تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد

  • کد خبر: ۳۱۲۴۶۵
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱
بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد
کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران از ضرر روزانه حدود ۸ هزار میلیارد تومانی قطعی برق کارخانه‌ها به بخش تولید کشور خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناترازی انرژی، معضلی است که در سال‌های اخیر، فصل و سرما و گرما نمی‌شناسد و اگرچه تا پیش از این، با قطعی‌های برق مستمر واحد‌های تولیدی و صنعتگران را شگفت‌زده می‌کرد؛ اما امسال پای خود را فراتر گذاشت و در زمستان نیز، دامن بخش صنعت را گرفت؛ به طوری‌که واحد‌های تولیدی نه تنها با قطعی برق بلکه با قطعی گاز هم، رو‌به‌رو بوده‌اند و باعث گلایه‌های بسیاری از سوی صنعتگران و تولیدکنندگان شد و به آنها آسیب‌های جدی وارد کرد. به همین دلیل، از آن‌جایی که کمتر از دو ماه دیگر به پایان سال باقی مانده است نگرانی آنها برای جبران خسارت‌های ناشی از ناترازی انرژی بیشتر می‌شود.

حدود ۸ هزار میلیارد تومان ضرر قطعی برق به بخش تولید کشور

بر اساس آن‌چه که کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران برآورد کرده، قطعی برق کارخانه‌ها نتیجه‌اش این بوده که به صورت روزانه، حدود ۸ هزار میلیارد تومان ضرر به بخش تولید کشور وارد شده است و به نوعی، ناترازی‌های انرژی تولید را از پا درآورده است.

همچنین، علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران اظهار کرده است که مجموع ضرر بی‌برقی برای بخش صنعت حدود ۲۵۰همت بوده است که نشان‌دهنده افت بیش از ۳میلیارد دلاری تولید در بخش صنعت در مدت زمان کوتاه و ماحصل ناترازی انرژی بوده است.

گفتنی است، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران با اشاره به اجرایی نشدن ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و جبران زیان‌های ناشی از قطعی برق واحد‌های تولیدی تأکید کرده است از آن‌جایی که دولت منابعی برای جبران این زیان‌ها ندارد ما درصدد ارائه پیشنهاد‌هایی برای این منظور شده‌ایم که از آن جمله می‌توان به استفاده از بیمه بیکاری در بازه زمانی بیکاری نیروی کار، فرصت دادن به واحد‌های تولیدی به منظور پرداخت اقساط بانکی و تأمین اجتماعی و کاهش مالیات واحد‌های صنعتی برای جبران بخشی از خسارت وارده به آنها و تسهیلات بانکی و... اشاره کرد.

همچنین، آرمان خالقی، دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، درمورد تأثیر ناترازی‌ها بر صنعت بیان کرد: وقتی که ناترازی انرژی وجود داشته باشد بدین معنی است که ما نمی‌توانیم انرژی مورد نیاز بخش تولید را تأمین کنیم؛ بنابراین وقتی واحد‌های تولیدکننده انرژی نتوانند انرژی بخش تولید را فراهم کنند و پاسخگو باشند باعث می‌شوند که فرصت‌های ازدست رفته کسب درآمد برای واحد‌های تولیدی به وجود آید و همین امر موجب خسارت می‌شود که به برآورد کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران، روزانه در نتیجه قطع برق کارخانه‌ها، چیزی نزدیک به ۸ هزار میلیارد تومان ضرر ناترازی انرژی به بخش صنعت بوده است.

خاموش شدن چراغ تولید کشور به دست ناترازی انرژی

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تصریح کرد: وقتی ناترازی‌ها به وجود می‌آیند واحد‌های تولیدکننده‌ای که مصرف‌کننده انرژی هستند، نمی‌توانند خدمات لازم را به موقع بدست بیاورند و با کمبود رو‌به‌رو می‌شوند و بدنبال آن، تولید این واحد‌ها کاهش پیدا می‌کند و ظرفیت تولیدشان کم می‌شود و همین امر باعث به وجود آمدن تبعاتی خواهد شد از جمله این که نمی‌توانند تعهدات خود نسبت به مشتریانشان را به موقع ایفا کنند و علاوه بر این، هنگامی که ظرفیت تولید کاهش پیدا می‌کند بر قیمت تمام‌شده تأثیر می‌گذارد. چون با فرض ثبات هزینه‌های ثابت، با کاهش مدت زمان کار کردن و کاهش میزان تولید، قیمت تمام‌شده افزایش پیدا می‌کند و قدرت رقابت بنگاه یا واحد تولیدی کم می‌شود. همچنین، واحد‌های تولیدی تعهداتی در برابر مشتریان و بانک‌ها و سازمان تأمین اجتماعی و نظایر آنها دارند و اگرچه برخی از مواقع به خاطر ناترازی انرژی نمی‌توانند کار کنند ولی باید به تعهدات خود عمل کرده و اقساط و تسهیلات را پرداخت کنند.

از بسته پیشنهادی وزیر صمت تا مطالبه بخش صنعت

خالقی با اشاره به بسته پیشنهادی وزیر صمت به منظور جبران خسارت ناترازی انرژی صنایع تأکید کرد: برای بسته پیشنهادی وزیر صمت از ما استعلام گرفته نشده و به ما اطلاع داده نشده است و به همین دلیل، از محتوای این بسته بی‌خبر هستیم ولی آن‌چه که ما به عنوان پیشنهاد برای آقای رئیس‌جمهور فرستاده‌ایم، سیاست‌های جبرانی خسارت‌های ناشی از کمبود برق و قطعی حامل‌های انرژی است که در رابطه با فریز کردن و ایجاد فرصت در بازگرداندن تسهیلات بانکی و همچنین، کاهش سهم بیمه تأمین اجتماعی نیرو‌های کار و بدهی‌ها و جلوگیری از دریافت جرائم دیرکرد توسط بانک‌ها و کاهش مالیات و پیشنهادات دیگری از این دست هستند. چون باید بپذیریم ما در شرایط اضطراری و بنا به اصطلاح حقوقی تحت تأثیر شرایط فورس ماژور (قوه قاهره) قرار داریم که خارج از اختیار دولت و توان مدیریت بخش خصوصی است و در واقع، بنگاه‌ها و واحد‌های تولیدی در این رابطه تقصیری ندارند و نباید خسارت دهند و امیدواریم به این موارد توجه شود و هرچه زودتر، سیاست‌های جبرانی اجرایی شوند تا حداقل، خیال تولیدکننده راحت شود که خسارت‌هایش به حداقل خواهد رسید.

دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ادامه داد: این موضوع که ادبیاتی به وجود آمد مبنی بر این که صنعتگران باید خودشان انرژی مورد نیاز خود را تأمین کنند به نوعی، فرافکنی است و مثل این است که تولیدکننده ماده اولیه نداشته باشد و بگوید مردم خودشان کالا و محصول مورد نیازشان را تأمین کنند.

خالقی گفت: ما سال‌هاست که در حوزه نیرو و توزیع آن به نوعی انحصار دولت را داریم و حتی دولت خریدار برق تولید نیروگاه‌های خصوصی بوده است و اگر کم و کاستی هم وجود دارد، قصور در انجام وظیفه توسط متولیان بوده است. در نتیجه، طبق این سیاست که گفته می‌شود هر واحد تولیدی بابت تأمین برق خود باید فکر کند، مثل این است که از افراد غیر متخصص بخواهیم کار تخصصی انجام دهند در حالی که تولیدکننده در رشته خود متخصص است و می‌تواند کار تولید انجام دهد و برنامه‌ریزی کند و حوزه کاری‌اش را توسعه دهد ولی هنگامی می‌تواند در حوزه انرژی اقداماتی انجام دهد که کار و تخصص‌اش در این خصوص باشد. اما این که همه تولیدکنندگان و صنعتگران را برای این منظور الزام کنیم، کار درست و دقیقی نیست؛ از این نگرانم که این بدعت ایجاد شود که به مرور، واحد‌های خدمات‌رسان دیگری مثل شرکت گاز و آب و فاضلاب و شهرداری و ... نیز به صنعتگران و تولیدکنندگان بگویند که خودشان برای تأمین انرژی و دفع پساب و زباله و ساخت راه مورد نیاز خود اقدام کنند.

خالقی یادآور شد: به نظر بنده، اگرچه هر کسی باید وظیفه خودش را بپذیرد ولی باید رفتار مشارکت‌جویانه را هم، درنظر گرفت که بسیار حائزاهمیت است. در نتیجه، مجموعه‌ای که به موقع به وظایف خود عمل نکرده است باید زبان نرمی داشته باشد و با تسهیل امور و جلب مشارکت عمومی و سرمایه‌گذاران، مشکلاتی را برطرف کند که به خاطر به درستی انجام ندادن تکالیف قانونی آن سازمان رخ داده‌اند.

دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: تا جایی که اطلاع دارم آقای رئیس‌جمهور در حال پیگیری جدی موضوع ناترازی انرژی است و جلسه‌های مستمری دارد و از مسئولان ذی‌ربط در حال دریافت گزارش است و با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده که احتمال دارد ناترازی‌هایی در تابستان وجود داشته باشد، ایشان تلاش می‌کند که شدت و آسیب‌های ناشی از آن را به حداقل برساند و امیدوار هستیم که هم بخش خصوصی به کمک دولت بیاید و هم این که دولت بروکراسی‌اش را به حداقل برساند تا پروژه‌ها هرچه زودتر انجام شوند و تسهیل‌گری صورت بگیرد تا بخش خصوصی سرمایه‌گذاری‌اش را به موقع و به میزان کافی انجام دهد و ان‌شاءالله، شاهد حل معضل ناترازی انرژی باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->