به گزارش شهرآرانیوز، این تظاهرات با مشارکت گسترده اقشار مختلف مردم اردن، براساس فراخوان «جریان وحدت ملی» در حمایت از موضع کشورشان در مخالفت با آواره کردن فلسطینیها برگزار شد.
تظاهرکنندگان با تجمع مقابل مسجد الحسینی در مرکز شهر امان، پلاکاردهایی در حمایت از مواضع کشورشان مبنی بر مخالفت با آواره کردن فلسطینیها و ایجاد کشور جایگزین برای آنها حمل کردند.
بر روی یکی از پلاکاردهای تظاهرکنندگان نوشته شده بود: هویت اردنی ما، ریشهدار است و درباره آن، مذاکره و چانهزنی نخواهیم کرد.
این تظاهرات پس از آن برگزار میشود که «عبدالله دوم» پادشاه اردن روز سهشنبه با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دیدار و گفتوگو کرد.
عبدالله دوم پس از این دیدار در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که در دیدار با ترامپ، بر مخالفت کشورش با طرح آواره کردن فلسطینیها از نوار غزه و کرانه باختری تاکید کرده است.
پادشاه اردن افزود: در این دیدار تاکید کردم که مصلحت و ثبات اردن و دفاع از آن برای من از هر چیزی مهمتر است.
رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ طرحی موسوم به «معامله قرن» را اعلام کرد که هدف از آن، ایجاد یک کشور جایگزین برای فلسطینیها در اردن و پایان دادن به راه حل تشکیل دو دولت در سرزمین فلسطین و زمینهسازی برای ایجاد رژیم یکپارچه اسرائیل یا اسرائیل بزرگ در سرزمینهای فلسطینی بود.
ترامپ نخستین بار در تاریخ ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) پیشنهاد کرد که مصر و اردن باید مردم غزه را بپذیرند. وی سپس پیشنهاد تسلط آمریکا بر غزه و جابجایی دائمی فلسطینیها از این منطقه را بدون حق بازگشت داد؛ اظهاراتی که بازتاب بسیاری از سوی کشورهای گوناگون و فعالان حقوق بشر داشته است.
طرح ترامپ برای «تصرف»، «مالکیت» و «نقض حاکمیت» مردم غزه که با استقبال بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل و صهیونیستها مواجه شد، رهبران عربی و حتی غربی را شگفت زده و شوکه کرده است؛ طرحی که آنچنان به مذاق نتانیاهو خوش آمد که او نیز در اظهاراتی استعماری، از ریاض خواست مردم غزه را به عربستان ببرد و در آنجا دولتی فلسطینی تاسیس شود.
این اظهارات، واکنش تند ریاض را به همراه داشت و وزارت امور خارجه عربستان در بیانیهای اعلام کرد: ذهنیت تندرو و اشغالگرانه، معنا و مفهوم خاک فلسطین برای مردم فلسطین و پیوند آنها با این مرز و بوم را درک نمیکند.
کشورهای عربی و اسلامی با محکوم کردن پیشنهادهای اخیر نتانیاهو و ترامپ، حمایت خودشان را از عربستان، اردن و مصر اعلام کردند.
همچنین پس از آن، رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی با اشاره به طرح خود مبنی بر انتقال و اسکان فلسطینیهای نوار غزه در مصر و اردن، این دو کشور را تهدید کرد که در صورت خودداری کردن از پذیرش این موضوع با اقدامهای تنبیهی از سوی واشنگتن مواجه خواهند شد.
منبع: ایرنا