به گزارش شهرآرانیوز، سالار مرادی ضمن ابراز نگرانی از روند کاهشی جوانی جمعیت در کشور و جدی شدن معضل پیرسالی کشور در سالهای پیش رو، اظهار کرد: در همه جای دنیا، کمیت جمعیت، جوانی و سطح سواد و انگیزه و روحیه آنها جزو منابع قدرت ملی به حساب میآید؛ اما متأسفانه باتوجه به آمار و پیشبینیهایی که داریم، در دهههای آینده جمعیت ایران وارد پیرسالی و کهنسالی میشود و نیاز به پیشبینیهای لازم است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اقدامات تقنینی مجلس در این زمینه، مانند قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: این اقدامات خوب و لازم است، اما کافی نیست. درواقع قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت روبنا است و تا زمانی که زیربنای آن یعنی مسائل اقتصادی و معیشتی، مسکن، اشتغال و تورم حل نشود، جمعیت تمایل چندانی به سمت جوانی و فرزندآوری نشان نمیدهد.
وی با تأکید بر اینکه در این شرایط حتی با مشوقهای مقطعی که داریم، جمعیت تمایلی به سمت جوانی ندارد، تصریح کرد: بنابراین اولویت دولت و مجلس و دستگاههایی که نگران موضوع پیری جمعیت هستند، باید فراهم کردن زمینههایی باشد که نسل جوان و نسلی که امکان تولید یا افزایش نرخ رشد جمعیت را دارد، ترغیب شوند بدون نگرانی از شغل، مسکن، آموزش، بهداشت و آینده بچههایی که میخواهند به دنیا بیایند، به این سمت بروند.
مرادی با تأکید بر اینکه امید به زندگی میتواند نقش مهمی در افزایش نرخ رشد جوانی جمعیت داشته باشد و مهمترین پارامتر آن پارامترهای اقتصادی است؛ اضافه کرد: مخصوصاً برای خانوادههایی که میخواهند یک نسل قوی، باسواد و توانمند را تحویل جامعه دهند.
نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی گفت: البته در برخی کشورها با وجود پایین بودن سطح اقتصاد، نرخ رشد جمعیت در آنها بالا است؛ اما این نسلی نیست که بتواند مولد باشد. مخصوصاً برای کشوری مثل ایران که وقتی آینده دست نسل جدید سپرده میشود، باید یک نسل قابلاعتماد و توانمند از هر نظر باشد.
منبع: خانه ملت