هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

محققان ایرانی، راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ارائه کردند

  • کد خبر: ۳۱۳۵۶۷
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷
محققان ایرانی، راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ارائه کردند
محققان ایرانی سیستم جدیدی را ارائه کرده‌اند که نوید بهبود کارایی جداسازی تومور در گردش خون را می‌دهد و فرصت‌های جدیدی را برای تشخیص زودهنگام و مؤثر سرطان فراهم می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در این پلتفرم مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته، تحلیل تجربی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل پدیده‌های پیچیده آکوستوفلویدیک ادغام شده است. محققان استفاده نوآورانه‌ای از میدان‌های آکوستیک با فشار دوگانه را پیش گرفتند و به‌طور استراتژیک آنها را در موقعیت‌های هندسی کانال بحرانی بر روی یک بستر لیتیوم نیوبات قرار دادند. با استفاده از فشار آکوستیک اعمال شده در میکروکانال، طراحی سیستم برای تولید مجموعه داده‌های قابل اعتماد ممکن شد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان عامل نزدیک به ۱۰ میلیون مرگ در سال ۲۰۲۰ بوده است و تقریبا یک مورد از هر ۶ مرگ در جهان به دلیل ابتلا به این بیماری رخ داده است. از آنجایی که تشخیص رشد سلولی غیر طبیعی بیمار اغلب خیلی دیر اتفاق می‌افتد، تشخیص به موقع سرطان یکی از مبرم‌ترین و سخت‌ترین اهداف پزشکی بشریت است. تحقیقات اخیر بر روی تشخیص سلول‌های تومور نادر در گردش خون (CTCs) متمرکز شده‌اند که به عنوان نشانگر‌های غیرتهاجمی عمل می‌کنند که می‌توانند به تشخیص این بیماری کمک کنند.

جداسازی سلول‌های قابل کنترل مورد نظر، برای بررسی ذاتا دشوار است. روش‌های سنتی معمولا به آماده‌سازی نمونه دقیق، تجهیزات قابل توجه و حجم نمونه زیاد نیاز دارند و حتی در این صورت، جداسازی مؤثر سلول‌های مورد نظر آسان نیست.

دو محقق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در تهران، سیستم جدیدی را پیشنهاد کردند که از امواج صوتی سطح ایستاده برای جداسازی تومور‌ها از گلبول‌های قرمز در گردش خون با دقت و کارایی بی سابقه‌ای استفاده می‌کند. در پلتفرمی که افشین کوهگرد و ناصر ناصری‌فر توسعه دادند، مدل‌سازی محاسباتی پیشرفته، تحلیل تجربی و الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تحلیل پدیده‌های پیچیده آکوستوفلویدیک ادغام شده است.

ناصری‌فر می‌گوید: ما الگوریتم‌های یادگیری ماشینی را با مدل‌سازی مبتنی بر داده و داده‌های محاسباتی ترکیب کردیم تا سیستمی را برای نرخ بازیابی بهینه و نرخ جداسازی سلول‌ها تنظیم کنیم. سیستم ما در شرایط بهینه، با کاهش قابل توجه مصرف انرژی از طریق کنترل دقیق فشار‌های صوتی و نرخ جریان، به بازیابی ۱۰۰ درصدی دست می‌یابد.

از آنجایی که راه‌های مختلفی برای غنی‌سازی ذرات از طریق میکروسیال‌ها پدیدار شده‌اند، آنهایی که از آکوستوفلویدیک‌ها استفاده می‌کنند، بسیار امیدوارکننده هستند؛ زیرا زیست‌سازگار هستند و طول موج‌هایی در مقیاس سلولی تولید می‌کنند.

محققان با روش خاص خود، از میدان‌های صوتی با فشار دوگانه استفاده کردند که تاثیر را بر سلول‌های هدف دو برابر می‌کند و به‌طور استراتژیک آنها را در موقعیت‌های هندسی کانال بحرانی روی یک بستر لیتیوم نیوبات قرار می‌دهد. با استفاده از فشار آکوستیک اعمال شده در میکروکانال، طراحی سیستم، تولید مجموعه داده‌های قابل اعتمادی را ممکن می‌کند که زمان تعامل سلولی و الگو‌های مسیر را نشان می‌دهد که به پیش‌بینی مهاجرت سلول‌های تومور کمک می‌کند.

کوهگرد می‌گوید: ما یک پلتفرم پیشرفته و آزمایشگاهی روی تراشه تولید کرده‌ایم که جداسازی سلولی را در لحظه، با مصرف کم و دقت زیاد ممکن می‌سازد. این فناوری نوید بهبود کارایی جداسازی تومور در گردش خون را می‌دهد و فرصت‌های جدیدی را برای تشخیص زودهنگام و مؤثر سرطان، فراهم می‌کند. همچنین راه را برای ایجاد هوش مصنوعی کاربردی در پزشکی شخصی و تشخیص سرطان هموار می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->