تعیین تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌‎ها در خراسان رضوی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول رقابت نابرابر کارگر ایرانی با ۸.۵ میلیون کارگر افغانستانی واگذاری بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ قطعه زمین به خانواده‌های مشمول طرح جوانی جمعیت در خراسان رضوی پیش‌بینی کاهش ۱۵۰۰ مگاواتی مصرف برق با تغییر ساعت ادارات تعمیرات نیروگاه‌ها از خروج بیش از ۸ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‌کند بررسی قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | فلفل ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان شناسایی ۶ هزار مشترک برق پرمصرف تجاری در خراسان‌رضوی | قطعی برق ۴۰۰ اداره پرمصرف (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد علت تأثیرپذیری بازارهای مالی از مذاکرات چیست؟ قسط وام ودیعه مسکن ماهانه چقدر است؟ بانک‌ها تا پایان تابستان ۱۴۰۴، در روزهای پنجشنبه تعطیل شدند منتظر افزایش قیمت موبایل و خودروهای وارداتی باشیم؟ | بررسی تأثیر ضمانت‌نامه بانکی بر واردات خودرو و موبایل تأکید وزارت صمت بر ممنوعیت واردات کالا‌های خارجی مشابه تولید داخل شعب کشیک بانک‌ها روزهای پنجشنبه دایر است استاندار خراسان رضوی: گسترش فیبر نوری در مشهد عقب مانده است وزیر نیرو: برق را ۵۰۰۰ تومان می‌خریم ۴۹ یا ۳۹ تومان می‌فروشیم! بیانیه همایش سیاست‌های پولی: نظارت بر هزینه‌ها و کاهش رانت جویی ضروری است برق مشترکین پرمصرف خانگی و تجاری در خراسان رضوی محدود می‌شود (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جدیدترین قیمت دناپلاس افت ۴ تا ۹۰ میلیونی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز موبایل‌های سامسونگ، شیائومی و آیفون (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول حرکت به سوی صادرات صنایع‌دستی از خراسان رضوی کلید خورد + فیلم تخصیص ارز برای واردات کالا‌های مشابه تولید داخل متوقف شد تفاوت قیمت میلگرد آجدار و ساده؛ کدام مقرون‌به‌صرفه‌تر است؟ نرخ مالیات پرسودترین شرکت‌ها فقط صفر تا ۱۰ درصد بوده است شاخص کل بورس سقف تاریخی خود را شکست | رشد ۳۶ هزار واحدی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برای خرید عرضه اولیه «مهر» چقدر نقدینگی لازم است؟ برق ۱۳۸ بانک و اداره پرمصرف در مشهد قطع شد | بانک‌ها در صدر ادارات پرمصرف 
سرخط خبرها

معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی خبر داد : ارائه بسته جامع ساماندهی بازار اجاره به شورای‌عالی مسکن

  • کد خبر: ۳۱۳۸۹۲
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی خبر داد : ارائه بسته جامع ساماندهی بازار اجاره به شورای‌عالی مسکن
حبیب‌اله طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از ارائه بسته جامع ساماندهی بازار اجاره به شورای‌عالی مسکن خبر داد و گفت که پرداخت اجاره‌بها در حال حاضر و در شرایط کنونی از توان طبقه متوسط و کم درآمد جامعه خارج است.

به گزارش شهرآرانیوز، حبیب‌اله طاهرخانی با تشریح بخشی از سیاست‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت برای ساماندهی بازار اجاره در دولت چهاردهم افزود: برای ساماندهی بازار اجاره با همکاری سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط برنامه مربوطه تهیه می‌شود و در جلسه آتی شورای عالی مسکن این برنامه را به تصویب می‌رسانیم تا در سال آتی برنامه مشخصی در حوزه بازار اجاره به ویژه برای اقشار آسیب‌پذیر اجتماعی و کم درآمد داشته باشیم.

وی درباره راهکار‌های کوتاه مدت بازار اجاره، توضیح داد: تسهیلات ودیعه مسکن چندین سال است که با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار که در حال حاضر ۲۳ درصد است، پرداخت می‌شود. تلاش داریم تا با بهره مندی از ظرفیت‌های تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۴ و انجام پیش‌بینی‌های لازم در قانون بودجه سال ۱۴۰۴، وام قرض الحسنه ودیعه مسکن را با انجام هماهنگی لازم، به اقشار متوسط و کم درآمد پرداخت کنیم.

این مسئول در خصوص ابزار نظارتی بر بازار اجاره، گفت: قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، این اختیار را به دولت و شورای عالی مسکن داده تا حداکثر افزایش نرخ اجاره‌بها را برای شهر تهران و سایر شهر‌ها تعیین کنند. همچنین بر اساس این قانون، امکان وضع جریمه سنگین برای موجرانی که از این موضوع سرپیچی می‌کنند نیز پیش بینی شده است؛ بنابراین تمامی موجران ملزم به رعایت سقف اجاره بهای تعیین شده، هستند.

وی کنترل‌های دستوری را آخرین راهکار برای کنترل بازار اجاره و برای شرایط خاص عنوان کرد و افزود: قانونگذار نیز تعیین کرده است که در صورت ضرورت و وجود تورم بالای ۳۰ درصد، با تصویب شورای عالی مسکن نسبت به تعیین نرخ حداکثر افزایش اجاره بها، اقدام شود. ولی باید توجه داشت استفاده از این ابزار در بلندمدت، سرمایه‌گذاری در این بخش را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

راهکار‌های میان مدت

وی افزود: ایجاد صنعت شهر‌ها برای تامین مسکن کارگران، افزایش عرضه مسکن با تسریع در تکمیل واحد‌های نیمه تمام حمایتی طرح نهضت ملی مسکن، احیای خانه‌های سازمانی و ایجاد خوابگاه‌های متاهلی، برخی از راهکار‌های میان مدت ساماندهی بازار اجاره است.

طاهرخانی تامین مسکن کارگران را که پیش‌تر از طریق صنایع و در پیرامون کارخانجات و صنایع بزرگ احداث می‌شد بخشی از برنامه‌ها و راهکار‌های میان مدت وزارتخانه عنوان کرد و گفت: تامین مسکن کارگران در قالب صنعت شهر‌ها و ایجاد شهرک و شهر‌های صنعتی در همکاری با صنایع در حال پیگیری است. در گذشته نیز بخشی از مسکن کشور از طریق مسکن کارگری و توسط صنایع بزرگ تامین می‌شد ولی این نوع از مساکن نیز در سال‌های گذشته از بازار مسکن خارج شده است. بنابراین، دولت تلاش دارد تا در قالب صنعت‌شهرها، شهرک‌ها و شهر‌های صنعتی این بخش را مجددا احیا کند و این سیاستی که در بازار مسکن در میان مدت پیگیری و دنبال خواهد شد.

طاهرخانی از تفاهم با مسئولان صنایع ۱۳ استان برای تامین مسکن کارگران خبر داد و گفت: در این راستا تفاهم‌نامه‌هایی به امضا رسیده است که تلاش می‌کنیم تا اجرای این تفاهمات تسریع شود. تاکنون نیز وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرای این تفاهمات، زمین‌هائی را با طرح مشخص در اختیار برخی از صنایع قرار داده است تا این صنایع، تولید مسکن کارگران خود را در قالب مسکن ملکی و اجاره‌ای عملیاتی کنند.

وی مجموع واحد‌های تفاهم‌نامه‌های تامین مسکن کارگران را حدود ۱۸۰ هزار واحد عنوان کرد و از آمادگی مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای همکاری بیشتر با این بخش خبر داد.

تامین مسکن با ایجاد خانه‌های سازمانی

این مقام وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در سایر کشورها، مسکن عمومی در نظام تعریف مسکن به ویژه از طریق نهاد‌های عمومی و شهرداری‌ها و انجمن‌های شهر قرار دارد، افزود: عموما حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد عرضه مسکن در این کشور‌ها در قالب مسکن عمومی است که به صورت اجاره‌ای عرضه می‌شود و این مهمترین قدرت دولت‌ها برای کنترل بازار اجاره مسکن به شمار می‌رود که تلاش می‌کنیم تا راهکار‌هایی برای بهره مندی از این توان را در این دولت پیاده سازی کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه در کشور از این ابزار محروم هستیم ولی قبلا مشابه این ابزار را در قالب استفاده از خانه‌های سازمانی لشگری و کشوری داشتیم که بخشی از مسکن پرسنل این بخش‌ها را تامین و به بازار مسکن کمک می‌کرد و وزارت راه و شهرسازی تلاش می‌کند تا با استفاده از زمین، این ابزار را احیا و تقویت کند.

همکاری با دانشگاه‌ها در زمینه خوابگاه‌های متاهلی

معاون وزیر راه و شهرسازی یکی دیگر از سیاست‌های میان مدت وزارت راه و شهرسازی جهت توسعه بازار اجاره را تامین خوابگاه‌های متاهلی عنوان کرد و گفت: هم اکنون تعداد قابل توجهی از دانشجویان متاهل هستند، از این‌رو در برنامه‌های عملیاتی ذیل برنامه هفتم پیشرفت، احداث خوابگاه‌های متاهلی به عنوان یکی از برنامه‌های تامین مسکن لحاظ شده است و در این راستا وزارت راه و شهرسازی آمادگی دارد تا بخشی از اراضی مناسب و تحت اختیار دانشگاه‌ها را برای احداث خوابگاه‌های متاهلی تغییر کاربری دهد.

طاهرخانی بر سیاست پس‌انداز تاکید کرد و توضیح داد: بسیاری از ما تجربه خانه‌دار شدن را داریم و قبل از آن یک دوره پس‌انداز را که عموما بین ۱۰ تا ۱۵ سال است تجربه کرده‌ایم. ولی برای دوره پس‌انداز باید امکان تامین مسکن را در قالب مسکن اجاره‌ای مناسب به خانواده‌ها بدهیم تا در این دوره توانمند شوند و بتوانند بعد از دوره پس انداز با استفاده از تسهیلات و ابزار مختلف، مسکن ملکی خریداری کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->