این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ماجرای کلاهبرداران خوش‌صدا / گزارشی از شگرد قدیمی کلاهبرداری پای عابربانک

  • کد خبر: ۳۱۵۷۹
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰
ماجرای کلاهبرداران خوش‌صدا / گزارشی از شگرد قدیمی کلاهبرداری پای عابربانک
مرد جوان اسیر صدایی خوش آهنگ شد، صدایی که بسیاری از اطلاعات محرمانه بانکی‌اش را ربود. فرد شیاد که خودش را جای مجریان صدا و سیما جا زده بود، به بهانه برنده شدن در مسابقه او را پای عابربانک می‌کشد و با مهندسی روانی، او را ناخواسته وادار به همکاری می‌کند. شاکی در اظهاراتش به کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی گفت: «من بازاری‌ام. ۱۳ سال است که در صنف پوشاک مشغولم و بار‌ها با کلاهبرداران خطرناکی روبه‌رو شده‌ام که می‌خواسته‌اند دار و ندارم را بالا بکشند، همیشه حواسم جمع بوده. اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم فردی بتواند تلفنی سرم را کلاه بگذارد.»
مهدی قرآنی - مرد جوان اسیر صدایی خوش آهنگ شد، صدایی که بسیاری از اطلاعات محرمانه بانکی‌اش را ربود. فرد شیاد که خودش را جای مجریان صدا و سیما جا زده بود، به بهانه برنده شدن در مسابقه او را پای عابربانک می‌کشد و با مهندسی روانی، او را ناخواسته وادار به همکاری می‌کند. شاکی در اظهاراتش به کارشناسان پلیــس فتـــای خراسان‌رضوی گفت: «من بازاری‌ام. ۱۳ سال است که در صنف پوشاک مشغولم و بار‌ها با کلاهبرداران خطرناکی روبه‌رو شده‌ام که می‌خواسته‌اند دار و ندارم را بالا بکشند، همیشه حواسم جمع بوده. اما هیچ وقت فکر نمی‌کردم فردی بتواند تلفنی سرم را کلاه بگذارد.»
ماجرای این پرونده از آنجا شروع می‌شود که فردی ناشناس با تلفن همراه این شاکی تماس می‌گیرد و اعلام می‌کند که در یک قرعه‌کشی سراسری میان مشترکان خوش‌حساب شرکت‌های تلفن همراه، او به همراه ۴ نفر دیگر برنده شده است. بعد او دعوت می‌شود تا در یک برنامه زنده رادیویی شرکت کند. در ادامه پس از گپ‌و‌گفتی کوتاه و انجام مصاحبه، از مال‌باخته می‌خواهند تا برای دریافت جایزه‌اش پای عابربانک برود.
شــاکی که فریب این صدا‌های اتوکشیده را خورده، پای عابربانک می‌رود. فرد آن سوی خط با درخواست‌های مکرر و سریع او را گیج می‌کند تا جایی که فرد به ظاهر برنده با دست خود تمام اطلاعات کارت بانکی‌اش شامل شماره کارت، شماره حساب، رمز دوم و... را به این فرد می‌دهد و تنها زمانی متوجه بازی خوردن می‌شود که سودجویان تمام اطلاعات حسابش را در اختیار دارند. تنها خوش‌شانسی مرد جوان در این ماجرا این بود که برای صبح همان روز چک کشیده و حسابش پیش از این مصاحبه دروغین خالی شده بود.

تله مشابه برای دختر دانشجو
یک دختر دانشجو نیز که اسیر همین شگرد کلاهبرداران فضای مجازی شده و ۳ میلیون از حسابش کسر شده بود پس از طرح شکایت به کارشناسان پلیس فتا اعلام کرد: «من فعالیت گسترده‌ای در فضای مجازی دارم، پیج و کانال‌های مختلفی را هم اداره می‌کنم. وقتی فردی خوش‌صدا با من تماس گرفت و گفت که برنده شده‌ام، اصلا به او شک نکردم و این را پای فعالیت گسترده‌ام در فضای مجازی گذاشتم. وقتی هم در یک برنامه زنده رادیویی شرکت کردم، دیگر مطمئن شدم که برنده شده‌ام. بعد از برنامه هم پای عابربانک رفتم تا جایزه‌ام را بگیرم، از خودم بسیار مطمئن بودم که سرم کلاه نمی‌رود، اما وقتی به خودم آمدم که کلاهبرداران مدیریت حسابم را به دست گرفته بودند و در مدت زمان کوتاهی تمام اندوخته سه میلیون تومانی‌ام را تخلیه کرده بودند.»
البته این پرونده‌ها تنها دو نمونه از شیادی کلاهبرداران خوش‌صدا بود، آن‌ها سال گذشته ۱۸۰ میلیون تومان پاداش بازنشستگی یک کارمند بانک را بالا کشیدند، یا رهن پنج میلیون تومانی زنی میان‌سال را از حسابش برداشت کردند.

هیچ جایزه‌ای تلفنی پرداخت نمی‌شود
رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه هیچ جایزه‌ای تلفنی و پای عابربانک پرداخت نمی‌شود، درباره شگرد‌های به کارگرفته شده در این نوع کلاهبرداری‌ها گفت: کلاهبرداران پس از کشاندن طعمه‌هایشان پای عابربانک از آن‌ها می‌خواهند اعدادی را با چند صفر در اولش که شبیه کد است وارد کنند، این افراد هم غافل از اینکه دستگاه کد‌های قبل از اعداد را نمی‌شناسد، آن را وارد می‌کنند و در عملیاتی روانی خودشان مبلغ را به کارت دیگری واریز می‌کنند.
سرهنگ جهانشیری ادامه داد: دیگر شگرد، به دست آوردن رمزدوم و دیگر اطلاعات حساب قربانی است و، چون با رمز دوم ثابت نمی‌توان بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان جابه‌جا کرد، این افراد شبانه به تخلیه حساب در چندین نوبت اقدام می‌کنند، تا جایی که صبح مال‌باخته با یک حساب خالی روبه‌رو می‌شود.
این مقام مسئول با هشدار به شهروندان درباره کلاهبرداری‌های مجازی اعلام کرد: در صورتی که اطلاعات حساب افراد به دست شیادان افتاد، در اولین فرصت به تغییر رمز دوم خود از طریق دستگاه‌های خودپرداز اقدام کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->