بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

تغذیه با دید پیشگیری را در روزهای کرونایی جدی بگیریم

  • کد خبر: ۳۱۲۶۹
  • ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹
تغذیه با دید پیشگیری را در روزهای کرونایی جدی بگیریم
باتوجه‌به اینکه بیماری کرونا به همه‌گیری بلندمدت در کشور تبدیل شده، بهبود سیستم ایمنی بدن و تغذیه مواد غذایی سالم از مهم‌ترین راه‌های مقاومت بدن در برابر این بیماری است.

طنین همتی/شهرآرانیوز، کرونا دیگر بیماری‌ ویروسی فصلی نیست و اکنون به همه‌گیری بلندمدت در کشور تبدیل شده است که طبق گفته وزیر بهداشت این بیماری شاید تا یک سال آینده میهمانی مزاحم و ناخوانده در کشور باقی بماند. تنها راهکار مقابله با آن نیز رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه و بهبود و حفظ ایمنی بدن به‌صورت فردی است. کارشناس تغذیه گروه بهداشت تغذیه جامعه مرکز بهداشت خراسان رضوی در همین راستا توصیه‌هایی برای بهبود ایمنی بدن دارد.

 

فهیمه ناظران پور گفت: این روزها بیماری کووید19 با زندگی روزمره مردم گره خورده و به تغییر شیوه زندگی افراد منجر شده است و بخشی از برنامه قرنطینه خانگی افراد این است که برای کاهش شیوع این بیماری نیازمند مدیریت تغذیه هستند.

 

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه باید حواسمان به مواد غذایی خریداری شده باشد، باید تغذیه را با دید پیشگیری انجام دهیم. بهبود ایمنی بدن باعث می‌شود بدن مقاومت بهتری در مقابل بیماری داشته باشد، علاوه بر این اگر بدنی بیمار شد به آسانی این مسیر را طی می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه مهم است بدانیم مواد غذایی مصرفی‌مان حاوی چه ریزمغذی‌هایی است تا به افزایش ایمنی بدن کمک کند، گفت: یکی از ویتامین‌هایی که در افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند ویتامین C است. خوشبختانه هوا رو به گرمی است و بیشتر میوه‌ها و سبزیجات و صیفی‌جاتی که وارد بازار می‌شود دارای ویتامین C است که بهتر است همه این ویتامین را در سفره غذایی‌شان داشته باشند.

 

 

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: یکی از مواد غذایی‌ای که معمولا فراموش می‌شود استفاده شود، پیاز است که معمولا به‌صورت سرخ شده و پخته خورده می‌شود، درحالی که پیاز خام حاوی ویتامین C بیشتری است. حتی اگر پیاز داخل برنجی که در حال دم کشیدن است استفاده و بخارپز شود هم دارای ویتامین C فراوان است.

 

وی ادامه داد: میوه‌های این فصل که طعم ترش‌تری دارند هم معمولا سرشار از ویتامین C هستند و توصیه می‌شود در حد امکان مصرف شود.

 

ناظران پور تأکید کرد: بعضی عناصر دیگر هم مثل آهن و روی هستند که از طریق گوشت قرمز، مرغ و ماهی و انواع سبزی‌ها و جوانه‌ها و نان‌هایی که آرد سبوس‌دار دارند تأمین می‌شوند.

 

 

 

وی با اشاره به اینکه زرده تخم‌مرغ ، غلات سبوس‌دار و مغزها برای ارتقای سیستم ایمنی بدن مفید هستند، اضافه کرد: منابع غذایی که حاوی ویتامین B هستند، منابع خوبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند که این‌ها هم در انواع سبزی‌ها و میوه‌ها به‌ویژه میوه‌هایی که زیاد پوست‌گیری نشوند، موجود است.

ناظران با تأکید بر نقش خوردن آب در افزایش ایمنی بدن بیان کرد: از نکاتی که باید در این ایام به آن توجه کرد، مصرف آب است. باتوجه‌به فصل تابستان حتما باید روزانه 6 تا 8 لیوان آب نوشید. نوشیدن مایعات به مقدار فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می‌کند.

 

وی در پاسخ به اینکه چنانچه بیماری کرونا ظاهر شد، چه باید کرد، افزود: در صورت بروز این بیماری مصرف کربوهیدرات نباید کم شود. در بیماری‌های تنفسی از جمله سرماخوردگی، بیماری ناشی از تغییر ناگهانی دما یا حتی کرونا، باید انرژی کافی بدن تأمین شود و این انرژی از طریق کربوهیدرات‌ها تأمین می‌شود.


وی اضافه کرد: بعضی کربوهیدرات‌ها نشاسته دارند، مثل نان‌هایی که سبوس ندارند یا اینکه کربوهیدرات پیچیده دارند، مانند نان‌هایی که سبوس دارند یا غلاتی که در صبحانه استفاده می‌شوند. کربوهیدرات‌های پیچیده معمولا کالری بالایی ندارند، اما همراه با خود ویتامین‌های بالایی دارند و فرد احساس سیری بیشتری دارد و انرژی کافی را به بدن می‌رسانند. در عمل بخش عمده‌ای از مواد غذایی ما در خانه باید از این نوع کربوهیدرات‌ها باشد.

کارشناس تغذیه گروه بهداشت تغذیه جامعه مرکز بهداشت خراسان رضوی در ادامه گفت: از دیگر نکاتی که باید به آن توجه کرد، این است که عضلات تنفسی ما باید توان کافی داشته باشد. باتوجه‌به اینکه آلرژی‌های فصلی علاوه بر شیوع بیماری کرونا عضلات تنفسی ما را درگیر می‌کند باید عضلات تنفسی خود را قوی نگه داریم. مهم‌ترین نکته در سالم نگهداشتن عضلات تنفسی منابع غنی از پروتئین در برنامه غذایی است. پروتئین در گروه غذایی گروه گوشت و تخم‌مرغ است و بهترین آن در سفیده تخم‌مرغ است. به بعضی افراد مثل مادران باردار، نوجوانان و مادران نوجوان توصیه می‌شود که یک تا 2 تخم‌مرغ در روز مصرف کنند.


وی افزود: کنجد، مغز آفتاب‌گردان و مغز هسته زردآلو جزو آجیل‌های ارزان‌قیمت محسوب می‌شوند که برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. حتی این مغزها را می‌توان در غذای پخته شده هم استفاده کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->