مرد جوان اسیر صدایی خوش آهنگ شد، صدایی که بسیاری از اطلاعات محرمانه بانکیاش را ربود. فرد شیاد که خودش را جای مجریان صدا و سیما جا زده بود، به بهانه برنده شدن در مسابقه او را پای عابربانک میکشد و با مهندسی روانی، او را ناخواسته وادار به همکاری میکند. شاکی در اظهاراتش به کارشناسان پلیس فتای خراسانرضوی گفت: «من بازاریام. ۱۳ سال است که در صنف پوشاک مشغولم و بارها با کلاهبرداران خطرناکی روبهرو شدهام که میخواستهاند دار و ندارم را بالا بکشند، همیشه حواسم جمع بوده. اما هیچ وقت فکر نمیکردم فردی بتواند تلفنی سرم را کلاه بگذارد.»
مهدی قرآنی - مرد جوان اسیر صدایی خوش آهنگ شد، صدایی که بسیاری از اطلاعات محرمانه بانکیاش را ربود. فرد شیاد که خودش را جای مجریان صدا و سیما جا زده بود، به بهانه برنده شدن در مسابقه او را پای عابربانک میکشد و با مهندسی روانی، او را ناخواسته وادار به همکاری میکند. شاکی در اظهاراتش به کارشناسان پلیــس فتـــای خراسانرضوی گفت: «من بازاریام. ۱۳ سال است که در صنف پوشاک مشغولم و بارها با کلاهبرداران خطرناکی روبهرو شدهام که میخواستهاند دار و ندارم را بالا بکشند، همیشه حواسم جمع بوده. اما هیچ وقت فکر نمیکردم فردی بتواند تلفنی سرم را کلاه بگذارد.»
ماجرای این پرونده از آنجا شروع میشود که فردی ناشناس با تلفن همراه این شاکی تماس میگیرد و اعلام میکند که در یک قرعهکشی سراسری میان مشترکان خوشحساب شرکتهای تلفن همراه، او به همراه ۴ نفر دیگر برنده شده است. بعد او دعوت میشود تا در یک برنامه زنده رادیویی شرکت کند. در ادامه پس از گپوگفتی کوتاه و انجام مصاحبه، از مالباخته میخواهند تا برای دریافت جایزهاش پای عابربانک برود.
شــاکی که فریب این صداهای اتوکشیده را خورده، پای عابربانک میرود. فرد آن سوی خط با درخواستهای مکرر و سریع او را گیج میکند تا جایی که فرد به ظاهر برنده با دست خود تمام اطلاعات کارت بانکیاش شامل شماره کارت، شماره حساب، رمز دوم و... را به این فرد میدهد و تنها زمانی متوجه بازی خوردن میشود که سودجویان تمام اطلاعات حسابش را در اختیار دارند. تنها خوششانسی مرد جوان در این ماجرا این بود که برای صبح همان روز چک کشیده و حسابش پیش از این مصاحبه دروغین خالی شده بود.
تله مشابه برای دختر دانشجو
یک دختر دانشجو نیز که اسیر همین شگرد کلاهبرداران فضای مجازی شده و ۳ میلیون از حسابش کسر شده بود پس از طرح شکایت به کارشناسان پلیس فتا اعلام کرد: «من فعالیت گستردهای در فضای مجازی دارم، پیج و کانالهای مختلفی را هم اداره میکنم. وقتی فردی خوشصدا با من تماس گرفت و گفت که برنده شدهام، اصلا به او شک نکردم و این را پای فعالیت گستردهام در فضای مجازی گذاشتم. وقتی هم در یک برنامه زنده رادیویی شرکت کردم، دیگر مطمئن شدم که برنده شدهام. بعد از برنامه هم پای عابربانک رفتم تا جایزهام را بگیرم، از خودم بسیار مطمئن بودم که سرم کلاه نمیرود، اما وقتی به خودم آمدم که کلاهبرداران مدیریت حسابم را به دست گرفته بودند و در مدت زمان کوتاهی تمام اندوخته سه میلیون تومانیام را تخلیه کرده بودند.»
البته این پروندهها تنها دو نمونه از شیادی کلاهبرداران خوشصدا بود، آنها سال گذشته ۱۸۰ میلیون تومان پاداش بازنشستگی یک کارمند بانک را بالا کشیدند، یا رهن پنج میلیون تومانی زنی میانسال را از حسابش برداشت کردند.
هیچ جایزهای تلفنی پرداخت نمیشود
رئیس پلیس فتای خراسانرضوی با اشاره به اینکه هیچ جایزهای تلفنی و پای عابربانک پرداخت نمیشود، درباره شگردهای به کارگرفته شده در این نوع کلاهبرداریها گفت: کلاهبرداران پس از کشاندن طعمههایشان پای عابربانک از آنها میخواهند اعدادی را با چند صفر در اولش که شبیه کد است وارد کنند، این افراد هم غافل از اینکه دستگاه کدهای قبل از اعداد را نمیشناسد، آن را وارد میکنند و در عملیاتی روانی خودشان مبلغ را به کارت دیگری واریز میکنند.
سرهنگ جهانشیری ادامه داد: دیگر شگرد، به دست آوردن رمزدوم و دیگر اطلاعات حساب قربانی است و، چون با رمز دوم ثابت نمیتوان بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان جابهجا کرد، این افراد شبانه به تخلیه حساب در چندین نوبت اقدام میکنند، تا جایی که صبح مالباخته با یک حساب خالی روبهرو میشود.
این مقام مسئول با هشدار به شهروندان درباره کلاهبرداریهای مجازی اعلام کرد: در صورتی که اطلاعات حساب افراد به دست شیادان افتاد، در اولین فرصت به تغییر رمز دوم خود از طریق دستگاههای خودپرداز اقدام کنند.