به گزارش شهرآرانیوز؛ حمید یزدانی با بیان اینکه بازمانده از تحصیل در دوره متوسطه اول یعنی دانشآموزی که این دوره را طی نکرده و از سیستم آموزشی خارج شده است، اظهار کرد: دانشآموزی که سنش بالارفته، دانشآموزی که به دلیل معلولیت جسمی در دوره متوسطه تحصیلش متوقف شده و دانشآموزی که در سن متوسطه فوت کرده، در آمار بازماندگان حساب میشوند.
وی افزود: آمار بازمانده از تحصیلها به دلایل ذکر شده بالا دقیق نیست، بنابراین توجه به شاخصها اهمیت بیشتری دارد. سال گذشته همه مدارس متوسطه حداقل ۱۰ تا ۱۵ دانشآموز را به چرخه آموزش برگرداندند که اتفاق مبارکی است. برگشت حتی یک دانشآموز به نظام تعلیم و تربیت مهم بوده، برخی از استانها و حتی روستاها از طریق مدارس شبانهروزی و روستا مرکزی اقدام به بازگشت دانشآموزان به مدرسه و تحصیل کردهاند.
یزدانی با اشاره به اینکه باید در مدارس شرایط را به گونهای فراهم کنیم تا دانشآموزان اوقات خوشی را در مدرسه داشته باشند و علاقمندی در آنها ایجاد شود، تصریح کرد: در این صورت دانشآموزان میتوانند دستسازهای را تولید کنند و به جای شغلهای کاذب یک تولیدکننده باشند.
مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: ۱۰۵۶ مدرسه متوسطه اول شبانهروزی داریم، این مدارس اکثرا در همه استانها به خصوص کردستان و کرمانشاه وجود دارد، اما در دو استان تهران و قم به دلیل اینکه برای مدارس شبانهروزی درخواستی نداشته، وجود ندارد.
وی با بیان اینکه طبق ساختار مدارس شبانهروزی نیاز به آشپز، کمکآشپز، نگهبان، دو سرپرست و امکانات جانبی مانند تخت و هتلینگ و... دارد، عنوان کرد: در این مدارس دانشآموزان هیچ هزینهای پرداخت نمیکنند. تحصیل در این مدارس منوط به شرطی است که مسافت خانه (روستا) با محل تحصیل (روستا) دور باشد، بنابراین دانشآموز روز شنبه به این مدارس میآید و چهارشنبه به منزل برمیگردد.
یزدانی ادامه داد: ۱۴۶ هزار دانشآموز در دوره متوسطه اول تحصیل میکنند. افراد برای ثبتنام میتوانند به مدارسی که سر درب آنها نام شبانهروزی قید شده مراجعه کنند، بعد از ثبتنام مسافت آنها بررسی میشود و در صورت وجود مشقت و سختی و ناهمواری مسیر و نبود اتوبوس و وسایل حملونقل عمومی، در این مدارس اسکان داده میشوند.
منبع: ایسنا