سرلشکر باقری از دستاورد‌های نیروی زمینی سپاه بازدید کرد (یکم اسفند ۱۴۰۳) + فیلم پزشکیان سرزده وارد وزارت امور اقتصادی و دارایی شد (یکم اسفند ۱۴۰۳) پزشکیان: مردم عادی برای دریافت خدمات درمانی باکیفیت و کم‌هزینه نباید دچار مشکل شوند قالیباف: آپارتاید نوین یعنی طرح کوچ اجباری مردم غزه | جلوی اقدامات غیرقانونی و غیرانسانی رژیم صهیونیستی را بگیریم طراحی مرحله دوم رزمایش پیامبراعظم(ص) براساس مقابله با دشمن فرامنطقه‌ای نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: برنامه‌ای برای گرانی سوخت نداریم | لزوم ایجاد سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی مصرف انرژی مجلس با طرح افزایش تعداد نمایندگان موافقت کرد (یکم اسفند ۱۴۰۳) + فیلم ظریف درباره شایعه عزل از دولت: بدم نمی‌آید این شایعه به حقیقت تبدیل شود استیضاح وزیر اقتصاد، ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ بررسی می‌شود تظاهرات مردم آمریکا علیه سیاست‌های ترامپ و ایلان ماسک در واشنگتن انگلیس: دوره تکیه اروپا بر آمریکا به پایان رسیده است طرح رژیم صهیونیستی برای تصرف مناطق دروزی‌نشین سوریه سازمان ملل حمله صهیونیست‌ها به مدارس آنروا در قدس اشغالی را محکوم کرد سفیر ایران در سازمان ملل: رژیم صهیونیستی مسئول نسل‌کشی در غزه است آیت الله علم‌الهدی: نیروی انتظامی در تحقق حکمرانی دینی نقش اساسی دارد پزشکیان: اجرای معاهده همکاری جامع ایران و روسیه به طور جدی در دستور کار است سفارت ایران در لبنان شایعات اخراج تعدادی از مسافران ایرانی از این کشور را رد کرد (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) ارتش آمریکا مدعی نجات ملوانان کشتی ایرانی در خلیج فارس شد (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) تاکید پزشکیان بر افزایش حجم مبادلات تجاری میان ایران و ترکمنستان دبیرکل اکو فردا (یکم اسفند ۱۴۰۳) به مشهد می‌آید ساعات کار فعلی ادارات تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ تمدید شد عراقچی از نقش حشدالشعبی در تأمین امنیت و ثبات عراق تمجید کرد صحبت‌های سردار حاجی زاده درباره زمان انجام عملیات وعده صادق ۳ پهپاد اسرائیلی بر فراز جنوب لبنان سرنگون شد (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) بازداشت یک شهروند به دلیل توهین به بشار اسد تکذیب شد جوزف عون درباره پرواز‌های ایران به لبنان موضع گرفت پزشکیان به شایعه برکناری فرزین واکنش نشان داد زلنسکی برای مذاکرات صلح با روسیه شرط گذاشت
سرخط خبرها

دریای چین عرصه زورآزمایی چین و استرالیا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۶۵۵۰
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶
دریای چین عرصه زورآزمایی چین و استرالیا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)
دریای جنوبی چین به عنوان یکی از پر تنش‌ترین آبراه‌ها در جهان، این بار شاهد تنش نظامی بین چین و استرالیا بوده که با هشدار پکن به کانبرا مبنی بر دست برداشتن از «ماجراجویی» همراه شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزارت دفاع چین اعلام کرده است که استرالیا به طور عامدانه با انجام یک گشت زنی دریایی در منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین، پکن را تحریک و روایت‌های غلطی در اینباره ارائه کرده است.

در طرف مقابل وزارت دفاع کانبرا می‌گوید که یک جنگنده جی-۱۶ نیروی هوایی چین یک شلیک اخطار در فاصله ۳۰ متری یک هواپیمای نیروی هوایی استرالیا رها کرده است.

ژانگ ژیائوگانگ سخنگوی وزارت دفاع چین روز جمعه گفت: استرالیا عامدانه حقوق چین در دریای جنوبی چین را نقض و پکن را تحریک کرد، با این حال ابتدا مجرم و مایه دردسر شکایت و روایت‌های نادرست را منتشر کرد.

ژانگ، هواپیمای نظامی استرالیا را به نادیده گرفتن مسیر‌های اصلی در این آبراه شلوغ متهم کرد و گفت که به حریم دیگران نفوذ کرده است و واکنش چین منطقی و دفاع مشروع از حاکمیت بود.

وی تاکید کرد: ما از استرالیا می‌خواهیم که توهم گمانه‌زنی و ماجراجویی را کنار بگذارد.

این مقام چینی از استرالیا خواست که به جای ایجاد مشکل در دریای جنوبی چین به ضرر دیگران و خود، نیرو‌های دریایی و هوایی خط مقدم را مهار کند.

اظهارات روز جمعه سخنگوی وزارت دفاع پکن یک روز پس از آن مطرح شد که استرالیا مدعی اقدامات «ناامن و غیرحرفه‌ای» جنگنده چینی در مقابل هواپیمای گشتی خود شد. به گفته کانبرا، این هواپیما روز سه شنبه گذشته در حال گشت زنی معمول در آب‌های بین‌المللی بود.

آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا نیز پیشتر به خبرنگاران گفته بود: ما این اقدام را ناامن می‌دانیم. ما این را به صراحت اعلام کرده‌ایم.

ریچارد مارلس، وزیر دفاع استرالیا هم بیان کرد که هواپیمای این کشور در حریم هوایی بین‌المللی قرار داشت و افزود: ممکن بود که خلبان جی-۱۶ چینی نتواند مسیر شلیک اخطار خود را کنترل کند.

مارلس ادامه داد: آزادی کشتیرانی ارتش استرالیا در دریای جنوبی چین با خطر فزاینده‌ای همراه است. ما این کار را مطابق با قوانین بین‌المللی انجام می‌دهیم. ما تنها کشوری نیستیم که این کار را انجام می‌دهیم.

در این میان پای فیلیپین هم به عنوان کشوری که بیشترین تنش را با چین در این آبراه مهم دارد، به ماجرا باز شد. وزارت خارجه این کشور با اشاره به «مانور‌های ناامن» هواپیما‌های چینی نسبت به این حادثه ابراز نگرانی کرد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: از همه کشور‌ها انتظار می‌رود به آزادی دریانوردی و پرواز در داخل و بالای خطوط ارتباطی دریایی بین المللی مانند دریای جنوبی چین احترام بگذارند.

چین با کشور‌های برونئی، اندونزی، مالزی، فیلیپین و ویتنام بر سر حاکمیت مناطق وسیعی از دریای جنوبی چین اختلاف نظر دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->