ویدئو | تفحص پیکر شهیدی با قمقمۀ پر آب نقاشی «عطاء السلطان» به‌مناسبت سالروز ولادت امام‌رضا‌(ع) منتشر شد + عکس دومین دیوارنگاره تعاملی «ایرانِ امام‌رضا(ع)» در حرم مطهر رضوی کتیبه‌نگاری شد هرچه دارم، از امام رضا (ع) دارم| ناگفته‌های خدمت در حرم مطهر رضوی در گفت‌وگوی شهرآرانیوز با فرمانده نیروی دریایی ارتش توزیع ۵۰۰ هزار وعده پذیرایی در بزرگ‌ترین موکب جشن خیابانی امام‌رضا(ع) پخش زنده حرم امام‌رضا(ع) در شب میلاد امام هشتم + پخش ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر اختتامیه استانی سیزدهمین دوره نمایشگاه‌های مدرسه انقلاب در مشهد برگزار شد | بیش از ۶۰۰ مدرسه در استان میزبان نمایشگاه‌های انقلاب+ویدئو سرلشکر سلامی در مشهد: در‌های جهنم را به روی صهیونیست‌ها باز می‌کنیم | برای جنگ در هر مقیاسی آماده هستیم + فیلم برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت شهیدجمهور در حرم امام‌رضا(ع) (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) زائرانی به مهربانی پدر و مادر | قرارگاهی کنار پنجره‌فولاد + فیلم ویژه‌برنامه‌های شب و روز میلاد امام‌رضا(ع) در حرم مطهر رضوی اعلام شد ورود ۷۶۰۰ زائر پیاده به مشهد در دهه کرامت ۱۴۰۴ | تشرف ۶۰۰ زائر عراقی به حرم امام‌رضا(ع) ۸ دقیقه تا بهشت اینجا هر گم‌شده‌ای پیداست بزرگداشت دهه کرامت در بیش از ۱۰۰ کشور | راه‌اندازی مجمع پیشکسوتان دهه کرامت در صحن آزادی خاکمان کنید سِرّ عشق سایه مستدام حضرت خورشید بر ایرانِ امام‌رضا(ع) رویداد فرهنگی «صحن شادی» ویژه کودکان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد ردّپای امید حوالی حرم | روایت‌هایی از تلخ‌وشیرین لحظه‌های اضطرار زندگی
سرخط خبرها

آثار نفیس خطی گنجینه رضوی با محوریت امام‌خمینی(ره) معرفی شد

  • کد خبر: ۳۱۵۵۵۰
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲
آثار نفیس خطی گنجینه رضوی با محوریت امام‌خمینی(ره) معرفی شد
به مناسبت فرارسیدن ۲۲ بهمن‌ماه، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، آثار نفیس خطی موجود در گنجینه کتابخانه مرکزی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با محوریت موضوعی امام‌خمینی(ره)، معرفی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا صداقت‌حسینی، کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی، دراین‌خصوص به خبرنگار ما اظهار کرد: قرآن بسیار نفیس معروف به «قرآن راوندی»، یکی از قدیمی‌ترین قرآن‌های خطی این آستان مقدس است که در مردادماه سال 1363 توسط امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به گنجینه رضوی اهدا شده است.

وی ادامه داد: این مصحف شریف در سال 586 هجری قمری توسط «تاج‌الدین احمد بن محمد بن علی راوندی»، از هنرمندان عصر سلجوقی، به‌خط نسخ کهن و با مرکب مشکی، در 216 برگ 13 سطری از جنس کاغذ خانبالغ حنایی، نوشته شده است.

صداقت حسینی با اشاره به اینکه قرآن معروف راوندی در ابعاد 32 در 41 سانتی‌متر نگارش یافته است، افزود: این قرآن در سال 587 هجری قمری توسط «نجم‌الدین محمد بن علی بن سلیمان بن محمد راوندی»، مؤلف کتاب «راحه الصدور»، تذهیب شده است.

وی با تأکید بر اینکه تذهیب این مصحف نمونه‌ای از شیوه تذهیب ایرانی در سده ششم هجری است، اضافه کرد: همچنین کاتب قرآن با ترکیب‌بندی زیبا و کشیده‌های مناسب، از نظر کرسی‌بندی، وزن متعادلی را در سطر و صفحه حفظ کرده است و با نرمش مناسب کلمات، دور زیادی را به مفردات در این اثر داده است.

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی گفت: جلد نسخه سوخت ضربی بوده و دوران معاصر ساخته و افزوده شده است. کتیبه سرسوره‌ها و علامات حاشیه صفحات با طلااندازی و به شیوه‌ای اصیل با نقوش هندسی تزیین شده است. این قرآن از سوره حمد شروع و تا سوره ناس را شامل است.

وی ادامه داد: این قرآن بسیار قدیمی و نفیس که به شماره (2261) در گنجینه سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود، دارای خصایص نسخه‌شناسی بدیعی از نظر خط و آرایه‌های هنری است که برای محققان و پژوهشگران مصاحف خطی ارزشمند است.

صداقت حسینی بیان کرد: افزون بر این قرآن نفیس، 15 نسخه دست‌نویس از تقریرات درس امام خمینی(ره) در موضوعات اصول و فقه در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی وجود دارد که در فاصله سال‌های 1373 – 1380 هجری قمری توسط «محمد بن علی اکبر فرید نهاوندی» به‌خط نستعلیق کتابت شده است. این آثار توسط «زین‌الدین جعفر زاهدی» در سال 1377 شمسی به این کتابخانه اهدا شده است.

وی در ادامه، گفت: پژوهشگران با مراجعه به تالار محققان کتاب‌های خطی کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی می‌توانند پس از ارائه درخواست حضوری به مسئول تالار، تصاویر دیجیتالی این آثار را با کیفیت قابل ملاحظه دریافت کنند و از آن‌ها در مطالعات و تحقیقات خود استفاده کنند.

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: همچنین اهل علم و پژوهش برای دریافت تصویر نسخ خطی به‌صورت غیرحضوری می‌توانند به وب‌سایت کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی به نشانی 

https://www.razavi.ir/fa/345544/ مراجعه و پس از ثبت درخواست خود، طبق ضوابط موجود، تصویر دیجیتالی نسخه مورد نظرشان را دریافت کنند.

منبع: کتابخانه آستان قدس رضوی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->