آنچه دربارهٔ پاسخ ایران به ترامپ باید بدانید عراقچی: آمادگی کامل برای مقابله با هر تهدیدی را داریم | مذاکره مستقیم با آمریکا مردود است ترامپ: ایران در صدر فهرست اولویت‌های من قرار دارد + فیلم زلزله میانمار ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی برجای گذاشت (۸ فروردین ۱۴۰۴) سردار نقدی: همه برای یک عملیات بزرگ آماده باشند سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس: حضور پرشور مردم، لبیک به پیام رهبر انقلاب بود چرا عمان برای ارسال جواب نامه ترامپ انتخاب شد؟ جیش‌الظلم مسئولیت حمله به دو خودروی انتظامی در ایرانشهر را بر عهده گرفت تولیت آستان قدس رضوی: راهپیمایی روز قدس، مایه امید مظلومان و وحشت دشمنان است «روز قدس» همه دنیا را متوجه مظلومیت فلسطین کرد | اندیشه مقاومت با تهدید و بمباران نابود نمی‌شود رئیس جمهور در حاشیه راهپیمایی روز جهانی قدس: حامیان رژیم صهیونیستی باید پاسخگوی جنایات این رژیم تروریست باشند هشدار حمله اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت + تصاویری از تخلیه ضاحیه (۸ فروردین ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: راهپیمایی روز قدس در مشهد با شکوهی مثال‌زدنی برگزار شد وزیر کشور در راهپیمایی روز قدس: بر عهد خود با آرمان‌های فلسطین مصمم‌تر از گذشته ایستاده‌ایم حمله اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه + فیلم تشریح جزئیات پاسخ ایران به آمریکا از زبان عراقچی در حاشیه راهپیمایی روز قدس + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی در حاشیه راهپیمایی روز قدس: مردم تا براندازی کفر صهیونیست، پای دین خدا ایستاده‌اند رسید جمعه آخر، سلام قدس شریف | روایت شهرآرانیوز از خروش تاریخی مشهدی‌ها در راهپیمایی روز قدس + فیلم عضو مجلس خبرگان رهبری: روز جهانی قدس روز اعلام برائت از اسرائیل و تعیین مرز‌های جدید مقاومت است قطعنامه راهپیمایی روز قدس ۱۴۰۴ در تهران توسط دختر شهید رئیسی قرائت شد | نتانیاهو، قصاب غزه، باید محاکمه شود قالیباف: دنیای اسلام بار دیگر از انگلیس خبیث خنجر خورده است | رابطه انگلیس و اسرائیل یک رابطه‌ی پدر-فرزندی است + فیلم استاندار خراسان رضوی: راهپیمایی باشکوه روز قدس، پشتوانه ملت مظلوم فلسطین است حماس روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه را روزهای دفاع از غزه و قدس اعلام کرد رئیس جمهور لبنان: سازش با اسرائیل مطرح نیست عراقچی در تماس تلفنی با همتای انگلیسی: مذاکره تحت فشار و تهدید بی‌معناست خلع سلاح مقاومت، رؤیای محال اشغالگران لحظه به لحظه با راهپیمایی روز جهانی قدس ۱۴۰۴ در مشهد + فیلم اخلاقی امیری: روز قدس، تجلی اراده امت اسلام در برابر استکبار جهانی است
سرخط خبرها

جزئیات طرح مصر برای حذف حماس از غزه

  • کد خبر: ۳۱۶۹۵۵
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
جزئیات طرح مصر برای حذف حماس از غزه
جایگزین طرح ترامپ برای تبدیل نوار غزه به «تفرجگاه خاورمیانه»، توسط مصر با همکاری بانک جهانی در حال آماده سازی است که بر اساس آن حماس به طور رسمی از حکومت و کنترل بازسازی این منطقه حذف می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گاردین نوشت: این فرآیند به صورت موقت به یک کمیته حمایت اجتماعی یا جوامع واگذار خواهد شد. هیچ عضوی از حماس در این کمیته حضور نخواهد داشت. اما وضعیت نظامی آتی حماس در غزه حل نشده است، که احتمالاً مانعی برای حمایت تل‌آویو از این طرح خواهد بود.

کشور‌های عربی - عمدتاً امارات متحده عربی و قطر - در حال آماده شدن برای ارائه پیشنهاد‌های مالی برای تأمین مالی بازسازی هستند، اما بر این اساس که به فلسطینی‌ها حق ماندن در غزه داده می‌شود و مجبور نیستند به دنبال پناهگاه موقت یا دائم در مصر یا اردن باشند. بازسازی ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد چرا که ۶۵ درصد از غزه ویران شده است.

منابع اروپایی اذعان می‌کنند که موضوع ارائه ضمانت‌های امنیتی به تل‌آویو برای غزه حل نشده باقی مانده است، زیرا هیچ کشور عربی حاضر نیست در غیاب ارائه یک افق سیاسی روشن برای تشکیل کشور فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی، نیرویی اعزام کند.

قرار است اجلاس سران کشور‌های عربی در ۲۷ فوریه (۹ اسفند) در ریاض برگزار شود که در آن جایگزینی برای طرح ترامپ برای غزه مورد بحث قرار گرفته و بخش‌هایی از آن فاش می‌شود. عربستان سعودی تاکنون صراحتاً خواستار حذف حماس از روند بازسازی یا حکومت غزه نشده است، اما انور قرقاش، مشاور ارشد دیپلماتیک امارات، درخواست اخیر احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، مبنی بر کناره‌گیری حماس از مدیریت غزه را «مناسب و منطقی» دانست.

ابوالغیط گفت: منافع مردم فلسطین باید بر منافع جنبش [حماس]مقدم باشد، به‌ویژه با توجه به درخواست‌ها برای آوارگی فلسطینی‌ها از غزه و جنگ ناشی از آن که نوار غزه را ویران کرد و بافت انسانی و اجتماعی آن را در نتیجه تصمیم‌های این جنبش از هم پاشید. او همچنین هفته گذشته در اجلاس دولت‌های جهانی گفت که پیشنهاد ترامپ برای خروج تقریباً ۲ میلیون فلسطینی از غزه، منطقه را وارد چرخه‌ای از بحران می‌کند که اثرات مخربی بر صلح و ثبات دارد. او گفت: این برای جهان عرب که ۱۰۰ سال با این ایده مبارزه کرده است، غیرقابل قبول است.

انتظار می‌رود که کمیته پیشنهادی در طرح عربی شامل تکنوکرات‌های مستقل و نمایندگان جامعه مدنی و اتحادیه‌ها باشد تا اطمینان حاصل شود که هیچ جناحی تسلط ندارد.

حتی دیپلمات‌های میانه رو عرب می‌گویند که طرح ترامپ نه عملی است و نه از نظر اخلاقی درست است، اما یکی از آنها گفت: ما باید با آن تعامل داشته باشیم و در صورت امکان مردم را از آن منحرف کنیم.

یکی از منابع عربی گفت: بسیاری از اینها دور از ذهن به نظر می‌رسد، مانند تبدیل تونل‌های حماس به شبکه مترو!

تشکیلات خودگردان فلسطین (PA) که کرانه باختری را اداره می‌کند، این طرح کمیته را تایید نکرده است، زیرا می‌ترسد که این طرح منجر به یک تقسیم دائمی بین کرانه باختری و غزه از طریق دو سیستم اداری جداگانه شود.

جبریل رجوب، از مقام‌های فتح، که بر تشکیلات خودگردان مسلط است، گفت که این گروه از بحث درباره ایده کمیته امتناع ورزید و آن را «پیش درآمدی برای تقدیس تقسیم» توصیف کرد و بر پایبندی به آنچه که «وحدت دولت و رژیم» خواند تاکید کرد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، جایگزینی برای طرح ترامپ را رد نکرده، اما گفته است: «هر طرحی که حماس را در نوار غزه رها کند، مشکل ساز خواهد شد، زیرا اسرائیل آن را تحمل نخواهد کرد» و در نتیجه بازگشت به نقطه اول خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->