نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است
سرخط خبرها

ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان

  • کد خبر: ۳۱۲۲۳۴
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
ریزش کاشی‌کاری‌های مسجد تاریخی سید اصفهان
مسجد سید یکی از منحصر به فردترین مساجد اصفهان و متعلق به دوره قاجار است و تزئینات آن از مساجد عصر صفویه برگرفته شده و متاسفانه جزو بناهایی است که مستقیماً زیر نظر سازمان میراث فرهنگی اصفهان اداره نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: متاسفانه مسجد سید اصفهان چندسال است که به حال خودش رها شده و نگهداری خاصی از آن صورت نمی‌گیرد.

 شهرام امیری، درخصوص ریزش تزئینات مسجد سید توضیحاتی را ارائه داد و اظهار داشت: مسجد سید یکی از منحصر به فردترین مساجد اصفهان و متعلق به دوره قاجار است و تزئینات آن از مساجد عصر صفویه برگرفته شده و متاسفانه جزو بنا‌هایی است که مستقیماً زیر نظر سازمان میراث فرهنگی اصفهان اداره نمی‌شود.

وی افزود: تولیت بنا‌های مذهبی در وهله اول با سازمان اوقاف و امور خیریه استان است؛ از طرف دیگر نوادگان آیت‌الله شفتی (سازنده مسجد سید در دوره قاجار) نیز با دو تولیت اداره و نگهداری مسجد را بر عهده دارند.

سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اضافه کرد: مسجد سید اصفهان برخلاف همه مساجد دیگر که با یک هیئت امنا اداره می‌شوند، دو هیئت امنا و تولیت دارد و نوادگان آیت‌الله شفتی عضو هیئت امنای مسجد هستند.

وی در ادامه به تشریح دلائل ریزش تزئینات مسجد سید پرداخت و گفت: متاسفانه مسجد سید اصفهان چندسال است که به حال خودش رها شده و نگهداری خاصی از آن صورت نمی‌گیرد؛ مسجد سید جزو مساجدی است که تزئینات زیادی دارد، اما، چون روی نگهداری آن نظارت نمی‌شود، این تزئینات در حال ریزش است.

امیری در ادامه با بیان اینکه مسجد سید درگیر فرونشست است، خاطرنشان کرد: متاسفانه خطر جدی‌تری این مسجد را تهدید می‌کند و شبستان ضلع جنوب شرقی و بنای گنبدخانه مسجد دچار فرونشست شده و آسیب جدی دیده است. سازمان میراث فرهنگی طی سال‌های گذشته مرمت‌های را روی مسجد انجام داده به طور مثال تمامی ایوان و سردر مسجد را در سال ۱۳۹۷ مرمت کردیم و همچنین برای مرمت‌ها را هم دوی درب‌های تاریخی مسجد انجام دادیم، اما مسجد سید به طور مستقیم در اختیار سازمان میراث فرهنگی نیست.

سخنگوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان بیان کرد: ما سال گذشته در پایش‌های دوره‌ای که انجام دادیم، متوجه فرونشست و شکاف‌های عمیقی روی دیواره‌های ضلع شبستان جنوب غربی شدیم و از همان زمان تا شش ماه اول سال جاری ۴ عملیات مرمتی شامل اصلاح کف شبستان و گنبدخانه، مرمت پشت بام و گنبد را انجام دادیم و تا حدی خطر فروپاشی شبستان را رفع کردیم.

وی ادامه داد: بعد از این عملیات‌ها پس از بررسی‌هایی که انجام دادیم متوجه شدیم که بخش قابل توجهی از تزیینات منحصر‌به‌فرد و زیبای این مسجد از جمله گچ‌بری‌ها و کاشی‌کاری‌ها، تزیینات چوبی درب و پنجره‌ها آسیب دیده و در حال فروپاشی هستند و بخشی از تزئینات را هم مرمت کردیم، اما با توجه به آنکه اعتبارات ما محدود است و از طرف این مسجد به طور مستقیم در اختیار سازمان میراث فرهنگی نیست، سایر ارگان‌ها به ویژه سازمان اوقاف درخواست کمک کردیم.

امیری گفت: سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند مسجد سید را مرمت کند، چون بودجه لازم را ندارد و از طرفی مسجد هم در اختیارش نیست و حفاظت و نگهداری بنا‌های مذهبی بر عهده سازمان اوقاف است و این دوستان باید پای کار بیایند؛ علاوه بر این هر دو هیئت امنای مسجد هم باید گزارش کار بدهند تا مشخص شود که داخل مسجد درحال انجام چه کاری هستند.

وی ادامه داد: وقتی مسجدی دو هیئت امنا دارد قاعدتاً باید کارهایش هم بهتر پیش برود، اما متاسفانه در مسجد سید شاهد هستیم که نه تنها کار پیش نمی‌رود بلکه معضلات مسجد هر روز بیشتر می‌شود. بر اساس پیمایشی که انجام دادیم، متوجه شدیم که کاشی‌های مسجد در حال ریزش هستند و تزئینات چوبی درگیر پوسیدگی زیادی شده‌اند و متاسفانه معضلات زیادی مسجد سید را تهدید می‌کند.

امیری با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی برای مرمت مسجد تنهاست و هیچ ارگانی به ما کمک نکرده، گفت: باز هم تاکید می‌کنم که این مسجد مستقیما در اختیار ما نیست، اما، چون بنای آن تاریخی بوده و به ثبت رسیده است و از طرفی خانه خداست، این مکان را مرمت کردیم، اما طبق برآورد اولیه‌ای که انجام دادیم، مرمت و بازسازی کامل مسجد حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و سازمان میراث فرهنگی چنین بودجه‌ای را در اختیار ندارد و در این راستا گزارش کاملی به استاندار ارائه دادیم.

«سازمان اوقاف استان به درخواست سازمان میراث فرهنگی چه پاسخی داده؟» وی در پاسخ به این سوال گفت: تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده‌ایم؛ همان طور که گفتم طبق قانون سازمان اوقاف متولی بنا‌های مذهبی است؛ مسجد سید در عین حال که یک بنای مذهبی است، یک بنای تاریخی هم محسوب می‌شود و ما در حد توان به وظیفه قانونی خودمان عمل کرده‌ایم و بوجه‌ای را به صورت اضطراری را تامین و اقدامات لازم در جهت ایمن‌سازی قسمت‌های درگیر فرونشست را انجام داده‌ایم، اما هنوز از جانب سازمان اوقاف اقدامی انجام نشده و همچنان در انتظار هستیم که دوستان به این موضوع ورود کنند.

امیری یادآور شد: البته حدود یک ماه و نیم قبل یک گزارش تلویزیونی در این مورد پخش شد و سازمان اوقاف هم اعلام کرد که دنبال دریافت بودجه ملی است و امیدوارم هر چه سریع‌تر این بودجه را دریافت و به وظیفه قانونی و اخلاقی خودشان عمل کنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->