راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد

  • کد خبر: ۳۱۰۲۹۲
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد
وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از ۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب‌وهوا و تبعات آن ازجمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در طول گرم‌ترین سال روی زمین یعنی سال ۲۰۲۴ از زمان شروع ثبت رکورد‌ها در سال ۱۸۵۰، دما از آستانه کلیدی افزایش عبور کرد و زمین بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن گرم شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد دو سال قبل در اجلاس تغییر اقلیم کوپ ۲۷ در مصر هشدار داد که سران دولت‌ها باید به موضوع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای توجه بیشتری داشته باشند تا دمای هوا تا سال ۲۱۰۰ بیش از ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش نیابد.

به گفته دانشمندان و متخصصان تغییر اقلیم در سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک زیر نظر کمیسیون اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا، دمای جهان در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح از زمان ثبت آمار رسید و ۱.۶ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن افزایش یافت، این آمار سال ۲۰۲۴ را به گرم‌ترین سال از زمان شروع ثبت رکورد در ۱۸۵۰ تبدیل کرده است.

بر اساس گزارش سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک، میانگین دمای جهانی برای سال ۱۵.۱۰ درجه سانتیگراد (۵۹.۱۸ درجه فارنهایت) بود که این مقدار معادل ۱.۶ درجه سانتی‌گراد بالاتر از تخمین دمای در بازه زمانی ۱۸۵۰-۱۹۰۰ است که به عنوان دمای پیش از صنعت تعیین شده است.

همزمانی انتشار این گزارش با وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب و هوا و تبعات آن؛ از جمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

سامانتا برگس، مدیر راهبردی در مرکز پیش‌بینی‌های آب و هوایی اروپا که در نوشتن این گزارش نیز مشارکت داشته است، معتقد است افزایش دما یکی از عوامل اصلی در وقوع حوادث مرتبط با آب و هواست.

وی در بیانیه‌ای اظهار داشت: این دمای بالا در سطح جهان، همراه با رکورد جهانی سطوح بخار آب اتمسفر در سال ۲۰۲۴ به این معناست که امواج گرمایی و بارش‌های سیل‌آسا بدبختی را برای میلیون‌ها انسان به ارمغان می‌آورند.

بر اساس گزارش کوپرنیک در دوره ده‌ساله ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ هر سال یکی از گرم‌ترین سال‌ها بود. میانگین روزانه دمای جهانی در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۴ رکورد شکست و به ۱۷.۱۶ درجه سانتیگراد رسید. تمام مناطق قاره‌ای به جز قطب جنوب و استرالیا گرم‌ترین سال‌ها را پشت سر گذاشتند.

دانشمندان این نوع از تغییر اقلیم را به فعالیت‌های انسانی نسبت می‌دهند به ویژه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی، افزایش مصرف انرژی خانگی و انرژی فراوانی که فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی نیاز است. هوش مصنوعی حتی با این میزان مصرف انرژی باعث نشده تا میزان اتکا به سوخت‌های فسیلی کاهش یابد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->