به گزارش شهرآرانیوز؛ قبل از اینکه تنور ناترازی انرژی گرم شود و دو وزارتخانه نفت و نیرو قطعیهای پرشمار برق را به گردن هم بیندازند، شورایعالی انرژی کشور در مصوبهای، همه سازمانها و نهادهای دولتی و شبهدولتی را ملزم کرد که سالانه ۵ درصد مصرف انرژی الکتریکی خود را تا رسیدن به سهم ۲۰درصدی، از طریق انرژیهای تجدیدپذیر و پاک تأمین کنند و اگر از این مصوبه تبعیت نکنند، تعرفه برق آنها به قیمت انرژیهای تجدیدپذیر محاسبه خواهد شد.
بر این اساس، سازمانها و ادارات مشمول باید برق موردنیاز خود را از طریق تابلوی سبز بورس انرژی خریداری کنند. در این باره هنوز گزارشی منتشر نشده است تا بدانیم کدام سازمان و دستگاه دولتی تاکنون به این مصوبه عمل کرده است، اما شهرداری مشهد مدتهاست طبق یک برنامه مشخص در حال عمل به این مصوبه شورای انرژی است.
مدیریت شهری تا امروز ۲۳ نیروگاه خورشیدی برروی ساختمانهای خود احداث کرده است که فقط در شش ماهه ابتدایی امسال ۵۳۷ کیلووات برق تولید کردهاند و بهزودی چهار نیروگاه دیگر به این ظرفیت اضافه میشود که با افتتاح آنها ۲۰ درصد برق مورد نیاز شهرداری از طریق همین نیروگاههای کوچکمقیاس پشتبامی تأمین خواهد شد.
سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد در گفتوگو با شهرآرا، با اشاره به مصوبه شورای انرژی کشور گفت: براساس قانون، مشترکان مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری باید حداقل ۲۰ درصد از برق مصرفی خودشان را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر و پاک تأمین کنند و ازآنجاکه شهرداری هم جزو دستگاههای مشمول این قانون است، فرایند ساخت نیروگاههای کوچکمقیاس خورشیدی پشت بامی برای تأمین برق سازمانها و مناطق را از مدتی پیش آغاز کرده است و جزو پیشتازان ساخت این نیروگاهها محسوب میشود.
محمدهادی محمدیمقدم افزود: برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، اقدامات زیادی انجام دادهایم و از زمان ابلاغ این قانون تا امروز ۲۳ نیروگاه خورشیدی پشتبامی کوچکمقیاس به ظرفیت ۵۸۰ کیلووات احداث کردهایم.
وی ادامه داد: ساخت این ۲۳ نیروگاه برای شهرداری مشهد حدود ۶۵میلیارد ریال هزینه داشته است و فقط در شش ماهه ابتدایی امسال بیش از ۵۳۷ کیلووات برق تولید کردهاند. از همه مهمتر اینکه با ساخت این نیروگاهها از جریمه ۴میلیارد تومانی شهرداری در سال جلوگیری شده است.
محمدیمقدم با تشریح جزئیات ساخت نیروگاههای جدید در شهرداری بیان کرد: یک طرح جامع امکانسنجی احداث نیروگاه پشتبامی توسط شهرداری را با مطالعه تمام ساختمانهای دراختیار انجام دادیم که بر اساس آن، ساختمانهای مستعد برای ساخت این نیروگاهها انتخاب شدهاند و طبق فازبندیهای صورتگرفته، به نیروگاه خورشیدی تجهیز میشوند. درحالحاضر اسناد مناقصه عمومی چهار نیروگاه خورشیدی پشتبامی دیگر با ظرفیت ۳۲۰ کیلووات منتشر شده است که ساخت آنها حدود ۸۵میلیارد ریال هزینه دارد. با ساخت و افتتاح این نیروگاهها بیش از ۲۰درصد برق مصرفی ساختمانهای اداری شهرداری مشهد با کمک انرژیهای تجدیدپذیر تأمین خواهد شد.
معاون شهردار مشهد در ادامه، درباره طرح دیگر شهرداری مشهد برای احداث نیروگاههای بزرگمقیاس در اراضی مدیریت شهری بیان کرد: شهرداری مشهد برای حل این بحران و کمک به دولت، با امکانسنجی احداث نیروگاههای بزرگمقیاس در اراضی خود، قصد مشارکت در احداث نیروگاههای برق را دارد. فراخوان جذب سرمایهگذار برای این موضوع بهزودی منتشر میشود و پیشبینی میکنیم با توجه به طرح توجیهی جذابی که برای فروش انرژی تولیدی این نیروگاهها در بورس سبز تهیه شده است، سرمایهگذاران از این طرح استقبال خوبی کنند.