راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

بیش از ۴۰ درصد اموال و دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی سند رسمی ندارند

  • کد خبر: ۳۱۶۰۰۲
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲
بیش از ۴۰ درصد اموال و دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی سند رسمی ندارند
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: طبق احکام برنامه هفتم پیشرفت، ادغام صندوق‌های بازنشستگی در طول این برنامه باید اتفاق بیفتد، اما اینکه چگونه اتفاق بیفتد و چه سازوکار و روشی داشته باشد، همه مهم است و دولت باید سازوکار اجرای آن را درست و حساب‌شده به صورت لایحه به مجلس ارائه کند و درخصوص آن تصمیم‌گیری شود.

به گزارش شهرآرانیوز، علی بابایی‌کارنامی، نماینده مردم ساری و میان‌دورود و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درخصوص واگذاری سهام صندوق‌های بازنشستگی گفت: این قانون برنامه هفتم است، اما نباید با عجله درخصوص آن تصمیم گرفت، زیرا ما نباید از چاله به سمت چاه برویم. بالاخره در طول برنامه هفتم پیشرفت این اتفاق باید بیفتد، اما اینکه چگونه اتفاق بیفتد و چه سازوکار و روشی داشته باشد، بسیار مهم است و دولت باید سازوکار اجرای آن را درست و حساب‌شده به صورت لایحه به مجلس ارائه کند و درخصوص آن تصمیم‌گیری شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تنها در یک بند گفته که این کار باید انجام شود؛ درواقع همان متن برنامه هفتم را در قالب یکی از تبصره‌های بودجه ۱۴۰۴ ارائه و پیشنهاد کرده است که مجلس حساسیت نشان داد و جلوی آن را گرفت، الان هم منتظریم دولت برای این موضوع به مجلس لایحه ارسال کند، زیرا بحث صندوق‌ها تعارف‌بردار نیست.

بابایی کارنامی تصریح کرد: دولت باید دقیق مشخص کند که با چه سازوکاری قرار است این بند را اجرایی کند، باید نیت‌ها و اهداف برنامه هفتم و مقنن را برآورده کند و به‌گونه‌ای باشد که هم بتوانیم صندوق‌ها را صیانت کنیم و حقوق مردم را رعایت کنیم و هم بتوانیم بهترین تصمیم‌ها را بگیریم؛ این برای ما در مجلس و کمیسیون اجتماعی خیلی مهم است.

وی با اشاره به اینکه این موارد ذیل ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم توسعه به منظور کاهش ناترازی مالی صندوق‌های بازنشستگی و جلوگیری از ناپایداری مالی پیش‌بینی شده است، گفت: ما در اصل اجرایی شدن این مصوبه بحثی نداریم و در هر صورت در طول برنامه هفتم توسعه باید انجام شود؛ اما باید توجه داشت که برنامه هفتم هم مانند سایر برنامه‌های توسعه یک هدف یا جهت‌گیری است که باید به این هدف برسیم یا حداقل به آن نزدیک شویم، اما اینکه چگونه به این هدف هم برسیم، مهم است.

رئیس کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه رئیس جمهور هم همواره بر این نکته تاکید دارد که آخر خط باید به هدف برنامه هفتم برسیم، تصریح کرد:، اما الان اختلاف در این است که چگونه باید به این هدف برسیم. رئیس جمهور، دولت و ما همه باید برای چگونه رسیدن به وحدت رویه برسیم و سازوکار و شیوه رسیدن به آنجا که این صندوق‌های بازنشستگی -که بعضاً قدمت بالایی دارند- صیانت و ساماندهی شوند را دقیق و کارشناسی‌شده مشخص کنیم.

نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس شورای اسلامی در ادامه طرح پیشنهاداتی مبنی بر ادغام صندوق‌های بازنشستگی در صندوق تامین اجتماعی را غیر کارشناسی خواند و گفت: برای نمونه تاریخچه صندوق فولاد ۱۰۰ ساله است و برای یکی دو روز نیست و نمی‌توان یک صندوق ۱۰۰ ساله که تعداد زیادی از صاحب‌نظران حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی کشور و دنیا آن را تأسیس کردند را با یک کلمه تعطیل و در یک صندوق دیگر ادغام کرد. این تصمیم و رویه اساساً کارشناسی نیست و اگر کسی دنبال این فضا باشد برنامه هفتم را نمی‌فهمد؛ زیرا برنامه توسعه جهت‌گیری و افق را به ما نشان می‌دهد و افق را نمی‌توان مبنای ریل‌گذاری دولت‌ها و مجلس قرار داد. مجلس را برای همین کار قرار دادند و برای این موضوع هم ما نیازمند قانون هستیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردم، ما برنامه هفتم را افق می‌دانیم و طبق آن باید یک انضباط‌بخشی در ساختار و تأمین مالی صندوق‌ها اتفاق بیفتد؛ یکی از راهکار‌های برنامه این است که دو صندوق در صندوق تأمین اجتماعی ادغام شود، اما در جایی دیگر مصوب شده که همه صندوق‌ها واگذار شود که این دو در تناقض با هم است. برنامه هفتم هم نص صریح قرآن نیست و حتماً اشکالاتی دارد که دولت و مجلس باید در رفع این پارادوکس‌ها همراهی و همکاری کنند. این مسائل هم سیاسی نیست و کاملاً علمی است لذا خیلی جای اختلاف نظر ندارد و قابل حل است.

بابایی کارنامی در ادامه با اشاره به اینکه اساساً تأمین اجتماعی دولتی نیست و از نظر سهام‌داری برای یک گروه نهاد عمومی غیر دولتی است و دولت اختیار تصمیم‌گیری درباره آن را ندارد؛ اضافه کرد: یعنی ابتدا باید این مسئله روشن شود که کجا گفته شده که تأمین اجتماعی دولتی است و آیا دولت و مجلس می‌توانند برای بخش خصوصی تصمیم‌گیری کنند؟

وی ضمن تأکید مجدد بر اینکه برنامه هفتم یک افق است که باید با رعایت پروتکل‌ها و صیانت از منافع و دارایی مردم پیگیری شود؛ تصریح کرد: یک مسئله مهم در اجرای احکام برنامه هفتم در موضوع صندوق‌های بازنشستگی وجود دارد این است که اصلاً اگر ما بخواهیم تامین اجتماعی را در طول برنامه هفتم به مردم واگذار کنیم، طبق برآورد ما بیش از ۴۰ درصد اموال و دارایی‌های صندوق‌ها اصلاً سند رسمی ندارند؛ و باید دید کدام بخش خصوصی این دارایی‌ها را می‌خرد؟ همین که بخواهیم برای این دارایی‌ها سند تهیه کنیم به اندازه سه برنامه توسعه طول می‌کشد؛ بنابراین برنامه هفتم در این بخش در حد افق و جهت‌گیری قابل تأمل است، اما اجرای کامل این سری تناقضات که اشاره کردم، به صندوق‌ها آسیب می‌زند. 
منبع: خانه ملت

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->