مهراب قاسم‌خانی همکاری‌اش با مهران مدیری برای ساخت سریال تلویزیونی را تکذیب کرد عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان یادی از نورالدین رضوی سروستانی، خواننده و مدرس فقید آواز ایرانی | نسیمی از سوی سروستان نگاهی به نمایش «ترور» با بازی ساعد سهیلی، بازیگر مشهدی | تماشاگر خودت را قاضی کن معاون سیمای شبکه خراسان رضوی: تولید محتوای هویتی روزآمد، زیرساخت‌های جدید می‌طلبد درباره پادکست ادبی و کارکردهای آن | ادبیات شنیدنی است گفت وگو با محمدکاظم کاظمی درباره پادکست «شعر پارسی» | به شنیدن پادکست عادت نداریم رونالدو وارد دنیای سینما می‌شود تتوی سر «شمشیر» در سریال پایتخت ۷ نشانه چیست؟ + توضیحات نقش آفرینی «تاکه هیرو هیرا» در فیلم کاروشی دانلود قسمت هفدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین اجرای عباس خوشدل، نوازنده معروف ایرانی، در رادیو صبا نظر جیمز کامرون درباره استفاده از هوش مصنوعی در سینما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ کتاب جاده‌های ناتمام داستانی منتشر شد سریال وحشی هومن سیدی در شبکه نمایش خانگی
سرخط خبرها

لولی؛ فیلمی سردرگم و کسل‌کننده

  • کد خبر: ۳۱۵۴۶۷
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۹
لولی؛ فیلمی سردرگم و کسل‌کننده
یک فعال فرهنگی گفت: فیلم لولی سردرگمی و ژانر روشن‌فکری خاصی داشت و دارای مضامین تلخی بود.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

حسین کمیلی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص فیلم لولی که در جشنواره فجر در مشهد اکران شده است، اظهار کرد: من شنیده بودم که این فیلم زمینه بین‌فرهنگی دارد و مهاجران افغانستانی در آن حضور دارند، بنابراین به دلیل اینکه حوزه کاری من در این زمینه است، علاقه‌مند بود کار را مشاهده کنم.

وی عنوان کرد: فیلم لولی ژانر خیلی خاصی را انتخاب کرده که مخاطب عمومی و حتی مخاطب فیلم‌بین را خسته می‌کند. فیلم به‌شدت کسل‌کننده و خسته‌کننده بوده و ژانر خاصی است که سعی کرده به صورت استعاری مفاهیم خود را مطرح کند، اما به نظر می‌رسد با استعاره‌هایی که انتخاب کرده، فیلم در مجموع خوب درنیامده است.

کمیلی با اشاره به بعد محتوایی فیلم تصریح کرد: در فیلم، امام‌زاده‌ای وجود دارد که تعطیل است و از آن استفاده‌ای نمی‌شود. به نظر می‌رسد فیلم ضدسنت است. نماد دین در فیلم نیز کسی بود که در امام‌زاده نماز می‌خواند، اما لکنت پیدا کرده بود و امکان سخن‌گفتن عادی نداشت؛ بنابراین باید تمرین می‌کرد تا سخن بگوید.

این فعال فرهنگی افزود: افرادی در فیلم حضور داشتند که درگیر مسائل شخصی روان‌شناختی خودشان بوده و دچار توهم و تخیل شده بودند که شاید این موضوع تداعی‌کننده این موضوع است که چون در این امام‌زاده ماندند، دچار توهم و تخیل شدند و ارتباطی با جهان بیرونشان ندارند. کودکی از مهاجران نیز در این امام‌زاده حضور دارد.

وی خاطرنشان کرد: فیلم سردرگمی و ژانر روشن‌فکری خاصی داشت و دارای مضامین تلخی بود. فیلم تلاش کرده به نقش زنان تأکید داشته باشد، حتی در بخشی از فیلم امام جماعت امام‌زاده، زن می‌شود که این در ادامه نقد به دین و سنت است. انتهای فیلم نیز راهکار را به سمت تکنولوژی روز می‌برد.

کمیلی گفت: فیلم‌های کمی درخصوص ارتباط ما و مهاجران افغانستانی تولید می‌شود. انگاره‌هایی بر ذهن هنرمندان و نویسندگان حاکم است که نسبتی با واقعیت تجربه حاضر نداشته و هیچ اراده‌ای برای کمک به معضلات احتمالی موجود ندارد. این در واقع در ادامه خوانش چهل‌ساله ما بوده و تصویر، هم نسبت‌به خود افغانستان و هم نسبت‌به مهاجران، تصویری کاریکاتوری است.

این فعال فرهنگی ادامه داد: در این ۴۰ سال، چند میلیون مهاجر کنار ایرانی‌ها زندگی کردند و امکان ندارد ترکیبی از این هم‌زیستی به این زیبایی بدون گزارش هیچ مشکلی دیده شود که این به دلیل اشتراکات فرهنگی زیاد است، اما زاویه‌دید‌هایی که در نظر گرفته شده، بسیار خاص است.

وی بیان کرد: سینما در فضای نویسنده‌ها رویکرد ظرفیت‌محور، مثبت و واقعی ندارد، بیشتر نگاهشان درگیر است؛ بنابراین نمی‌توانند نگاه مثبت و واقعی داشته باشند. تلخکامی‌های ذهن و وجود خودشان بر تولید قصه‌ها تأثیر می‌گذارد که ربطی به واقعیت زندگی ندارد و کاملاً خلاف فضای علمی-پژوهشی است.

کمیلی درخصوص نقاط مثبت فیلم لولی عنوان کرد: نکته مثبت این فیلم علاقه به همسر و توجه به خانواده بوده که تصویری واقعی است؛ زیرا بخش بزرگی از کار‌های واقعی جامعه را زنان برعهده دارند. شاید بتوان با اغماض نکات مثبتی را در این فیلم در نظر گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->