۸۵ کودک بی‌سرپرست خراسان رضوی، زیر سایه پرمهر حمایت زوج‌های جوان مشهدی جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد
سرخط خبرها

سلاح ضد سرطان چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۲۷۸۱
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲
سلاح ضد سرطان چیست؟
دانشمندان سلاح ضد سرطانی کوچکی با استفاده از گیرنده‌ای به نام DR۵ ساخته‌اند که باعث می‌شود تومور‌ها خود را از بین ببرند.

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا از روشی نوآورانه برای درمان سرطان رونمایی کرده‌اند که از کپسول‌های کوچک معروف به وزیکول‌های خارج سلولی کوچک (sEVs) استفاده می‌کند.

به نقل از آی‌ای، این روش تجربی می‌تواند چشم‌انداز ایمنی‌درمانی را تغییر دهد و اثربخشی قابل توجهی را در برابر انواع مختلف سرطان در مطالعات پیش‌بالینی نشان دهد.

این یافته‌ها که در مجله Science Advances منتشر شده‌اند، نشان می‌دهند که چگونه این sEV‌های مهندسی شده در آزمایشگاه، گیرنده خاصی را روی سلول‌های تومور به نام DR۵ هدف قرار می‌دهند.

این گیرنده نقش مهمی در درمان سرطان دارد و هنگامی که فعال می‌شود، می‌تواند آپوپتوز را تحریک کند و منجر به خود تخریبی سلول‌های سرطانی شود.

سلاح‌های کوچک ضد سرطان

محققان بیش از ۲۰ سال است که برای ایجاد درمان‌های مؤثر با هدف قرار دادن DR۵ کار کرده‌اند و این جدیدترین استراتژی با استفاده از sEV ها، از روش‌های قبلی، از جمله آنتی‌بادی‌های هدف‌گیری DR۵ که مدت‌ها به عنوان استاندارد طلایی تلقی می‌شدند، بهتر عمل کرده است.

دکتر شیائووی جورج ژو (Xiaowei George Xu)، استاد آسیب‌شناسی و پزشکی آزمایشگاهی دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید: ما در مورد پتانسیل این استراتژی جدید هیجان‌زده هستیم. نتایج پیش‌بالینی ما امیدوارکننده است و ما مشتاق هستیم که این گام را به سمت آزمایش‌های بالینی انسانی برداریم.

تیم او امیدوار است که این تحقیق به نیاز‌های بیماران، به‌ویژه بیماران مبتلا به تومور‌های جامد مانند ملانوم که در آن ایمنی‌درمانی‌های فعلی فقط برای نیمی از بیماران مؤثر است، پاسخ دهد.

گیرنده DR۵ به طور ویژه‌ای جالب است، زیرا به نظر می‌رسد برای از بین بردن سلول‌های آسیب دیده یا بدخیم ایجاد شده است. این در حالی است که درمان‌های موجود برای هدف‌گیری DR۵ و کنترل پیشرفت تومور با مشکل مواجه شده‌اند.

دکتر ژو و تیمش برای افزایش اثربخشی این درمان‌ها به سراغ sEV‌ها رفتند که کپسول‌های کوچکی هستند که توسط تمام سلول‌های بدن ایجاد می‌شوند و پیام‌های مهمی را به بافت‌های اطراف منتقل می‌کنند.

محققان برای این مطالعه از sEV‌های مشتق شده از سلول‌های کشنده طبیعی (NK) استفاده کردند که نوعی سلول ایمنی است که به دلیل توانایی‌هایش در مبارزه با سرطان شناخته شده است.

آنها با مهندسی این sEV‌ها یک قطعه آنتی‌بادی طراحی شده برای چسباندن و فعال کردن گیرنده DR۵ را ترکیب کردند.

این پیشرفت استراتژیک، sEV‌ها را قادر می‌سازد تا به طور مؤثر سلول‌های سرطانی با بیان DR۵ بالا، از جمله سلول‌های مرتبط با سرطان ملانوما، کبد و تخمدان را مورد هدف قرار دهند و از بین ببرند.

در آزمایش‌های آزمایشگاهی، sEV‌های مهندسی شده توانایی قابل توجهی در تقویت سلول‌های سرطانی DR۵ مثبت نشان دادند که منجر به کاهش قابل توجه اندازه تومور شد.

در آزمایش‌هایی روی مدل‌های موش مبتلا به سرطان‌های ملانوما، سینه و کبد، این sEV‌ها رشد تومور را سرکوب کردند و زمان بقای حیوانات را در مقایسه با آنهایی که با آنتی‌بادی‌های سنتی هدف‌گیری DR۵ درمان می‌شدند، افزایش دادند.

شکستن سرکوب سیستم ایمنی

تیم دکتر ژو کشف کرد که sEV‌ها مزایای بیشتری نیز دارند. آنها می‌توانند به فیبروبلاست‌های مرتبط با سرطان و سلول‌های سرکوبگر مشتق از میلوئید حمله کنند که هر دو به ایجاد یک محیط سرکوب کننده سیستم ایمنی که به تومور‌ها اجازه رشد می‌دهد، کمک می‌کنند.

علاوه بر این، sEV‌ها سلول‌های T را تحریک می‌کنند و پاسخ ایمنی در برابر سرطان را افزایش می‌دهند. این توانایی منحصر‌به‌فرد برای ایجاد اختلال در ریزمحیط تومور سرکوب کننده سیستم ایمنی، sEV‌ها را به عنوان یک گزینه امیدوارکننده برای درمان مؤثر تومور‌های جامد معرفی می‌کند.

یکی از مزایای قابل توجه این رویکرد، سهولت ساخت و ذخیره‌سازی sEV‌ها است که به طور بالقوه می‌تواند امکان درمان غیر شخصی‌سازی شده را فراهم کند. این یعنی این روش برخلاف درمان‌های سنتی که نیاز به استخراج مستقیم سلول‌ها از بیماران دارند، می‌تواند راه‌حلی آماده برای استفاده بسیاری از بیماران سرطانی باشد.

دکتر ژو و تیمش با نگاهی به آینده قصد دارند فرآیند تولید را برای ایجاد sEV‌های درجه بالینی اصلاح کنند و مطالعات ایمنی را برای آماده‌سازی و آزمایش‌های انسانی آینده انجام دهند.

این پژوهش که توسط مؤسسه ملی بهداشت تأمین می‌شود، نویدبخش یک انقلاب در درمان سرطان و ارائه امید‌های جدید به بیمارانی است که با اشکال تهاجمی این بیماری مواجه هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->