خانواده اسرای اسرائیلی: نتانیاهو عامل اصلی شکست مذاکرات است شاهزاده سعودی درگذشت (۲۸ تیر ۱۴۰۴) انتقاد عراقچی از موضع جانبدارانه برخی کشور‌ها در توجیه اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل و آمریکا تردید واتیکان درباره غیرعمد بودن حمله اسرائیل به تنها کلیسای کاتولیک در غزه شهادت ۱۱۶ فلسطینی از بامداد امروز تاکنون (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس‌جمهوری که در کاخ‌سفید هم تبلیغات بازرگانی می‌کند هیئت پارلمانی ایران به عراق سفر کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) عناصر داعش به السویدا در پوشش نیرو‌های قبایل عرب سوریه نفوذ کردند صالحی: با فردای ایران بازی نکنیم آمار کشته‌های السویداء به ۹۴۰ نفر رسید درگیری‌ها در استان السویداء سوریه به کجا رسید؟ احمد توکلی در بیمارستان بستری شد جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست پزشکیان برگزار شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ: سه سایت هسته‌ای ایران نابود شده‌اند مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش خشمگین شدند آیت الله نعیم آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری درگذشت پزشکیان: تحمیل زور و فشار پذیرفتنی نیست پزشکیان به مناسبت سالگرد انقلاب ساندینیستی نیکاراگوا پیام تبریک صادر کرد تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر لزوم تداوم خط اخلاص شهید رئیسی و جایگاه راهبردی مؤسسه خراسان در جبهه فرهنگی انقلاب | مؤسسات انتشاراتی باید میدان را تصرف کنند، نه‌اینکه صرفاً کتاب بفروشند وزیر امور خارجه: آتش بس فعلی میان ایران و رژیم صهیونیستی شکننده است زینی وند: تقویم انتخابات در ستاد انتخابات کشور نهایی شد پزشکیان با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر
سرخط خبرها

دریای چین عرصه زورآزمایی چین و استرالیا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۶۵۵۰
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶
دریای چین عرصه زورآزمایی چین و استرالیا (۲۷ بهمن ۱۴۰۳)
دریای جنوبی چین به عنوان یکی از پر تنش‌ترین آبراه‌ها در جهان، این بار شاهد تنش نظامی بین چین و استرالیا بوده که با هشدار پکن به کانبرا مبنی بر دست برداشتن از «ماجراجویی» همراه شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزارت دفاع چین اعلام کرده است که استرالیا به طور عامدانه با انجام یک گشت زنی دریایی در منطقه مورد مناقشه دریای جنوبی چین، پکن را تحریک و روایت‌های غلطی در اینباره ارائه کرده است.

در طرف مقابل وزارت دفاع کانبرا می‌گوید که یک جنگنده جی-۱۶ نیروی هوایی چین یک شلیک اخطار در فاصله ۳۰ متری یک هواپیمای نیروی هوایی استرالیا رها کرده است.

ژانگ ژیائوگانگ سخنگوی وزارت دفاع چین روز جمعه گفت: استرالیا عامدانه حقوق چین در دریای جنوبی چین را نقض و پکن را تحریک کرد، با این حال ابتدا مجرم و مایه دردسر شکایت و روایت‌های نادرست را منتشر کرد.

ژانگ، هواپیمای نظامی استرالیا را به نادیده گرفتن مسیر‌های اصلی در این آبراه شلوغ متهم کرد و گفت که به حریم دیگران نفوذ کرده است و واکنش چین منطقی و دفاع مشروع از حاکمیت بود.

وی تاکید کرد: ما از استرالیا می‌خواهیم که توهم گمانه‌زنی و ماجراجویی را کنار بگذارد.

این مقام چینی از استرالیا خواست که به جای ایجاد مشکل در دریای جنوبی چین به ضرر دیگران و خود، نیرو‌های دریایی و هوایی خط مقدم را مهار کند.

اظهارات روز جمعه سخنگوی وزارت دفاع پکن یک روز پس از آن مطرح شد که استرالیا مدعی اقدامات «ناامن و غیرحرفه‌ای» جنگنده چینی در مقابل هواپیمای گشتی خود شد. به گفته کانبرا، این هواپیما روز سه شنبه گذشته در حال گشت زنی معمول در آب‌های بین‌المللی بود.

آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا نیز پیشتر به خبرنگاران گفته بود: ما این اقدام را ناامن می‌دانیم. ما این را به صراحت اعلام کرده‌ایم.

ریچارد مارلس، وزیر دفاع استرالیا هم بیان کرد که هواپیمای این کشور در حریم هوایی بین‌المللی قرار داشت و افزود: ممکن بود که خلبان جی-۱۶ چینی نتواند مسیر شلیک اخطار خود را کنترل کند.

مارلس ادامه داد: آزادی کشتیرانی ارتش استرالیا در دریای جنوبی چین با خطر فزاینده‌ای همراه است. ما این کار را مطابق با قوانین بین‌المللی انجام می‌دهیم. ما تنها کشوری نیستیم که این کار را انجام می‌دهیم.

در این میان پای فیلیپین هم به عنوان کشوری که بیشترین تنش را با چین در این آبراه مهم دارد، به ماجرا باز شد. وزارت خارجه این کشور با اشاره به «مانور‌های ناامن» هواپیما‌های چینی نسبت به این حادثه ابراز نگرانی کرد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: از همه کشور‌ها انتظار می‌رود به آزادی دریانوردی و پرواز در داخل و بالای خطوط ارتباطی دریایی بین المللی مانند دریای جنوبی چین احترام بگذارند.

چین با کشور‌های برونئی، اندونزی، مالزی، فیلیپین و ویتنام بر سر حاکمیت مناطق وسیعی از دریای جنوبی چین اختلاف نظر دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->