روزنامه صهیونیستی: ترامپ ناتوانی عقلانی دارد به حرفهایش توجه نکنید فنلاند مدعی شد: هواپیمای روسی حریم هوایی ما را نقض کرد معترضان خشمگین هندی آدمک ترامپ را به آتش کشیدند حزب الله لبنان اظهارات ترامپ درباره نوار غزه را محکوم کرد قسام: سه اسیر صهیونیست شنبه آزاد می‌شوند روایت آسوشیتدپرس از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مذاکره با آمریکا احضار نماینده دولت موقت بگلادش توسط هند دیدار ظریف با تولیت مجموعه فرهنگی شهید محراب در نجف (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) اسکندر مومنی: مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند صدور پیام تسلیت رئیس‌جمهور به خانواده‌های داغدار دانش‌آموزان کرمانی آیت‌الله علم‌الهدی: عزیزان دولت و مجلس جلوی گرانی را بگیرند | امروز در اوج عزت و اقتدار هستیم رئیس ستاد انتخابات کشور: قطعا انتخابات کشور در آینده به صورت کاملا الکترونیک برگزار می‌شود حجت‌الاسلام صدیقی: ۲۲ بهمن تجدید بیعت با امام زمان(عج) است سفیر ایران در آلمان از روند احداث مرکز پیوند مغز و استخوان بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بازدید کرد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) دستور رئیس‌جمهور برای بازبینی پرونده درمانی جانبازان رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست + فیلم دیدار ظریف با تعدادی از اعضای اندیشکده مجمع امور خارجی عراق (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبر انقلاب دیدار کردند+ فیلم (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ترامپ دادگاه کیفری بین‌المللی را تحریم کرد یک هواپیمای مسافربری در «آلاسکا» ناپدید شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) توضیحات سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دستور کار FATF در مجمع (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) تحریم‌های جدید آمریکا علیه شبکه فروش نفت وزیرکشور: اتباع بیگانه فرصت‌های شغلی را از ما گرفته‌اند آیت الله علم الهدی: آمریکا و متحدانش توان مقابله با انقلاب اسلامی را ندارند محمدجواد ظریف با نخست وزیر عراق دیدار کرد (۱۸ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صمت: سنگان خواف به یکی از بزرگترین معادن سنگ آهن دنیا تبدیل شده است ظریف و رئیس جمهور عراق در بغداد دیدار کردند عراقچی در مراسم سلام سفرا: پشتوانه سیاست خارجی ایران مردم ایران هستند
سرخط خبرها

احضار نماینده دولت موقت بگلادش توسط هند

  • کد خبر: ۳۱۵۲۶۴
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
احضار نماینده دولت موقت بگلادش توسط هند
هند در پی درخواست داکا از دهلی‌نو برای توقف اظهارات «شیخ حسینه» نخست‌وزیر پیشین بنگلادش، نماینده دولت موقت این کشور را احضار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، هند، یک روز پس از درخواست داکا از دهلی نو برای «توقف» اظهارات شیخ حسینه، نخست‌وزیر پیشین بنگلادش، از طریق احضار محمد نورالاسلام، سرپرست نمایندگی بنگلادش در هند، واکنش نشان داد.

وزارت امور خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد: هند خواهان روابط مثبت، سازنده و مفید متقابل با بنگلادش است که در دیدار‌های اخیر نیز بر آن تأکید شده است. با این حال، تأسف‌آور است که مقامات بنگلادش، هند را مسئول مسائل داخلی خود معرفی می‌کنند.

این وزارتخانه افزود: اظهارات منتسب به شیخ حسینه نخست‌وزیر پیشین، توسط وی بیان شده و هند هیچ نقشی در این اظهارات ندارد. ارتباط دادن این سخنان با موضع دولت هند نمی‌تواند به روابط دوجانبه کمک کند.

وزارت امور خارجه هند ادامه داد: دولت هند در تلاش برای ایجاد روابطی مفید و متقابل است و انتظار دارد که بنگلادش به‌طور مشابه رفتار کند و فضای روابط را با چنین اظهاراتی منفی نکند.

بر اساس گزارش رویترز، وزارت امور خارجه بنگلادش در داکا یادداشتی اعتراضی به سرپرست نمایندگی هند در بنگلادش تسلیم و نگرانی و اعتراض شدید خود را نسبت به اظهارات شیخ حسینه ابراز کرده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه بنگلادش آمده که این کشور از هند خواسته است تا اقدامات مناسب را به‌منظور توقف این اظهارات کذب، ساختگی و تحریک‌آمیز اتخاذ کند.

شیخ حسینه در سخنانی از حامیانش خواسته بود تا علیه دولت موقت به رهبری محمد یونس، برنده جایزه نوبل، بایستند و مردم بنگلادش را به مقاومت در برابر رهبران جدید کشور که به گفته او «غیرقانونی» به قدرت رسیده‌اند، فراخوانده بود.

اعتراضات بنگلادش از اول ژوئیه برابر با ۱۱ تیر۱۴۰۳ آغاز شد؛ زمانی که فعالان دانشجویی در دانشگاه داکا به عنوان بزرگترین دانشگاه این کشور، به شدت با پلیس و هواداران دولت درگیر شدند.

این اعتراضات در یک نظام بحث برانگیز سهمیه‌بندی مشاغل ریشه داشت که تا ۳۰ درصد مشاغل دولتی را به اعضای خانواده مبارزان جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ علیه پاکستان موسوم به «مبارزان آزادی» اختصاص می‌داد.

تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویی که در آغاز برای مخالفت با سهمیه‌های استخدامی در دولت شکل گرفته بود به یک کارزار سراسری نافرمانی مدنی و خشونت انجامید که در نهایت به استقرار ارتش و حکومت نظامی توسط دولت وقت منجر شد.

شیخ حسینه دختر شیخ مجیب الرحمان بنیانگذار بنگلادش مستقل، در پی تداوم ناآرامی‌ها و شدت گرفتن درگیری‌ها از سمت خود کناره‌گیری و در مورخ ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۳ با یک فروند بالگرد داکا را به مقصد هند، ترک کرد.

یک روز پس از استعفا و فرار شیخ حسینه، دفتر ریاست جمهوری بنگلادش، پارلمان این کشور را منحل کرد و محمد یونس برنده جایزه صلح نوبل بنا به خواست معترضان، در مورخ ۱۸ مرداد گذشته با ادای سوگند، ریاست دولت موقت را در این کشور برعهده گرفت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->