درد‌های شکمی همیشه منشأ گوارشی ندارند و گاهی خطرناک‌اند | درددل‌های غریبه و آشنا ناهید هم خدایی داشت چرا ایران با افزایش شیوع دیابت روبه‌رو است؟ افزایشی شدن نرخ باروری در ۱۵ استان کشور نوزادان متولد شده در سال ۱۴۰۳ بیشتر دختر بودند یا پسر؟ بهترین پرهیز غذایی برای سالمندان چیست؟ صدور هشدار هواشناسی درخصوص تشدید بارش برف در خراسان رضوی و ۱۶ استان دیگر (۳۰ دی ۱۴۰۳) ۶۲۶ پرونده قاچاق در خراسان رضوی به تعزیرات حکومتی ارسال شده است افزایش حیوان‌گزیدگی در خراسان‌رضوی گزارشی از مصرف گاز ادارات و کم وکیف تشویق های ریالی مشترکان خوش مصرف | بستانکاری روی پدال «گاز» برگزاری «هفته علم ایران و عراق» فرصت طراحی همکاری‌های علمی بلندمدت میان دو کشور است جریمه ۹ میلیارد ریالی برای قاچاقچی گوشت در تایباد آیا آموزش‌دهندگان سوادآموزی حق‌التدریس می‌شوند؟ حقوق بازنشستگان کشوری بدون اعمال متناسب‌سازی و با کمی تأخیر واریز شد (۳۰ دی ۱۴۰۳) چرا آلودگی هوا در کلان شهر‌های ایران کاهش نمی‌یابد؟ رشد سالانه آمار مرگ‌‌ومیرهای ناشی از آلودگی هوا در مشهد | هوای نفس‌گیر؛ ۲۷۰۲  نفر قربانی، ۵۲  همت خسارت برنامه اجرایی همکاری‌های علمی ایران و عراق امضا شد چرا ایران با افزایش شیوع دیابت روبه‌رو است؟ زمان طلایی درمان سکته مغزی سه ساعت ابتدایی است  افزایش ابتلا به سرطان پستان در زنان پیش از ۵۰ سالگی محکومیت ۶۲ میلیاردی برای عرضه ۳۱۰ کیلوگرم زعفران تقلبی در مشهد (۳۰ دی ۱۴۰۳) قالیباف: حقوق بازنشستگان اولویت مجلس است  | دولت ملزم به اجرای کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است تلاش حقوقی ایران برای بازپس‌گیری سکه‌های تاریخی حراج‌شده در آمریکا به کجا رسید؟ آمادگی کامل ایران در جذب دانشجویان عراقی استاندار خراسان رضوی: استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای تأمین پایدار آب مشهد ضروری است آلودگی هوا، عامل رشد آمار ابتلا به بیماری‌های ریوی، سرطان و سکته مغزی در سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳) | آغاز بارش پراکنده باران از فردا قانون هوای پاک را چه‌کسی باید اجرا کند؟ | ردّپای خودروسازان همچنان پررنگ در آلودگی سرپرست شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران منصوب شد چالش‌ها و فرصت‌های توسعه گردشگری خانوادگی در ایران خبر خوش نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی درباره پاداش پایان خدمت فرهنگیان (۳۰ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش حیوان‌گزیدگی در خراسان‌رضوی

  • کد خبر: ۳۱۱۵۵۴
  • ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
افزایش حیوان‌گزیدگی در خراسان‌رضوی
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۶ هزار و ۳۲۳ مورد حیوان گزیدگی در ۹ ماهه امسال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی رخ داده است که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۱۰ درصدی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی افزود: ۹ هزار و ۴۰۲ مورد از این موارد حیوان گزیدگی معادل ۵۸ درصد مربوط به شهر مشهد و بقیه مربوط به سایر شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی بوده است.

وی بیان کرد: تمام افراد مراجعه کننده به مراکز هاری مراقبت کامل دریافت کرده‌اند و پیگیری‌های لازم برای همه انجام شده است.

ثبت سه مرگ ناشی از هاری و ۱۱۲ مورد مثبت

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین از این تعداد حیوان گزیدگی امسال، نزدیک به ۱۱۲ مورد را حیوان هار با گزش‌های متعدد افراد انسانی انجام داده است.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون سه مورد مرگ انسان بر اثر ابتلا به هاری رخ داده که علت آن عدم مراجعه این افراد به مراکز درمان هاری برای درمان پس از گزش توسط حیوان هار و نداشتن سابقه واکسیناسیون بوده است.

نهبندانی ادامه داد: این در حالی است که در ۹ ماهه پارسال ۱۲۱ مورد گزش‌های متعدد افراد انسانی توسط حیوان هار و یک مرگ انسانی بر اثر ابتلا به هاری ثبت شده است.

وی اضافه کرد: توصیه می‌شود افراد در صورت گزش توسط حیوانات بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمان هاری مراجعه کنند، چراکه در این مراکز تمام موارد حیوان گزیدگی به صورت کامل پیگیری می‌شود و درمان موضعی، تزریق واکسن و در صورت نیاز دریافت سرم و سرم‌تراپی انجام می‌شود.

فعالیت ۲۸ مرکز درمان و پیشگیری هاری

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اینک ۲۸ واحد درمان و پیشگیری هاری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه به صورت شبانه روزی فعال هستند که از این تعداد چهار واحد در مشهد و ۲۴ واحد در شهرستان‌های تابعه این دانشگاه قرار دارند.

وی افزود: هزینه درمان کامل هاری شامل تزریق واکسن و سرم دریافتی برای هر مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی ۸۰ میلیون ریال است که در مراکز درمان هاری به صورت رایگان انجام می‌شود.

نهبندانی با بیان اینکه بیماری هاری یک بیماری ۱۰۰ درصد کشنده سیستم عصبی مرکزی است و درمان ندارند، ادامه داد: این بیماری به راحتی با واکسیناسیون قابل پیشگیری است، اما بعد از ابتلای فرد، بیماری درمان ندارد و فرد محکوم به مرگ است لذا بهترین زمان مراجعه افرادی که دچار حیوان گزیدگی می‌شوند به مراکز درمان هاری ۲۴ ساعت اولیه بعد از گزش است.

۷۱ درصد حیوان گزیدگی‌ها مربوط به سگ‌ها است

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۹۷ درصد گزیدگی‌ها با سگ و گربه و بقیه توسط سایر حیوانات وحشی و اهلی است، گفت: بیشترین تعداد گزش امسال به ترتیب ۷۱ درصد مربوط به سگ‌ها و سپس ۲۶ درصد مربوط به گربه‌ها و سه درصد مربوط به سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی بوده است.

وی افزود: بیشتر موارد حیوان گزیدگی در حاشیه شهر‌ها و روستا‌ها و در بیشتر توسط سگ اتفاق می‌افتد.

نهبندانی ادامه داد: بیماری‌های مشترک زیادی از حیوانات به انسان منتقل می‌شود که مهم‌ترین آنها هاری، تب کریمه کنگو، تب مالت، سالک و سیاه زخم است.

ثبت ماهانه هزار و ۷۰۰ حیوان‌گزیدگی

وی گفت: هر ماه نزدیک به هزار و ۷۰۰ مورد حیوان گزیدگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه ثبت و گزارش می‌شود که این آمار به علت تمایل مردم به نگهداری حیوان خانگی و آگاهی نداشتن مردم در حال افزایش است.

رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهدی افزود: مردم باید آموزش ببینند و نحوه برخورد با حیوانات را برای پیشگیری از حیوان گزیدگی بیاموزند و در صورت گزش به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند.

نهبندانی ادامه داد: کنترل بیماری هاری در سگ‌های صاحب‌دار با دامپزشکی، کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد با شهرداری و کنترل هاری در وحوش با سازمان محیط زیست است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->