مدارس، ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف پراید‌ها در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) سلامت دندان در بارداری؛ عاملی کلیدی در پیشگیری از زایمان زودرس است صالحی‌امیری: بخش خصوصی موتور محرکه توسعه گردشگری است کشف عامل مشکل حافظه و تمرکز در مبتلایان به کووید طولانی مدت معاون گردشگری: شرایط سفر برای همه مردم فراهم می‌شود صبحانه پُرکالری برای بیماران قلبی چه فایده‌ای دارد؟ دستگیری «تینیو» به اتهام قتل اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ خراسان رضوی و ۲ استان دیگر کشور زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آلودگی تجهیزات باشگاه‌های ورزشی بیشتر از سرویس‌های بهداشتی است! آنتی‌بیوتیک، درمان آنفلوانزا نیست استعمال سیگار الکترونیکی در اماکن عمومی «هنگ کنگ» ممنوع می‌شود سینما، بستری برای ارتقای سلامت روان جامعه است گفتگو با ۳ دانشمند از دانشگاه علوم پزشکی مشهد | انقلاب علمی در عرصه درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش نسبی دما تا جمعه پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی مشمول عفو شد چرا قطار بهترین گزینه برای سفر به مشهد است؟ پزشکیان: ایران برای تمام سلایق، باور‌ها و اقوام است قتل هولناک دختربچه ۱۰ساله به دست نامادری این فراورده‌های خوراکی غیرمجاز را نخرید وزیر علوم: افزایش تعداد سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری خواهم کرد طرح غربالگری «سایبان سلامت» در مدارس منتخب مشهد اجرا می‌شود  (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) انجام نخستین عمل ترمیمی قلب با روش مینیمال توراکوتومی در شمال شرق کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) ارائه بیش از ۲ هزار خدمت توان‌بخشی در مناطق کم‌برخوردار مشهد سبک زندگی سالم از بروز مشکلات ستون فقرات جلوگیری می‌کند چرا مردم از دریافت خدمات باکیفیت پرستاری محروم‌اند؟ علائم سرطان ریه چیست؟ نقش ۷۰ درصدی تغذیه در بروز سرطان‌ها
سرخط خبرها

بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد

  • کد خبر: ۳۱۰۲۹۲
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
بحران آتش‌سوزی لس‌آنجلس روند تغییر اقلیمی زمین را تقویت کرد
وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از ۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب‌وهوا و تبعات آن ازجمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در طول گرم‌ترین سال روی زمین یعنی سال ۲۰۲۴ از زمان شروع ثبت رکورد‌ها در سال ۱۸۵۰، دما از آستانه کلیدی افزایش عبور کرد و زمین بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن گرم شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد دو سال قبل در اجلاس تغییر اقلیم کوپ ۲۷ در مصر هشدار داد که سران دولت‌ها باید به موضوع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای توجه بیشتری داشته باشند تا دمای هوا تا سال ۲۱۰۰ بیش از ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش نیابد.

به گفته دانشمندان و متخصصان تغییر اقلیم در سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک زیر نظر کمیسیون اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا، دمای جهان در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح از زمان ثبت آمار رسید و ۱.۶ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن افزایش یافت، این آمار سال ۲۰۲۴ را به گرم‌ترین سال از زمان شروع ثبت رکورد در ۱۸۵۰ تبدیل کرده است.

بر اساس گزارش سرویس رصد تغییرات اقلیم کوپرنیک، میانگین دمای جهانی برای سال ۱۵.۱۰ درجه سانتیگراد (۵۹.۱۸ درجه فارنهایت) بود که این مقدار معادل ۱.۶ درجه سانتی‌گراد بالاتر از تخمین دمای در بازه زمانی ۱۸۵۰-۱۹۰۰ است که به عنوان دمای پیش از صنعت تعیین شده است.

همزمانی انتشار این گزارش با وقوع آتش‌سوزی در کالیفرنیا و شهر لس‌آنجلس آمریکا که تاکنون بیش از۲۱ هزار هکتار را درنوردیده و ۱۱ کشته برجای گذاشته است، توجهات جهانی را به بحران آب و هوا و تبعات آن؛ از جمله شدت و فراوانی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، طوفان و سیل بیشتر جلب کرد.

سامانتا برگس، مدیر راهبردی در مرکز پیش‌بینی‌های آب و هوایی اروپا که در نوشتن این گزارش نیز مشارکت داشته است، معتقد است افزایش دما یکی از عوامل اصلی در وقوع حوادث مرتبط با آب و هواست.

وی در بیانیه‌ای اظهار داشت: این دمای بالا در سطح جهان، همراه با رکورد جهانی سطوح بخار آب اتمسفر در سال ۲۰۲۴ به این معناست که امواج گرمایی و بارش‌های سیل‌آسا بدبختی را برای میلیون‌ها انسان به ارمغان می‌آورند.

بر اساس گزارش کوپرنیک در دوره ده‌ساله ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ هر سال یکی از گرم‌ترین سال‌ها بود. میانگین روزانه دمای جهانی در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۴ رکورد شکست و به ۱۷.۱۶ درجه سانتیگراد رسید. تمام مناطق قاره‌ای به جز قطب جنوب و استرالیا گرم‌ترین سال‌ها را پشت سر گذاشتند.

دانشمندان این نوع از تغییر اقلیم را به فعالیت‌های انسانی نسبت می‌دهند به ویژه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی، افزایش مصرف انرژی خانگی و انرژی فراوانی که فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی نیاز است. هوش مصنوعی حتی با این میزان مصرف انرژی باعث نشده تا میزان اتکا به سوخت‌های فسیلی کاهش یابد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->