به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام سید احسان موسوی در نشست خبری دهه تکریم و تعظیم مساجد که پیش از ظهر امروز، یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد، اظهار داشت: هر ساله دهه آخر شعبان به عنوان دهه تکریم و تعظیم مساجد نامگذاری شده و وظیفه ما سنگین است که ویترینی از برنامههای مساجد در طول سال را ارائه کنیم. شعار امسال این دهه با توجه به تأکید رهبری مبنی بر پایگاه قرآنی بودن مساجد، «تجلیگاه قرآن» نامگذاری شد تا مساجد نه تنها برای زمان نماز، بلکه قبل و بعد از آن نیز باز باشند و پس از نماز جماعت بسته نشوند.
موسوی ادامه داد: در روزهای دهه تکریم، فعالیتهای مختلف مساجد را نمایش میدهیم و هر روز را به نامی خاص نامگذاری کردهایم. این برنامهها در چهار سطح مسجد، محله، پیرامون و ستاد منطقهای تعریف شدهاند. روز اول، چهارشنبه ۲۰ شعبان، با عنوان «برکت قرآن، مسجد تجلی گاه قرآن» نامگذاری شد و اقدامات پیشنهادی شامل برگزاری پایگاه تفسیر، کرسی تلاوت و نشست ائمه جماعات با نخبگان قرآنی است. همچنین، شبکه مساجد را فعال کردهایم و به صورت منسجم در کنار هم جمع شدهاند.
وی در خصوص اقدامات پیشنهادی برای شبکه محلی گفت: تشکیل جلسه با نخبگان و دارالقرآنهای محل، تشکیل شورای شهرستانی و استفاده از ظرفیتهای قرآنی برای حضور در مساجد از جمله این اقدامات است. متأسفانه هنوز مساجد جایگاه خود را در بحث قرآن پیدا نکردهاند، اما با تشکیل کارگروههای قرآنی، مساجد را به پایگاههای قرآنی تبدیل خواهیم کرد.
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد در مورد اختتامیه جشنواره قرآنی نیز توضیح داد: این جشنواره از ماه رمضان آغاز شده و مسابقاتی در زمینههای ترتیل، قرائت و حفظ برای بانوان و آقایان در مقاطع مختلف برگزار میکند. نفرات برتر به مسابقات ناحیه معرفی میشوند و در جشنواره استانی میزبان برگزیدگان خواهیم بود.
وی افزود: پنجشنبه دوم اسفند با عنوان «مسجد پایگاه جوان و نوجوان طراز انقلاب اسلامی» نامگذاری شده است. در این روز، نشستهای صمیمی امامجماعت با نوجوانان مسجد در سطح محله و ناحیه برگزار میشود. همچنین، در سطح ستاد، همایش «مسجد برقرار» را برگزار خواهیم کرد.
موسوی با اشاره به فعالیتهای مساجد در تهران گفت: با تلاش همکاران، ۵۰۰ مسجد در تهران به صورت برقرار فعالیت میکنند و در اوقات نماز باز هستند. البته برقراری مساجد ملاحظاتی دارد و باید امنیت، مشکلات حقوقی و حوادث احتمالی را در نظر گرفت. غالب مساجد تهران با یک خادم اداره میشوند که اداره همه امور را سخت میکند. از بین ۵۰۰ مسجدی که درب آنها باز نگه داشته شده، ۶۷ مسجد به عنوان مساجد فعال و برقرار معرفی شدهاند و ۳۳ مسجد نیز به عنوان برقرارترین مساجد تقدیر خواهند شد.
وی در مورد برنامههای روز جمعه ۳ اسفند گفت: این روز با عنوان «مسجد میعادگاه منتظران موعود» نامگذاری شده است. مردم در این روز به صورت دستهجمعی در مصلی نماز جمعه حضور خواهیم یافت و میز خدمت مساجد برای خدمترسانی به عموم مردم برپا خواهد شد. در ستاد ریاست مرکز نیز قبل از خطبهها، گزارش فعالیتها ارائه میشود.
موسوی ادامه داد: چهارم اسفند با عنوان «مسجد خانواده زن طراز انقلاب اسلامی» نامگذاری شده است. در این روز، نشستهایی با زنان فعال و ائمه جماعات در سطح محله و ناحیه برگزار میشود. همچنین، در ستاد، نشست هماندیشی ریاست مرکز با بانوان دغدغهمند مساجد برگزار خواهد شد.
وی در مورد روز پنجم اسفند گفت: این روز با عنوان «مسجد رسانه گام دوم» نامگذاری شده است. برنامه پیشنهادی شامل نشست امام جماعت با نوجوانان و جوانان حوزه رسانه است. اگر مسجدی بخش رسانه ندارد، پیشنهاد میشود که این بخش را راهاندازی کند. در سطح محله، نشست هماندیشی مساجد با رسانهها و در سطح ستاد، تقدیر از اصحاب رسانهای که در فعالیتهای مساجد مشارکت داشتهاند، انجام میشود.
موسوی در مورد روز ششم اسفند گفت: این روز با عنوان «مسجد بسیج و مقاومت» نامگذاری شده است. در این روز، نشستهایی با سپاه استان تهران در سطح فرماندهان و مدیران برگزار میشود تا ظرفیت بسیج و مسجد را بیشتر کنیم و از ظرفیتهای یکدیگر استفاده کنیم. همچنین، نشست ائمه جماعات با فرماندهان حوزه در سطح ناحیه و نشست مدیر ناحیه با فرماندهان سپاه برگزار خواهد شد.
وی در مورد روز هفتم اسفند گفت: این روز با عنوان «مسجد محور کارهای خیر» نامگذاری شده است. در این روز، برنامههای فعالیتهای اجتماعی در سطح مسجد برگزار میشود. جلسه شورای فرهنگی مسجد تشکیل میشود و برنامههایی برای حمایت از محرومین پیرامون مسجد اجرا میشود. همچنین، نشست با خدمات اجتماعی محله، صندوق قرضالحسنه و خدمات نیکوکاری در سطح ناحیه و تقدیر از مراکز نیکوکاری فعال در سطح ستاد انجام میشود.
موسوی در مورد روز هشتم اسفند گفت: این روز با عنوان «مسجد همیشه برقرار» نامگذاری شده است. در این روز، غبارروبی مساجد برای آمادهسازی ماه رمضان انجام و از مؤمنین استقبال میشود.
وی در مورد روز نهم اسفند گفت: این روز با عنوان «مسجد شاداب و جذاب» نامگذاری شده است. در این روز، غبارروبی مزار شهدای برخی مساجد انجام خواهد شد.
موسوی در مورد روز دهم اسفند گفت: این روز با عنوان «مسجد کانون نیایش و معنویت» نامگذاری شده است. در این روز، به دنبال این هستیم که دعای ندبههای شاخص را جهت استفاده مردم اطلاعرسانی کنیم.
وی گفت: جشنواره مسجد برقرار در کنار جشنواره سه برنامه دیگر از جمله تقدیر و تجلیل از مساجد مجری اعتکاف برگزار میشود. امسال جهش عظیمی در اعتکاف داشتیم و درباره برگزاری اعتکاف از ۵۰۰ مسجد به ۹۰۰ مسجد در استان تهران رسیدیم. قریب به ۱۰۰ هزار معتکف شرکت داشتند که حجم بالایی از آنان جوانان و نوجوانان بودند. همچنین، سامانه «مسجد من» رونمایی میشود تا فعالیتهای مساجد به صورت لحظهای ثبت شود.
موسوی در مورد برپایی نماز صبح نیز گفت: با ابلاغ مسجد برقرار، یکی از فازها برگزاری سه نماز است. ۳۰ درصد مساجد تهران نماز صبح دارند. برخی مساجد به دلیل مشکلاتی مانند عدم حضور امام جماعت در منطقه، امکان برگزاری نماز صبح را ندارند. امیدواریم در آینده محلهای نباشد که نماز جماعت صبح را نداشته باشد.
منبع: مهر