به گزارش شهرآرانیوز، نصرالله پژمانفر با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر حمایت همهجانبه از بخش خصوصی و رفع موانع پیش پای آنها، گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر ضرورت حمایت همهجانبه از بخش خصوصی و رفع موانع موجود تأکید داشتهاند؛ تحقق این هدف، نیازمند عزم جدی و هماهنگی همه ارکان نظام، بهویژه مجلس شورای اسلامی، بهعنوان یکی از مهمترین نهادهای قانونگذاری و نظارتی کشور است.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس تصویب قوانین تسهیل کننده و رفع موانع تولید را بخشی از وظایف مجلس در راستای حمایت از تولید و بخش خصوصی دانست و ادامه داد: مجلس باید با تصویب قوانین کارآمد و بهروز، از تولید حمایت کند. قوانین مرتبط با بهبود فضای کسبوکار، رفع موانع تولید رقابتپذیر و اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله مواردی هستند که نقش کلیدی در توانمندسازی بخش خصوصی ایفا میکنند. مجلس میتواند با بازنگری در قوانین موجود و شناسایی و حذف مقررات زائد، بسترهای قانونی لازم برای رشد تولید را فراهم کند.
پژمانفر گفت: خودکفایی و بی نیازی از خارج الزاماتی دارد که همیشه مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است.۰ تولید داخلی امروز توانسته است تا بخشی از نیازهای بازار را در کشور با کیفیت مطلوب تامین کند و این نشان میدهد در صورت حمایت از تولید داخلی و اجرای رهنمودهای رهبر انقلاب به اهداف اقتصادی کشور دست پیدا خواهیم کرد.
وی نظارت بر حسن اجرای قوانین را یکی از مهمترین ساحتها در حمایت از تولید عنوان کرد و افزود: کمیسیونهای تخصصی، از جمله کمیسیون اصل ۹۰، میتوانند بر اجرای صحیح قوانین مربوط به بخش خصوصی و تولید نظارت داشته باشند و در صورت مشاهده تخلفات یا موانع اجرایی، با استفاده از ابزارهای قانونی، مسئولان مربوطه را پاسخگو کنند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: یکی از موانع اصلی پیش روی تولید و فعالیت بخش خصوصی، فساد و عدم شفافیت در فرآیندهای اداری و اقتصادی است. مجلس میتواند با تصویب قوانین ضد فساد و نظارت بر اجرای آنها، زمینههای لازم برای شفافیت و رقابت سالم را فراهم کند. شفافسازی فرآیندهای صدور مجوزها و تسهیل دسترسی به اطلاعات اقتصادی، از مهمترین اقدامات در این زمینه است.
پژمانفر با بیان اینکه حمایت از تولید دانش بنیان از دیگر وظایف مجلس در راستای حمایت از تولید است، بیان کرد: با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر نقش تولید دانشبنیان در رشد اقتصاد ملی، مجلس وظیفه دارد با تصویب قوانین حمایتی، از شرکتهای دانشبنیان و فناور حمایت کند. تسهیل دسترسی این شرکتها به منابع مالی، تسهیل صادرات محصولات دانشبنیان و رفع موانع موجود در این حوزه، از جمله وظایف مجلس است.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در ادامه گفت: مجلس میتواند با برقراری تعامل سازنده با دولت و نمایندگان بخش خصوصی، به شناسایی دقیق موانع و مشکلات موجود کمک کند و راهکارهای عملیاتی برای حل این مسائل ارائه دهد. استفاده از ظرفیت مشورتی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در فرآیند قانونگذاری، باعث بهبود کیفیت تصمیمات مجلس میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از ابزارهای کلیدی مجلس در حمایت از تولید، بررسی و تصویب بودجههای سالانه است، ادامه داد: مجلس میتواند با تخصیص منابع مالی کافی به حوزه تولید، بهویژه بخشهای آسیبپذیر و راهبردی، نقش مؤثری در تقویت تولید ملی ایفا کند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم گفت: همچنین مجلس شورای اسلامی، با ایفای نقش قانونگذاری، نظارتی و تسهیلگری، میتواند زمینهساز تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب و حمایت از تولید و بخش خصوصی شود. این اقدامات، نه تنها منجر به تقویت اقتصاد ملی و افزایش اشتغال خواهد شد، بلکه استقلال اقتصادی کشور را نیز تضمین میکند.
منبع: خانه ملت