به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امیرمعین تقوی بیان کرد: بارها شنیدهایم که هر چهرهای با لبخند زیباتر است، اگر دقیقتر بخواهیم بگوییم هر چهرهای با لبخندی مزین به دندانهای سالم زیباتر است و سلامت دندان ارتباط تنگاتنگی با سلامت لثه دارد.
اگر دندان را درختی فرض کنیم باید بدانیم که سلامت این درخت در گرو سلامتِ خاک آن قرار دارد. اگر خاک سست و دچار مشکل باشد اگر زمین باتلاقی باشد چه بسا درخت سالم از ریشه در بیاید. این مثال دقیقا برای لثه و دندان مصداق دارد.
معاون آموزشی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: متاسفانه درد در بیماریهای لثه کمتر بروز میکند و برخلاف پوسیدگیهای دندانی، ابتلا به بیماریهای لثه جز در موارد شدید درد ندارد؛ لذا ما عمدتا با بیمارانی روبهرو هستیم که با علایمی، چون تحلیل استخوان فک، سستی شدید دندانها و خونریزیهای شدید لثه و ترشح چرک یا آبسه مراجعه میکنند.
این متخصص پریودانتیکس گفت: در همه حوزههای سلامت پیشگیری مقدم بر درمان توصیه میشود، اما این توصیه در حوزه رعایت بهداشت دهان و دندان موکدتر است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته سطح مراقبت و بهداشت دهان و دندان به قدری بالا است که افراد اصلا نیازی به اقدامات درمانی پیچیده دنداپزشکی پیدا نمیکنند.
وی افزود: برخلاف باور عامه پلاکهای میکروبی که در همه سطوح در دهان و دندان همه انسانها وجود دارند؛ نه با غرغره کردن و نه دهان شویه و... از بین نمیرود، تنها راه مسواک زدن و آن هم مسواک زدن اصولی و کشیدن نخ دندان است.
وی در پایان با اشاره به اهمیت آموزش نحوه صحیح مسواک زدن گفت:، پلاکهای میکروبی صرفا با حرکت مسواک با زاویه ۴۵ درجه بر روی شیارهای دندانی و به صورت لرزشی پاک میشود. از اینرو مهم است که روش دقیق مسواک زدن در مدارس آموزش داده شود.