عیدی مستمری‌بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر واریز شد (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) خوابگاه آتش‌گرفته در خیابان راهنمایی مشهد، دانشجویی نیست علت قطع گاز شهر سده خواف خراسان رضوی چه بود؟ (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) وزیر آموزش و پرورش خبر داد: به‌زودی ردیف جدید استخدامی می‌گیریم یک درمان فوری برای فشارخون بالا هشدار هواشناسی درباره کاهش شدید دما در خراسان رضوی و سایر استان‌ها دانشگاه‌ها به شناسایی و اعلام محیط‌های پرخطر پیرامونشان مکلف شدند وزیر علوم خبر داد: لپ‌تاپ و تلفن همراه دانشجویان بیمه می‌شود ویدئو| لحظه سانحه هواپیمای مسافربری دلتا در فرودگاه تورنتو کانادا ساعت کاری ادارات خراسان رضوی از فردا چهارشنبه (یکم اسفند ۱۴۰۳) به روال عادی بر می‌گردد تأمین ۶۰۰ هزارنفر شب ظرفیت اسکان برای زائران نوروزی مشهدالرضا (ع) | تخفیف ۴۰ درصدی همه هتل‌ها در پیک زیارتی آتی (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) نهمین گردهمایی فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج و پدافند غیرعامل بهزیستی کشور در مشهد برگزار شد (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) درباره پزشک احمدی، عامل قتل بسیاری از زندانیان سیاسی مخالف حکومت پهلوی | شبحی در دالان‌های تاریک زندان قصر اضطراب، شایع‌ترین اختلال روان‌شناختی که نیاز به روان درمانی را افزایش داده است | کودکان بی قرار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در هفته اول اسفند ۱۴۰۳ | ورود پدیده سردچال قطبی تکذیب شد خدمات مراکز مشاوره تحت حمایت بیمه قرار گیرند ۲۰ درصد علت ناباروری زوجین، مردان هستند مهلت ۱۰ روزه وزیر علوم به دانشگاه‌های سراسر کشور برای پیگیری تأمین امنیت معابر دانشگاهی و خوابگاهی | دانشگاه تهران به نام امیرمحمد خالقی مدرسه می‌سازد چرا چهره قاتل امیرمحمد خالقی به صورت شطرنجی منتشر شد؟ شینا انصاری در مشهد: دو راهکار در اولویت اجرا برای مدیریت آلودگی هوا در کلانشهر مشهد وجود دارد آتش سوزی هنرستان دخترانه زنجان با ۱۵ مصدوم (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) رودخانه کشف‌رود مشهد همچنان درگیر کشت فاضلابی آخرین جزئیات قتل دانشجوی دانشگاه تهران از زبان قاضی شهریاری (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) آزمون کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی ۱۴۰۴ چه‌زمانی برگزار می‌شود؟ هدفون‌های نویز کنسلینگ می‌توانند تنظیمات مغز را تغییر دهند پویش اهدای خون «از برف تا شکوفه» در خراسان رضوی در حال اجراست داروی بیماران SMA با کمک تولیدکنندگان داخلی تأمین شد افسردگی می‌تواند به شروع بیماری‌های مزمن میان‌سالی سرعت بخشد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۸ درجه می‌رسد اعزام ۱۴۰۰ دانش‌آموز عشایر زیارت‌اولی به مشهد نجات و رهاسازی ۲ قلاده پلنگ بیمار در مازندران
سرخط خبرها

جان‌باختن ۱۸ نفر در حوادث کوهستانی زمستان ۱۴۰۳ | توجه به هشدار‌های هواشناسی ضروری است

  • کد خبر: ۳۱۶۳۱۸
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۶
جان‌باختن ۱۸ نفر در حوادث کوهستانی زمستان ۱۴۰۳ | توجه به هشدار‌های هواشناسی ضروری است
بر اساس آمار سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر، از ابتدای زمستان امسال، ۱۸ نفر در حوادث کوهستان‌های کشور جان خود را از دست دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، هفته‌های اخیر با ورود سامانه‌های بارشی و کاهش دما سازمان هواشناسی با صدور هشدار‌هایی نسبت به مخاطره‌آمیز بودن فعالیت‌های مرتبط با کوهستان مانند کوهنوردی توصیه کرده است که بی‌توجهی به آنها حتی می‌تواند خطرات جانی به همراه داشته باشد.

در حالی حوادث منجر به فوت در کوهستان‌های کشور رخ می‌دهد که تنها با توجه به یک هشدار ساده هواشناسی می‌توان از وقوع آن پیشگیری شود. تغییرات ناگهانی آب‌وهوا، خطرات ناشی از بهمن، طوفان، سرمازدگی و حتی گرمازدگی، همگی از خطراتی هستند که می‌توان آنها را با درک درست از پیش‌بینی‌های هواشناسی کاهش داد و بر همین اساس توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی برای عموم مردم به‌ویژه کوهنوردان و طبیعت‌گردان حیاتی است.

سازمان هواشناسی کشور و مراکز پیش‌بینی اطلاعات دقیقی درباره شرایط جوی ارائه می‌دهند که می‌تواند جان افراد را نجات دهد. این اطلاعات نه یک خبر روزمره که راهنمایی حیاتی برای برنامه‌ریزی صحیح سفر‌های کوهستانی و طبیعت‌گردی است.

وقتی هشدار‌های هواشناسی منتشر می‌شود، معمولاً به چند پدیده جوی اشاره می‌شود که می‌تواند برای کوهنوردان و طبیعت‌گردان تهدیدآمیز باشد؛ مه‌گرفتگی و کاهش دید، بارش برف و خطر بهمن، سرمازدگی و هیپوترمی، طوفان‌های محلی و وزش باد شدید و حتی سیلاب‌های ناگهانی.

مه غلیظ می‌تواند باعث گم‌شدن در مسیر‌های کوهستانی و افزایش خطر سقوط شود. تغییرات دما و بارش‌های جدید می‌تواند تعادل لایه‌های برف را بر هم بزند و منجر به ریزش بهمن شود. کاهش ناگهانی دما در ارتفاعات می‌تواند به سرعت باعث سرمازدگی و حتی مرگ شود. طوفان‌های کوهستانی نیز می‌تواند چادر‌های کوهنوردان را از جا بکند و حتی باعث سقوط از صخره‌ها شود. سیلاب‌های ناگهانی نیز اغلب در دره‌های مستعد سیلاب رخ می‌دهد؛ این سیلاب‌ها ناشی از بارش‌های شدید هستند.

کارشناسان پیش‌بینی اداره کل هواشناسی تاکید دارند که پیش‌بینی‌های هواشناسی به‌طور مداوم بر اساس داده‌های ماهواره‌ای و ایستگاه‌های زمینی به‌روزرسانی می‌شود. این اطلاعات می‌تواند تفاوت بین یک سفر ایمن و یک حادثه تلخ باشد. آنان همچنین درباره اهمیت توجه به هشدار‌ها اعلام می‌کنند که نادیده گرفتن هشدار‌های هواشناسی، مانند رانندگی در جاده‌ای پرخطر بدون توجه به علائم هشداردهنده است. این کار نه‌تنها جان فرد بلکه جان دیگران را نیز به خطر می‌اندازد.

توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی تنها یک توصیه ساده نیست؛ یک ضرورت است. هر ساله حوادثی مانند سقوط بهمن، گم‌شدن در مه، سرمازدگی یا گرفتار شدن در طوفان‌های ناگهانی جان انسان‌ها را می‌گیرد.

پیش‌بینی‌های هواشناسی فرآیندی علمی و دقیق است که بر پایه جمع‌آوری داده‌های جوی از منابع مختلف انجام می‌شود. این داده‌ها از طریق ایستگاه‌های هواشناسی زمینی با اندازه‌گیری دما، رطوبت، فشار هوا، سرعت و جهت باد، ماهواره‌های هواشناسی با ارائه تصاویر و داده‌های دقیق از حرکت ابرها، طوفان‌ها و تغییرات جوی، مدل‌های پیش‌بینی عددی با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته‌ای که با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده، وضعیت آب‌وهوا را برای ساعات و روز‌های آینده شبیه‌سازی می‌کند به دست می‌آید.

هشدار‌های هواشناسی به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که هر کدام سطح متفاوتی از خطر را نشان می‌دهد. زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد صادر می‌کند به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر‌ها و انجام کار‌های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. هشدار زرد رنگ برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار‌ها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد رنگ دارد. در این نوع از هشدار پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی رنگ جهت آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است که پیش‌بینی می‌شود یک پدیده جوی می‌تواند خسارت‌های وسیعی به دنبال داشته باشد. از این‌رو با صدور هشدار قرمز به دستگاه‌های مختلف اعلام می‌کنیم که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیده‌های جوی انجام دهند.

بر همین اساس با بررسی اطلاعات هواشناسی و توجه به هشدار‌های رسمی، از جمله هشدار‌های زرد، نارنجی و قرمز می‌توان از وقوع مخاطرات جلوگیری کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->