احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

یافته جدید محققان درباره سلامت مادر باردار و ابتلا به اوتیسم نوزاد

  • کد خبر: ۳۱۵۱۱۴
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
یافته جدید محققان درباره سلامت مادر باردار و ابتلا به اوتیسم نوزاد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سلامت مادر در دوران بارداری بر خطر ابتلا به اوتیسم در فرزندش تأثیری ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از مطالعات قبلی چنین ارتباطی را گزارش کرده‌اند، اما محققان می‌گویند تقریباً همه این ارتباط‌ها را می‌توان با سایر عوامل خطر اوتیسم نظیر ژنتیک، قرار گرفتن در معرض آلودگی، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و مواردی از این دست توضیح داد.

«ماگدالنا جانکا»، دانشیار روانپزشکی کودک و نوجوان در دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک گراسمن، گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که هیچ مدرک قانع کننده‌ای وجود ندارد که هر یک از این تشخیص‌های دیگر در مادر می‌تواند باعث اوتیسم شود.»

جانکا گفت: «بسیاری از مادران کودکان مبتلا به اوتیسم در مورد آن احساس گناه می‌کنند، فکر می‌کنند که در دوران بارداری کار اشتباهی انجام داده‌اند، و این بسیار ناراحت کننده است. من فکر می‌کنم نشان دادن اینکه این اتفاقات باعث اوتیسم نمی‌شوند مهم است و ممکن است به راه‌های مؤثرتری برای حمایت از کودکان اوتیستیک و خانواده‌هایشان منجر شود.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱.۱ میلیون بارداری را در میان ۶۰۰۰۰۰ مادری که در فهرست ملی ثبت شده در دانمارک ثبت شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

این تیم از سوابق پزشکی برای بررسی بیش از ۱۷۰۰ تشخیص متمایز هر زن استفاده کرد.

آنها سپس فاکتور‌های سلامتی را تصحیح کردند که می‌تواند توضیحی جایگزین برای ارتباط ادعایی بین سلامت یک زن باردار و اوتیسم فرزندش ارائه دهد.

جانکا گفت: «ما معتقدیم مطالعه ما اولین مطالعه‌ای است که کل تاریخچه پزشکی مادر را به‌طور جامع بررسی می‌کند و طیف گسترده‌ای از ارتباط‌های احتمالی را بررسی می‌کند، چندین شرایط همزمان و عوامل مخدوش‌کننده را کنترل می‌کند.»

پس از محاسبه این عوامل مخدوش کننده، تیم تحقیق دریافتند که ۳۰ تشخیص در میان مادران هنوز از نظر آماری با اوتیسم در کودکان مرتبط است. به عنوان مثال، به نظر می‌رسد که دیابت خطر ابتلاء به اوتیسم را ۱۹٪ و افسردگی را تا ۴۹٪ افزایش می‌دهد.

اما محققان سپس کودکان مبتلا به اوتیسم را با خواهر و برادرشان مقایسه کردند تا بررسی کنند که آیا این مشکلات سلامتی در مادر در کنار اوتیسم اتفاق افتاده است یا خیر.

به گفته محققان، اگر مادری در دوران بارداری کودکان مبتلا به اوتیسم و بدون اوتیسم مشکلات سلامتی مشابهی داشته باشد، این نشان می‌دهد که عواملی غیر از بیماری او بر خطر ابتلای فرزندش به اوتیسم تأثیر می‌گذارد.

به عنوان مثال، محققان خاطرنشان کردند که ژنتیک مرتبط با افسردگی ارتباط نزدیکی با ژن‌های اوتیسم دارد. زنی که در دوران بارداری از افسردگی رنج می‌برد، احتمالاً ژن‌هایی را با فرزندش به اشتراک می‌گذارد که هم باعث افسردگی و هم اوتیسم می‌شود، نه اینکه افسردگی به نوعی بر جنین تأثیر بگذارد و باعث اوتیسم شود.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که یافته‌های آنها باید در گروه‌های دیگر از افراد آزمایش شود تا تأیید شود که سلامت مادر بر خطر اوتیسم تأثیر نمی‌گذارد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->