شکست هوش مصنوعی دیپ‌سیک در آزمایش‌های ایمنی! رشد نگران‌کننده تعداد موش‌ها در شهر‌های بزرگ به دلیل افزایش گرمای زمین شتاب شوق برانگیز علمی کوشش شرکت های پارک علم و فناوری خراسان رضوی در مسیر خودکفایی | رونق تولید با توان دانش بنیان‌ها پرفروش‌ترین گوشی‌های ۲۰۲۴ | آیفون ۱۵ در صدر گروه بیتلز با کمک هوش مصنوعی برنده جایزه گرمی شد آیفون ۱۶ ترخیص شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) برتری‌های هوش مصنوعی Deepseek به ChatGPT | پشتیبانی از لهجه‌ها و اصطلاحات محلی فارسی! دستاوردهای شرکت فراحس پویا در زمینه هوشمندسازی ساختمان‌ها | هوشمندسازی، راهکار ناترازی انرژی گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معرفی تمام فیلم‌های حاضر در جشنواره فجر ۱۴۰۳ + بازیگران و خلاصه داستان هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود
سرخط خبرها

رشد نگران‌کننده تعداد موش‌ها در شهر‌های بزرگ به دلیل افزایش گرمای زمین

  • کد خبر: ۳۱۴۶۴۱
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱
رشد نگران‌کننده تعداد موش‌ها در شهر‌های بزرگ به دلیل افزایش گرمای زمین
مدت‌ها پیش‌بینی می‌شد که بسیاری از گونه‌های جانوران موذی با گرم شدن سیاره زمین رشد کنند و اکنون مطالعه‌ای روی ۱۶ شهر بزرگ جهان نشان می‌دهد که جمعیت موش‌ها در مناطقی که میانگین دما سریع‌ترین افزایش را دارد، سریع‌ترین رشد را نیز داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، تخمین تعداد موش‌ها در یک شهر بسیار دشوار است، بنابراین جاناتان ریچاردسون در دانشگاه ریچموند در ویرجینیا و همکارانش به جای این کار، با بررسی تعداد شکایات ثبت شده در مورد موش‌ها توسط شهرها، متوجه شدند که چگونه جمعیت آن‌ها در حال تغییر است.

در ایالات متحده، این اطلاعات اغلب به صورت عمومی در دسترس است و این تیم تحقیق همچنین توانست با تماس با مقامات شهر، داده‌هایی را برای چند مکان خارج از ایالات متحده نیز به دست آورد. محققان تنها در صورتی شهر‌ها را در مطالعه خود قرار دادند که حداقل هفت سال داده در دسترس بوده و روش‌های جمع‌آوری آن تغییر نکرده باشد. این باعث شد که آنها اطلاعات ۱۳ شهر ایالات متحده و همچنین توکیو، آمستردام و تورنتو را در اختیار داشته باشند.

تجزیه و تحلیل آنها نشان می‌دهد که تعداد موش‌ها در نیواورلئان، لوئیزویل در کنتاکی و توکیو در حال کاهش است، در دالاس و سنت لوئیس پایدار است، و در ۱۱ شهر دیگر در حال افزایش است، که سریع‌ترین رشد را در واشنگتن دی سی، سان فرانسیسکو، تورنتو، نیویورک و آمستردام شاهد هستیم.

ریچاردسون و همکارانش سپس به عوامل متعددی توجه کردند که ممکن است این روند‌ها را توضیح دهد. آنها دریافتند که قوی‌ترین ارتباط با رشد تعداد موش‌ها در شهر‌های بزرگ به دلیل افزایش میانگین دما در قرن گذشته بوده است. قوی‌ترین پیوند بعدی با شهرنشینی بود که از روی عکس‌های ماهواره‌ای ارزیابی شد و پس از آن تراکم جمعیت انسانی بیشترین تاثیر را داشت. در بررسی‌ها تولید ناخالص داخلی شهر‌ها ارتباطی با روند رشد تعداد موش‌ها نشان نداد.

به گفته محققان، مشخص است که در شهر‌های سردتر، تعداد موش‌ها در زمستان کاهش می‌یابد و در تابستان به اوج خود می‌رسد، بنابراین منطقی است که افزایش دما منجر به افزایش جمعیت شود.

تعداد موش‌های بیشتر به معنای خطر بیشتر ابتلا به بیماری‌های منتقله از طریق موش‌ها، مانند لپتوسپیروز یا تب شالیزار است.

ریچاردسون می‌گوید: «یافته‌ها نشان می‌دهد که با گرم شدن سیاره زمین، شهر‌ها باید برای کنترل جمعیت موش‌ها بیشتر تلاش کنند و قطع عرضه غذا مهم‌ترین اقدامی است که م یتوان در این رابطه صورت بگیرد.

او می‌گوید: «ایمن‌سازی ضایعات غذایی و غیرقابل دسترس کردن آن برای موش‌ها رویکردی است که بیشترین تأثیر را بر کنترل جمعیت موش‌ها خواهد داشت. ما بالاخره شاهد بودیم که این کار مثلاً در شهر نیویورک و در برخی محله‌های خاص آن انجام شد و این روش بعد از مدتی باعث شد که تعداد موش‌ها به طور چشمگیری کاهش پیدا کند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->