به گزارش شهرآرانیوز، دیوید لامی، روز جمعه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بعد از نشست مشترک با جیدی ونس اظهار داشت که آنها توافق کردهاند که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین باید بخشی از هر گونه مذاکرات صلح برای پایان دادن به جنگ در این کشور باشد.
وی گفت: «در گفتوگوهایمان درباره اوکراین روحیه زیادی گرفتم. همه ما تمایل را داریم که این جنگ وحشتناک را به پایان برسانیم. ما به توافق رسیدیم که زلنسکی و مردم اوکراین باید بخشی از روند مذاکرات صلح باشند.»
روز چهارشنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا طی یک تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه آغاز مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین را اعلام کرد که با واکنش منفی متحدان اروپایی کاخ سفید روبهرو شد.
لامی گفت: «پیش از این نیز مشخص بود که ترامپ با پوتین و زلنسکی صحبت میکرد ولی اینها فقط آغاز گفتوگوهای صلح هستند و تا پایان آن فاصله زیادی وجود دارد.»
ترامپ صبح چهارشنبه به وقت محلی با پوتین تماس گرفت که اولین گفتوگو میان دو رئیس جمهوری روسیه و آمریکا از زمان آغار به کار دولت جدید ترامپ در ماه گذشته میلادی (۲۰ ژانویه ۲۰۲۵) است.
این گفتوگو یک روز پس از آن رخ داد که روسیه یک آمریکایی زندانی در این کشور را آزاد کرد.
مقامهای دولت ترامپ اظهار امیدواری کردند که این مبادله بتواند نشان دهنده تلاشهای مجدد برای پایان دادن به درگیری در اوکراین باشد که وارد چهارمین سال خود میشود.
مقامهای اروپایی در واکنش به گفتوگوی رهبران آمریکا و روسیه درباره صلح اوکراین گفتند که این مذاکرات باید با مشارکت فعال کشورهای اروپایی پیگیری شود.
کریستف گومارت، رئیس سابق اطلاعات نظامی فرانسه و رئیس کمیته امنیت و دفاع پارلمان اروپا طی مصاحبهای اختصاصی به یورونیوز گفت: اروپا باید به عنوان یکی از اجزای اصلی در مذاکرات صلح اوکراین، مشارکت داشته باشد.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز روز جمعه پیش از کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: نباید صلحی در اوکراین بدون حضور اوکراینیها و اروپاییها برقرار شود.
وی اضافه کرد: «یک صلح ساختگی هیچ سودی نخواهد داشت. صلح ساختگی نه برای مردم اوکراین و نه برای ما در اروپا یا ایالات متحده امنیت پایدار به ارمغان نخواهد آورد.»
باربوک همچنین گفتوگوها بین آمریکا و شرکای بینالمللی را در کنفرانس امنیتی مونیخ خواستار شد.
منبع: ایرنا