت عدم اتخاذ سیاست‌های پیشگیرانه و سبک زندگی سالم، تا ۱۵ سال آینده این ارقام دو برابر خواهند شد.

عوامل ژنتیکی و وراثتی نیز در برخی از انواع سرطان، مانند سرطان پستان و کولورکتال، نقش مهمی دارد.

چرا سرطان در سالمندان روند افزایشی دارد

آن طور که عنوان می‌شود، چند علت در ارتباط با علل افزایش سرطان در سالمندان مطرح است که شامل عوامل ژنتیکی، محیطی، سبک زندگی و تغییرات مرتبط با سن است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، برخی جهش‌های ژنتیکی ارثی می‌توانند خطر ابتلاء به سرطان را افزایش دهند. این جهش‌ها ممکن است در افراد مسن به دلیل تجمع تغییرات ژنتیکی در طول زمان بیشتر باشد. از سوی دیگر، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض عوامل محیطی مانند دود تنباکو، تشعشعات، برخی مواد شیمیایی و آلاینده‌ها می‌تواند در ایجاد سرطان نقش داشته باشد. همچنین، انتخاب سبک زندگی ناسالم، از جمله رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت بدنی، مصرف بیش از حد الکل و چاقی، می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان را در سالمندان افزایش دهد؛ و در نهایت، فرآیند پیری به خودی خود می‌تواند منجر به آسیب سلولی و اختلال در توانایی بدن در ترمیم DNA شود و احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش دهد.

سرطان فقط برای سالمندان نیست

شاید، تصور اشتباه درباره سرطان این باشد که فکر کنیم سرطان فقط برای سالمندان است و جوان‌ها را درگیر نمی‌کند. در حالی که کاملاً اشتباه است و متأسفانه در برخی از سرطان‌ها، شاهد ابتلای افراد جوان هستیم.

سید محسن رضوی فوق تخصص خون و سرطان، با این بیان این مطلب که ابتلاء به سرطان در جوانان روند افزایشی دارد، گفت: شایع‌ترین سرطان‌های جوانان در کشور ما شامل سرطان‌های خونی حاد ALL و کمتر AML و بعد سرطان‌های خونی مزمن با شیوع کمتر هستند. سرطان‌های کلیه، تومور‌های نوروژنیک، لمفوم سارکوم و پستان در جوانان و کودکان نیز دیده می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->