به گزارش شهرآرانیوز، شاخص کل بورس امروز با افت ۱.۳۳ درصد به ارتفاع ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار واحد عقب نشست. فارس، فولاد، فملی، پارسان، وبملت و وغدیر بیشترین تأثیر منفی و نوری بیشترین تأثیر مثبت را بر عملکرد امروز این شاخص داشتند.
شاخص کل هموزن و شاخص فرابورس به ترتیب ۱.۰۷ درصد و ۰.۶۴ درصد افت کردند.
ارزش معاملات خرد بار دیگر به سطوح پایینتر از ۱۰ هزار واحد رسید. ارزش این معاملات امروز به ۶ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان و حجم معاملات خرد به ۱۲.۴ میلیارد برگه سهم رسید.
امروز، هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.
سینا سلیمانی، کارشناس بازار سرمایه، درباره علت ریزش امروز بورس در صفحه شخصی خود نوشت:
مدیریت غیراصولی نمادهای پتروشیمی، این روزها خود را در رنگ کلیت بازار نمایش میدهد؛ قرمز!
توقف دوماهه نمادهای پتروشیمی و بازگشایی آنها با دامنه نوسان بدون اینکه تغییر محسوسی در وضعیت آنها پس از شفافسازیها ایجاد شود، باعث شده بسیاری از سرمایهگذاران، بازگشایی این نمادها را مانند یک عرضهاولیه جذاب یا یک سود ۳۰ الی ۴۰ درصدی تضمینشده ببینند و بخشی از سهام خود را فروخته و شانس خود را برای خرید نمادهای پتروشیمی در صف خرید امتحان کنند.
نمادهای پتروشیمی دوماه قبل برای شفافسازی در مورد وضعیت نرخ یوتیلیتی بسته شد، با این استدلال که ریسک تغییر نرخ یوتیلیتی در این نمادها وجود دارد و سرمایهگذاران باید درمورد این ریسک آگاه شوند!
حالا بعد از دوماه، هنوز هم این ریسک پابرجاست و سرمایهگذار هم از همان هفته اول متوجه ریسک تغییر نرخ یوتیلیتی شده بود.
پس مابقی این دوماه که این نمادها بسته ماند و از رشد بازار جا ماندند، چه دلیلی داشت؟
بهتر نبود پس از یک هفته توقف، با یک اطلاعیه عمومی از سوی ناظر بازار یا مدیر نظارت بر صنعت، ریسک صنعت به سهامداران اطلاع داده میشد و نمادها بازگشایی میشدند؟
در واقع قرار بود این توقف دوماهه باعث اطلاعرسانی میزان ریسک تغییر نرخ یوتیلیتیها و اثرات آن بر گزارشات پتروشیمیها باشد.
درحالیکه از همان هفته اول، ریسک تغییرات برای سرمایهگذاران مشخص شد و پس از دوماه توقف نیز چیز بیشتری عاید سهامداران نشد بهجز قفلشدن سرمایه و درنهایت بازگشایی با دامنه نوسان ۳درصدی!
اگر مثل ۱۷ اردیبهشت، خبر تأثیرگذاری در صنعت است، سازمان بورس باید رأساً شفافسازی میکرد.
بسیاری از سهامداران توقفهای طولانیمدت بانکها و بهخصوص بانک صادرات تا سال ۹۶-۹۷ را به خاطر دارند؛ لذا قطعاً بهتر از لزوم تصمیمگیری بهینه و سریع در مورد توقف نمادها و حفظ نقدشوندگی بازار آگاه هستند؛ بنابراین، حداقل انتظار میرود اینگونه توقفها و بازگشاییها بهینه شود تا لطمه کمتری به سهامداران و کلیت بازار سرمایه وارد شود.