علیاکبر کوهپیکر در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: وقتی دستگاه نانینو قطع میشود، عملاً خمیر آن روز نانوایی خراب شده و امکان پخت نان برای نانوا وجود ندارد. در این شرایط، مسئولان، دستگاه یا سامانهای جایگزین مانند استفاده از دستگاه کارتخوان را هم برای نانواییها پیشبینی نکردهاند. سهمیه آرد هر منطقه نیز براساس تراکنش هر روز نانواییها مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه سهمیه آرد نانواییها سهمیه مردم هر محله است، افزود: برای برخی از نانواییها سهمیه آرد ۱۰ کیسه برای ۱۰ روز در نظر گرفته شده که این سهمیه فقط جوابگوی یک روز نانوایی بوده و ۹ روز دیگر باید تعطیل باشند.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد ادامه داد: اگر نانوایی سهمیه اضافه نیز داشته باشد، جریمه میشود که چرا سهمیه اضافه را ذخیره کرده است.
وی با اشاره به اینکه در برخی مناطق مانند مناطق ۱، ۸، ۹ و ۱۲ مشهد سامانه نانینو باز است، اما تمایلی به تأسیس نانوایی وجود ندارد، گفت: مهمترین مسئله در این مناطق، بیشتربودن خرج نانواییها از دخل آنهاست؛ برای مثال اگر دخل نانوایی در روز ۳ یا ۴ میلیون تومان باشد، باید تمام این مبلغ را هزینه کارگر بدهد و درآمدی برای صاحب نانوایی ندارد؛ خالیکردن نانوایی و اجارهدادن آن درآمد بیشتری برای صاحب ملک خواهد داشت.
کوهپیکر خاطرنشان کرد: این مسائل باعث شده تا برخی از نانواییها به تعطیلی کشیده شده یا به سمت تولید نان صنعتی حرکت کنند. نان صنعتی هم کیفیت نان سنتی را ندارد.