واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی بابک زنجانی کیفیت هوای مشهد همچنان در آستانه وضعیت هشدار (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای در خیابان هاشمی نژاد مشهد | سرگذشت باغی که کوچه شد جزئیات تعریض بزرگراه آزادی مشهد، حدفاصل بولوار سجاد تا میدان استقلال (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) میدان شهید کاوه مشهد چهارراه شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۳ برابری تولید آسفالت از سوی سازمان عمران شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۳ سرمایه‌گذاری ۲۶‌هزار‌میلیاردی برای توسعه زیرساخت‌های مشاغل شهری مشهد مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد خبر داد؛ برگزاری نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع دستی در مشهد با حضور ۴۹۰ شرکت‌کننده کاهش زمان رسیدگی به تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مشهد نه به تصادف | چرا خراسان رضوی همچنان رکورددار مرگ جاده‌ای است؟ آغاز سی‌ویکمین کنفرانس هسته‌ای ایران در مشهد محمدحسین قاسمی، بازیگر و کارگردان صداوسیما، درگذشت اختصاص بودجه مستقل برای فعالیت‌های فرهنگی بوستان‌‌های بانوان در مشهد کیفیت هوای مشهد، در آستانه وضعیت هشدار (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  شب‌های بی‌ستاره شهر | گزارش شهرآرانیوز از گسترش خاموش پدیده آلودگی نوری در کلانشهر مشهد آمار طلاق در باشگاه همسران مشهدی، کمتر از یک درصد است میزبانی «باهم» از ۲۳ هزار زوج جوان مشهدی «باهم» در مسیر خوشبختی | اختتامیه پنجمین دوره باشگاه اجتماعی همسران مشهدی برگزار شد+فیلم برنامه‌های شهرداری مشهد برای اولین سالگرد شهادت شهید جمهور آیت‌الله رئیسی پزشکیان: هلال‌احمر جان‌ها را بی‌تبعیض نجات می‌دهد | فریادرس همدیگر باشیم
سرخط خبرها

عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود

  • کد خبر: ۳۱۲۰۳۹
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود
عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تا عید، ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد از جمله منابع متحرک را تمام می‌کنیم؛ اما در زمینه منابع ثابت، درخواست کمک داریم تا اطلاعات را تکمیل کنیم.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز؛ نوید رمضانیان امروز، ۲ بهمن‌ ۱۴۰۳، در نشست تخصصی روز ملی هوای پاک که در بوستان ترافیک مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد بین سال‌های ۹۲ تا ۹۶ توسط دانشگاه شریف انجام و در سال ۹۶ منتشر شد. بانی این طرح شهرداری مشهد بود که باقی شهر‌ها الگو گرفتند.

وی افزود: طبق قانون این سیاهه هر چهار سال یک بار باید منتشر شود؛ بنابراین در سال ۱۴۰۰، باید اجرا می‌شد که انجام نشد. در سال ۱۴۰۱ اجرای این سیاهه را بررسی کردند و در سال ۱۴۰۲ قرارداد بررسی و قرار شد طرح از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار بگیرد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: تفاوت این طرح با طرح قبلی این است که تکمیل‌تر بوده و در آن به منابعی اشاره شده که در سال ۹۶ اشاره نشده بود. در مطالعه جدید ممکن است سهم آلاینده‌ها تغییر کند. چهار نفر از همکاران من در این زمینه همکاری دارند.

آلودگی هوا، یک مسئله جهانی

رمضانیان با بیان اینکه آلودگی هوا یک مسئله جهانی است و همه درگیر آن هستند، عنوان کرد: آلودگی هوا یک خطر دائمی و معضلی جدی است. سالانه هفت میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر آلودگی هوا فوت می‌شوند که این رقم در تهران ۷ هزار نفر و در کل ایران ۵۰ هزار نفر است. آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ‌ومیر در جهان بوده، بنابراین در سیاهه انتشار، باید منابع تولید آلاینده‌ها و سهم هریک از منابع را در مکان و زمان مناسب بررسی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سیاهه انتشار ناشی از منابع انسان‌ساز است. قسمت توسعه‌ای به مطالعه جدید اضافه شده که محل دفن زباله، تصفیه‌خانه‌ها، فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری، معدنی و عمرانی، پروژه‌های بزرگ و روز‌های پرتردد مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه ۲۲ ایستگاه در شهر مشهد داریم که پنج آلاینده را بررسی می‌کنند، تصریح کرد: ذرات معلق با قطر کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون یکی از آلاینده‌ها بوده که در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۲ در پاییز و زمستان بیشتر از حد استاندارد است. میانگین سالانه آن در سال ۹۷، عدد ۲۶ بوده که تا سال ۱۴۰۲ سه برابر استاندارد شده است. یکی از مهم‌ترین پارامتر‌هایی که سلامت شهر و کلانشهر‌ها را تعیین می‌کند، همین پارامتر است.

رمضانیان اضافه کرد: پارامتر بعدی ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ میکرون بوده که بالاتر از میانگین و سه برابر استاندارد است. پارامتر دیگر دی‌اکسیدگوگرد ناشی از سوخت پالایشگاه‌هایی است که به خودرو‌ها و صنایع ما داده می‌شود. در مشهد این پارامتر تقریباً دو برابر استاندارد است.

یکی از مکان‌های انتشار آلودگی ما نیروگاه‌ها هستند

وی بیان کرد: براساس تقویم کیفیت هوا در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ روز‌های سالم به‌شدت کاهش پیدا کرد و روز‌های خطرناک بیشتر شده است. یکی از مکان‌های انتشار آلودگی ما نیروگاه‌ها هستند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تا عید، ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد از جمله منابع متحرک را تمام می‌کنیم؛ اما در زمینه منابع ثابت، درخواست کمک داریم تا اطلاعات را تکمیل کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->