سمیرا شاهیان/ شهرآرانیوز، مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب مشهد در نشست خبری مشترک مدیران عامل شرکتهای آب منطقهای و آبوفضلاب خراسان رضوی و آبفای مشهد که صبح امروز، اول تیرماه، در ساختمان آبوفاضلاب برگزار شد، گفت: تاکنون ۷۸ درصد شبکه جمعآوری فاضلاب مشهد اجرا شده است و تکمیل باقیمانده شبکه فاضلاب و تصفیهخانه مشهد ۶۰۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد.
حسین اسماعیلیان گفت: تصور عمومی این است که بهدلیل بارندگیهای خوب گذشته مشکلی در تأمین آب شرب وجود ندارد. منابع آب در استان متکی به منابع آبهای زیرزمینی است و ۸۰ درصد مصارف در بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی به منابع آب زیرزمینی متکی است، اما نباید از یاد برد که ۲ سال بارندگی چیزی از بحران منابع آب زیرزمینی نمیکاهد و نگرانی همچنان وجود دارد.
او ادامه داد: بهدلیل شروع ویروس کرونا، در چند ماه گذشته که دمای هوا هنوز بهطور محسوس افزایش نیافته بود، مصرف آب بهدلیل شیوع این ویروس افزایش یافت، زیرا مهمترین سلاحی که در مقابله با این ویروس استفاده میشود، آب و شستوشوی دستهاست.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب مشهد با اشاره به اینکه در این مدت در کلانشهر مشهد با وجود تعطیلی مراکز و هتلها باز هم شاهد افزایش مصرف آب نسبت به وضعیت مشابه سال گذشته بودیم، گفت: بهعنوان نمونه میزان مصرف آب در خردادماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است. اگر این افزایش بهدلیل گرمای هوا با اوج مصرف همراه شود، حتی اگر در سدها و مخازن زیرزمینی نیز آب داشته باشیم، شبکه توزیع آب قادر به تأمین فشار مناسب بهلحاظ کیفیت و کمیت نخواهد بود.
اسماعیلیان اظهار کرد: سال گذشته درمجموع ۳۰۰۰ میلیارد ریال برای بهرهبرداری پروژهها هزینه شد. برای نخستین مرتبه در سال گذشته حدود ۴۴۰۰ لیتر در ثانیه افزایش ظرفیت تأمین آب برای مشهد رخ داد. این پروژه در راستای پایداری تأمین آب شهر مشهد، کاهش وابستگی به منابع آب سطحی و آمادگی برای شرایط خشکسالی در سالهای آینده انجام شد.