سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی
سرخط خبرها

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد: افزایش مزد کارگران مسئله عجیب‌وغریبی نیست

  • کد خبر: ۳۱۳۰۹۶
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد: افزایش مزد کارگران مسئله عجیب‌وغریبی نیست
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد درمورد افزایش دستمزد‌ها گفت: اظهارنظر‌های غیرمنطقی از سوی مسئولان فرار به جلو است. بیم آن می‌رود که امسال هم مانند سنوات گذشته بهانه‌های نخ‌نماشده در بحث مزد مطرح شود.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روز گذشته عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، بیان کرد: «نسبت به وضعیت معیشتی کارکنان آگاهیم. واقعیتی که ما در کل دولت احساس می‌کنیم این است که میزان پرداختی‌ها، با هزینه‌های کارمندان دولت، تناسبی ندارد، اما متأسفانه در حال حاضر، خیلی کاری از دست ما برنمی‌آید. بنا به دلایل مختلف، کیک اقتصاد، به‌اندازه مطلوب، رشد نکرده است و بنابراین نمی‌توانیم، سهمی بیش از این به حقوق‌بگیران و سایر اقشار پرداخت کنیم». 

دولت حقوق کارمندان را ۲۰ درصد افزایش داده است، با چنین استدلالی از سوی وزیر اقتصاد به نظر می‌رسد که دولت مانند سنوات گذشته می‌خواهد در شورای عالی کار برای افزایش منطقی دستمزد کارگران مقاومت کند.

گذشت زمان و افزایش فشار‌های اقتصادی، مشکلات معیشتی کارگران به یکی از معضلات جدی جامعه تبدیل شده است. این قشر که ستون اصلی تولید و توسعه کشور را تشکیل می‌دهند، در سال‌های اخیر با چالش‌هایی نظیر کاهش قدرت خرید، تأخیر در پرداخت دستمزد‌ها و عدم تأمین بیمه‌های لازم مواجه شده‌اند.

کارگران همواره خواستار توجه بیشتر مسئولان به وضعیت اقتصادی و اجتماعی خود بوده‌اند، اما به نظر می‌رسد که این درخواست‌ها در اولویت برنامه‌های برخی مسئولان قرار نگرفته است. افزایش قیمت کالا‌های اساسی و تورم افسارگسیخته، موجب شده است که بسیاری از خانواده‌های کارگری در تأمین نیاز‌های اولیه خود دچار مشکل شوند.

دولت اراده‌ای برای حل مشکل کارگران ندارد

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد گفت: همواره وزنه دولت در جلسات شورای عالی کار برای تعیین مزد بیشتر از کارگران بوده است.

وی ادامه داد: افزایش مزد کارگران مسئله عجیب و غریبی نیست. در حال حاضر با افزایش چند باره قیمت‌ها در تمام اقلام سبد خوراکی‌ها به راحتی می‌توان محاسبه کرد که دستمزد فعلی در بهترین حالت شاید بتواند جوابگوی اجاره بهای کارگران باشد. قیمت برنج، سیب زمینی، لبنیات، گوشت و... بار‌ها در چند ماه اخیر افزایش داشته است، یعنی این موضوع به چشم مسئولان دولتی نیامده است؟ انگار دولت اراده‌ای برای حل مشکل کارگران ندارد.

 گلپور افزود: اظهار نظر‌های غیرمنطقی از سوی مسئولان فرار به جلو است. بیم آن می‌رود که امسال هم مانند سنوات گذشته بهانه‌های نخ نما شده در بحث مزد در جلسات شورای عالی کار مطرح شود.

گلپور درباره هزینه‌های اقلام مصرفی خانوار ایرانی گفت: مطابق بررسی‌های آماری بانک مرکزی از هزینه‌های اقلام خوراکی خانوار شهری و روستایی که به صورت ماهیانه استخراج می‌شود، مشاهده می‌شود که در گذشته یک خانوار کارگری ۴۰ درصد درآمد خود را صرف هزینه‌های سبد خوراکی‌ها می‌کرد که این رقم اکنون به کمتر از ۲۵ درصد رسیده است. این به این معنی است که کارگران با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی (مسکن، بهداشت، آموزش) دیگر امکان صرف کردن ۴۰ درصد درآمد خود برای خوراکی را ندارند و اکثر آنها دچار سو تغذیه و بیماری‌های ناشی از آن می‌شوند. یعنی تغذیه در خانواده ایرانی افت یافته است. در فضایی که پنجره جمعیتی در حال بسته شدن است، کارگران ایرانی آینده به لحاظ تغذیه‌ای ضعیف و بی بنیه بار می‌آیند.

 گلپور در واکنش به اظهارات همتی، وزیر اقتصاد گفت: کارگران با خانواده هایشان حدود ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند. در حال حاضر این ۵۰ درصد دچار مشکلات شدید معیشتی هستند و برای مایحتاج خود دچار مشکل هستند. آن وقت وزیراقتصاد می‌گوید ما نمی‌توانیم برای این ۵۰ درصد کاری کنیم؟ واقعیت این است که برای رشد اقتصاد با ۵۰ درصد جامعه که دچار فقر مطلق هستند می‌توان به رونق تولید و رشد اقتصادی رسید؟

وی با تأکید بر اینکه خواسته کارگران صرفاً اجرای ماده ۴۱ قانون کار است گفت: اگر دولت فقط ماده ۴۱ قانون کار را به درستی اجرا کند، بخشی از عقب ماندگی مزدی کارگران جبران خواهد شد. از سوی دیگر دولت نه تنها برای دستمزد نمی‌تواند کاری کند، برای کنترل تورم هم موفق عمل نکرده است. بهتر است بگوییم دولت برای اقتصاد کاری نمی‌تواند بکند. چرا که وضعیت اقتصادی به گونه‌ای است که بسیاری از تحلیل گران آینده را خطرناک قلمداد می‌کنند.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور گفت: در قانون برنامه بودجه هر ساله رشد و صعود مالیات را داریم، هر سال هم این موضوع دیده می‌شود، کارگران و کارمندان بدون اینکه خبر داشته باشند، قبل از واریز حقوق، مالیات از آنها کسر می‌شود، این در حالی است که دولت فکری برای دستمزد کارگران ندارد، دستمزدی که به معنی واقعی جوابگوی بخش کمی از هزینه‌های زندگی است. بهانه‌های نخ نما شده دولت در سرکوب مزدی واقعاً عجیب است. به طور مثال اینکه دولتی‌ها اعتقاد دارند، دستمزد باعث ایجاد تورم می‌شود؛ موضوعی است که با یک گزارش میدانی کوتاه می‌توان به آن رسید که استدلال دولتی‌ها اشتباه است. کارگران اگر قدرت خرید نداشته باشند، قدرت خرید کالا و محصول تولید ملی را ندارند. زمانی که کارگران خرید نکنند، رکود درجامعه رشد پیدا می‌کند. این در نهایت باعث مهاجرت نیروی کار ایرانی می‌شود.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که عدم توجه به وضعیت کارگران می‌تواند تأثیرات منفی بر بهره‌وری و تولید داشته باشد. این کارشناسان تأکید دارند که بهبود شرایط کارگران نه‌تنها از بعد اخلاقی و انسانی ضروری است، بلکه برای پایداری اقتصاد کشور نیز اهمیت دارد.

حل مشکلات معیشتی کارگران نیازمند اراده جدی و سیاست‌گذاری مناسب است. افزایش عادلانه دستمزدها، کنترل تورم، ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و اجرای قوانین حمایتی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به بهبود وضعیت این قشر آسیب‌پذیر کمک کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->