به گزارش شهرآرانیوز؛ این قطعه که با کمک فناوری هوش مصنوعی بازسازی شده، اولین آهنگی محسوب میشود که با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، نامزد دریافت جایزه گرمی شده است.
گروه «بیتلز» با این موفقیت، هشتمین جایزه رقابتی گرمی خود را دریافت کرد و در رقابت با هنرمندانی مانند «گرین دی»، «پرل جم»، «بلک کیز»، «آیدلز» و «سنت وینسنت» پیروز شد.
ترانه Now and Then براساس دمویی ضبطشده از جان لنون در اواخر دهه ۱۹۷۰ ساخته شده است. اواسط دهه ۱۹۹۰، «پل مککارتنی»، «رینگو استار» و «جورج هریسون» تلاش کردند این ترانه را کامل کنند تا در پروژه The Beatles Anthology قرار بگیرد، اما بهدلیل محدودیتهای فنی آن زمان، امکان جداسازی صدای لنون و پیانوی او از نسخه اولیه کمکیفیت وجود نداشت و پروژه نیمهکاره رها شد.
سال ۲۰۲۱، مککارتنی و استار تصمیم گرفتند با کمک کارگردان سرشناس، «پیتر جکسون»، و تیم صدابرداری او این آهنگ را تکمیل کنند. تیم جکسون که پیشتر برای مستند The Beatles: Get Back از فناوریهای صوتی پیشرفته استفاده کرده بود، این بار نیز با بهرهگیری از یادگیری ماشینی موفق شد صدای جان لنون را از سایر اجزای دمو جدا کند و کیفیت آن را بهبود ببخشد.
این روش با هوش مصنوعی مولد که میتواند صدای هنرمند را شبیهسازی کند، تفاوت دارد. اما برخی طرفداران، پس از انتشار آهنگ، دچار سوءتفاهم شدند و تصور کردند صدای لنون مصنوعی ساخته شده است. این ابهام هنگام انتشار این ترانه برخی واکنشهای منفی را در اینترنت برانگیخت.
«پل مککارتنی»، خواننده گروه موسیقی بیتلز، سال ۲۰۲۳ در واکنش به این گمانهزنیها اعلام کرد:
«محض اطلاع، هیچ چیزی مصنوعی یا ساختگی خلق نشده است. همهچیز واقعی است و همه ما در آن آهنگ نواختهایم. تنها کاری که کردیم، بهبود کیفیت برخی ضبطهای قدیمی بود، فرایندی که سالهاست در صنعت موسیقی انجام میشود.»
با این موفقیت، بیتلز بار دیگر ثابت کرد موسیقی آنها حتی پس از گذشت دههها همچنان زنده است و میتواند با استفاده از فناوریهای جدید، برای نسلهای آینده حفظ شود.
منبع: دیجیاتو