صاد، نخستین رویداد ملی تدبیر در قرآن، برگزار می‌شود معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ: حمایت جدی از فیلم‌نامه‌های قرآنی در دستور کار است مشارکت مردم در برگزاری جشن‌های مذهبی باید پررنگ‌تر شود صداقت؛ زیربنای خانواده بهشتی یک دنیا گره‌گشایی با یک سوره بازی رایانه‌ای «وعده صادق» طراحی شد برگزیدگان سومین جشنواره ملی هنر‌های تجسمی ایثار معرفی شدند+ اسامی تعطیلی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ بهمن ۱۴۰۳) + علت تعطیلی جزئیاتی از مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله در بیروت + ویدئو الزامات تمدن‌سازی نوین اسلامی از منظر بیانیه گام دوم انقلاب بیش از ۳۰۰ دقیقه اقدامات قرآنی خادمان قرآن و عترت روی آنتن تلویزیون رفت حکم شرعی خرید اینترنتی طلا چیست؟ پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۲۶ چه شهری است؟ کتاب انسان تراز در فرهنگ انتظار وارد بازار شد بیش از ۲ میلیون نفر در ایران نامشان «مهدی» است اول ماه رمضان ۱۴۰۳ چه روزی است؟ اجتماع عظیم منتظران ظهور در مشهد برگزار شد+ عکس و فیلم (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) ویدئو| حال و هوای مسجد جمکران در شب نیمه‌شعبان ویدئو| حرم امام‌رضا(ع)، میعادگاه عاشقان در شب نیمه شعبان ۱۴۰۳
سرخط خبرها

تبیین گام‌های عملی برای ایجاد سنخیت با امام‌زمان(عج)

  • کد خبر: ۳۱۶۲۸۸
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۶
تبیین گام‌های عملی برای ایجاد سنخیت با امام‌زمان(عج)
یک کارشناس مذهبی با اشاره به صفات اصلی منتظران، بر اهمیت توبه از رذایل اخلاقی و تهذیب نفس به عنوان گام‌های عملی برای ایجاد سنخیت با امام‌زمان(عج) تأکید کرد.
صبا اسماعیلی
خبرنگار صبا اسماعیلی

زهرا افشار در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص چگونگی رسیدن به حالت انتظار و مورد عنایت ویژه امام زمان (عج) قرار گرفتن، اظهار کرد: در بخشی از دعای غیبت امام زمان (عج)، می‌خوانیم «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَکَ، ضَلَلْتُ عَنْ دینى» یعنی خدایا! حجت خود را به من بشناسان که اگر او را به من نشناسانی، از مسیر دین الهی گمراه خواهم شد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه (س) ادامه داد: یکی از نکات مهمی که در این فقره از دعای غیبت امام زمان (عج) نهفته است، این است که شناخت امام، همچون ایمان به خدا، مراتب و درجات مختلفی دارد و هرکس به میزان شناخت و معرفتش از امامت امام، بهره خواهد برد.

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: روشن است که شناخت نسبی امام کافی نیست. حداقل سطح معرفت به امام، این است که انسان بداند امام، منصوب از طرف خداست.

وی با بیان حدیثی از امام صادق (ع) که فرمودند: به‌راستی خداوند هرگز زمین را بدون امام نگذاشته است و اگر چنین بود، حق از باطل شناخته نمی‌شد، افزود: در واقع هر یک از امامان به وسیله پیامبر یا امام پیشین به مردم معرفی شده‌اند و از ویژگی‌هایی چون دانش الهی (نه بشری) برخوردارند، معصوم از هر گناه و خطایی هستند و اطاعت از ایشان در تمام امور، واجب و به‌منزله اطاعت از پیامبر و خداوند متعال است.

بشارت به ظهور حضرت مهدی (عج) در روایات

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) فرمودند شما را به مهدی (عج) بشارت می‌دهم؛ هنگامی‌که مردم دچار اختلاف و پراکندگی می‌شوند، او برانگیخته می‌شود و زمین را از عدل و داد پر می‌کند، همان‌گونه‌که از ظلم و جور پر شده است، به تشریح محدودیت‌های ولادت آخرین منجی پرداخت و عنوان کرد: بر اساس روایات تاریخی، از زمان امام جواد(ع)، زندگی امامان معصوم(ع) با محدودیت‌های فراوانی همراه بود و این محدودیت‌ها در زمان امام حسن عسکری(ع) به اوج خود رسید. به گونه‌ای که کمترین رفت‌وآمد به خانه‌ ایشان صورت می‌گرفت؛ چراکه دستگاه حکومتی عباسی، نظارت شدیدی بر خانه امام عسکری(ع) داشت.

این کارشناس مذهبی افزود: در چنین شرایطی، ولادت آخرین حجت خداوند، می‌بایست پنهانی و به دور از چشم دیگران باشد. به همین دلیل، حتی نزدیکان امام حسن عسکری(ع)، از جریان این تولد مطلع نبودند. جالب آنکه حتی تا پیش از ولادت حضرت مهدی (عج)، نشانه‌های بارداری در حضرت نرجس خاتون (مادر گرامی ایشان) دیده نمی‌شد.

بشارت به قیام منجی در بیان پیامبراسلام(ص)

وی در بخشی از سخنان خود به احادیثی از پیامبر اکرم(ص) در خصوص غیبت طولانی و قیام منجی پرداخت و گفت: حضرت رسول فرمودند «مهدی (عج) از فرزندان من است. برای او غیبت و حیرتی خواهد بود که مردم در آن گمراه شوند» و در جایی با بیان اینکه «مردی از خاندان من به نام مهدی (عج)، قیام خواهد کرد و بنیان ستم را واژگون خواهد ساخت»، به قیام منجی بشارت داده است.

افشار با اشاره به عمر طولانی امام زمان (عج) گفت: امام حسن مجتبی (ع) فرمودند «خداوند، عمر مهدی (عج) را در دوران غیبتش طولانی می‌کند، سپس به قدرت الهی، او را در سیمای جوانی (زیر چهل سال) به مردم نشان می‌دهد تا بدانند که خداوند، بر هر کاری تواناست».

وی اضافه کرد: تاکنون نزدیک به دوازده قرن از عمر پربرکت ایشان می‌گذرد. این عمر طولانی به دلیل آن است که مطابق اراده الهی، ایشان به‌عنوان آخرین حجت خدا و ذخیره الهی برای اجرای اهداف پیامبران و برقراری عدالت، باید تا زمان فراهم‌شدن زمینه‌های قیام جهانی زنده بمانند.

وظایف شیعیان در عصر غیبت

این کارشناس مذهبی در ادامه، به وظایف شیعیان در زمان غیبت حضرت مهدی (عج) پرداخت و گفت: باید ببینیم که چگونه می‌توانیم به حالت انتظار برسیم و مورد عنایت ویژه امام زمان (عج) قرار بگیریم؟ برای رسیدن به حالت انتظار، راه اصلی این است که انسان ابتدا خودش را اصلاح کند.

افشار اضافه کرد: ما نباید صرفاً به دنبال علائم ظهور باشیم، بلکه باید دنبال شناخت وظایف خود در زمان غیبت باشیم. اگر می‌خواهیم منتظر واقعی باشیم، ابتدا باید سنخیتی میان خود و امام زمان (عج) ایجاد کنیم؛ چراکه انتظار، تنها یک حالت درونی نیست، بلکه حالتی است که روح انسان باید به آن برسد. این سنخیت، زمانی حاصل می‌شود که میان ما و امام زمان (عج) هماهنگی وجود داشته باشد و در مسیر ایشان حرکت کنیم. وقتی این سنخیت ایجاد شود، حالت انتظار هم به خودی خود شکل می‌گیرد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت رقیه (س) تهذیب اخلاق را یکی از راه‌های ایجاد سنخیت با امام برشمرد و تشریح کرد: برای اینکه منتظر واقعی امام زمان (عج) باشیم، ابتدا باید خود را از نظر اخلاقی اصلاح کنیم. برای این کار باید خانه دل را از قساوت‌ها خالی کنیم. قلب خود را از حجاب‌های ظلمانی پاک کنیم، گناهان خود را کنار بگذاریم و قلبمان را برای نور ولایت آماده کنیم.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: برای ارتباط با حضرت باید با توبه، گذشته‌های خود را جبران کنیم. صفات رذیله‌ای که در وجودمان بوده را از بین ببریم و به جای آن، صفات حمیده بپرورانیم و وقتی تهذیب نفس صورت گرفت، سنخیت میان انسان و امام زمان (عج) ایجاد می‌شود و ارتباط معنوی با حضرت شکل می‌گیرد. در این مرحله، عنایات خاص حضرت شامل حال منتظران واقعی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->