قتل پدر شیرازی به دست پسر ۱۹ ساله (۲۴ اسفند ۱۴۰۳) فوت زن جوان بر اثر سقوط پاراگلایدر در دریاچه مهارلو شیراز (۲۴ اسفند ۱۴۰۳) آشپزی حین رانندگی برای جذب فالوور بیشتر | ارجاع راننده متخلف به مراجع قضایی تصادف خودرو با درخت در داورزن خراسان رضوی ۱۰ مصدوم برجای گذاشت (۲۴ اسفند ۱۴۰۳) دانشجویان بین‌المللی و مسئولان در یک قاب؛ گفت‌و‌گو درباره چالش‌ها و راهکار‌ها هشدار هواشناسی؛ شب عید باران می‌بارد (۲۴ اسفند ۱۴۰۳) عبور وضعیت آب از خط قرمز پیش‌فروش ۱۴۰ هزار صندلی اتوبوس به مقصد مشهد | استقرار ۳۰۰ سامانه کنترل تخلفات و نظارت تصویری در جاده‌های خراسان رضوی ۸۷۵ معتاد متجاهر و خرده فروش در مشهد جمع آوری شدند (۲۴ اسفند ۱۴۰۳) زلزله ۳.۲ ریشتر روستای چکنه در خراسان رضوی را لرزاند (۲۴ اسفند ۱۴۰۳) طرح نوروزی پلیس با ۲۲ هزار نیرو از فردا (شنبه، ۲۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود آغاز فاز چهارم مجتمع تربیتی حضرت مهدی (عج) مشهد | توسعه مدارس دخترانه و حوزه‌های علمیه شمقدری: بوروکراسی پیچیده نباید مانعی برای خدمات‌رسانی به مردم باشد پیش‌بینی وضعیت جوی برای بیش از ۴۴۰ شهر در ایام نوروز ۱۴۰۴ تقویم سال ۱۴۰۴ + فهرست کامل تعطیلی‌ها و مناسبت‌ها مواد غذایی که برای کاهش نفخ مفید هستند نحوه صحیح امحای دارو‌های تاریخ‌گذشته چگونه است؟ شمار جان‌باختگان پیشواز چهارشنبه‌سوری به ۵ نفر رسید | ۲۸۶ نفر مصدوم شدند (۲۳ اسفند ۱۴۰۳) برنامه‌ریزی جامع ستاد خدمات سفر برای نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی معضل مطالبات داروخانه‌ها از بیمه ها و درنظرنگرفتن بیمه برای ارائه دارو | بیمه دارو نیازمند نوش‌دارو مراکز غیردولتی دیالیز، همچنان در تنگنای مالی پذیرفته‌شدگان جدید آزمون سردفتری اسناد رسمی سوگند یاد کردند | ۶۰ درصد پرونده‌های قضایی در حوزه املاک و اراضی است نیکوکارانی که  برای ساختن بهاری متفاوت تلاش می کنند | مهربانی به همین آسانی! سفر نوروزی با  گرای کلاهبرداران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳) | افزایش دمای مشهد تا ۲۳ درجه وزیر آموزش و پرورش: ۵۷۰۰ نفر از داوطلبان آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی مجدداً قبول شدند ترمیم آسیب‌های زانو با غضروف بینی آیا «نمک دریا» کمبود یُد را از بین می‌برد؟ ۲۰ شهر آلوده جهان در سال ۲۰۲۴ کدام است؟ مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی در ایام نوروز ۱۴۰۴ در آماده‌باش کامل هستند سفر‌های مرموز دختر دانشجو به تهران و مشهد
سرخط خبرها

بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد

  • کد خبر: ۳۱۰۲۹۲
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد
وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از ۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب‌وهوا و تبعات آن ازجمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در طول گرم‌ترین سال روی زمین یعنی سال ۲۰۲۴ از زمان شروع ثبت رکورد‌ها در سال ۱۸۵۰، دما از آستانه کلیدی افزایش عبور کرد و زمین بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن گرم شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد دو سال قبل در اجلاس تغییر اقلیم کوپ ۲۷ در مصر هشدار داد که سران دولت‌ها باید به موضوع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای توجه بیشتری داشته باشند تا دمای هوا تا سال ۲۱۰۰ بیش از ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش نیابد.

به گفته دانشمندان و متخصصان تغییر اقلیم در سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک زیر نظر کمیسیون اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا، دمای جهان در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح از زمان ثبت آمار رسید و ۱.۶ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن افزایش یافت، این آمار سال ۲۰۲۴ را به گرم‌ترین سال از زمان شروع ثبت رکورد در ۱۸۵۰ تبدیل کرده است.

بر اساس گزارش سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک، میانگین دمای جهانی برای سال ۱۵.۱۰ درجه سانتیگراد (۵۹.۱۸ درجه فارنهایت) بود که این مقدار معادل ۱.۶ درجه سانتی‌گراد بالاتر از تخمین دمای در بازه زمانی ۱۸۵۰-۱۹۰۰ است که به عنوان دمای پیش از صنعت تعیین شده است.

همزمانی انتشار این گزارش با وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب و هوا و تبعات آن؛ از جمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

سامانتا برگس، مدیر راهبردی در مرکز پیش‌بینی‌های آب و هوایی اروپا که در نوشتن این گزارش نیز مشارکت داشته است، معتقد است افزایش دما یکی از عوامل اصلی در وقوع حوادث مرتبط با آب و هواست.

وی در بیانیه‌ای اظهار داشت: این دمای بالا در سطح جهان، همراه با رکورد جهانی سطوح بخار آب اتمسفر در سال ۲۰۲۴ به این معناست که امواج گرمایی و بارش‌های سیل‌آسا بدبختی را برای میلیون‌ها انسان به ارمغان می‌آورند.

بر اساس گزارش کوپرنیک در دوره ده‌ساله ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ هر سال یکی از گرم‌ترین سال‌ها بود. میانگین روزانه دمای جهانی در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۴ رکورد شکست و به ۱۷.۱۶ درجه سانتیگراد رسید. تمام مناطق قاره‌ای به جز قطب جنوب و استرالیا گرم‌ترین سال‌ها را پشت سر گذاشتند.

دانشمندان این نوع از تغییر اقلیم را به فعالیت‌های انسانی نسبت می‌دهند به ویژه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی، افزایش مصرف انرژی خانگی و انرژی فراوانی که فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی نیاز است. هوش مصنوعی حتی با این میزان مصرف انرژی باعث نشده تا میزان اتکا به سوخت‌های فسیلی کاهش یابد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->