نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

جزئیات طرح مصر برای حذف حماس از غزه

  • کد خبر: ۳۱۶۹۵۵
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
جزئیات طرح مصر برای حذف حماس از غزه
جایگزین طرح ترامپ برای تبدیل نوار غزه به «تفرجگاه خاورمیانه»، توسط مصر با همکاری بانک جهانی در حال آماده سازی است که بر اساس آن حماس به طور رسمی از حکومت و کنترل بازسازی این منطقه حذف می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گاردین نوشت: این فرآیند به صورت موقت به یک کمیته حمایت اجتماعی یا جوامع واگذار خواهد شد. هیچ عضوی از حماس در این کمیته حضور نخواهد داشت. اما وضعیت نظامی آتی حماس در غزه حل نشده است، که احتمالاً مانعی برای حمایت تل‌آویو از این طرح خواهد بود.

کشور‌های عربی - عمدتاً امارات متحده عربی و قطر - در حال آماده شدن برای ارائه پیشنهاد‌های مالی برای تأمین مالی بازسازی هستند، اما بر این اساس که به فلسطینی‌ها حق ماندن در غزه داده می‌شود و مجبور نیستند به دنبال پناهگاه موقت یا دائم در مصر یا اردن باشند. بازسازی ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد چرا که ۶۵ درصد از غزه ویران شده است.

منابع اروپایی اذعان می‌کنند که موضوع ارائه ضمانت‌های امنیتی به تل‌آویو برای غزه حل نشده باقی مانده است، زیرا هیچ کشور عربی حاضر نیست در غیاب ارائه یک افق سیاسی روشن برای تشکیل کشور فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی، نیرویی اعزام کند.

قرار است اجلاس سران کشور‌های عربی در ۲۷ فوریه (۹ اسفند) در ریاض برگزار شود که در آن جایگزینی برای طرح ترامپ برای غزه مورد بحث قرار گرفته و بخش‌هایی از آن فاش می‌شود. عربستان سعودی تاکنون صراحتاً خواستار حذف حماس از روند بازسازی یا حکومت غزه نشده است، اما انور قرقاش، مشاور ارشد دیپلماتیک امارات، درخواست اخیر احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، مبنی بر کناره‌گیری حماس از مدیریت غزه را «مناسب و منطقی» دانست.

ابوالغیط گفت: منافع مردم فلسطین باید بر منافع جنبش [حماس]مقدم باشد، به‌ویژه با توجه به درخواست‌ها برای آوارگی فلسطینی‌ها از غزه و جنگ ناشی از آن که نوار غزه را ویران کرد و بافت انسانی و اجتماعی آن را در نتیجه تصمیم‌های این جنبش از هم پاشید. او همچنین هفته گذشته در اجلاس دولت‌های جهانی گفت که پیشنهاد ترامپ برای خروج تقریباً ۲ میلیون فلسطینی از غزه، منطقه را وارد چرخه‌ای از بحران می‌کند که اثرات مخربی بر صلح و ثبات دارد. او گفت: این برای جهان عرب که ۱۰۰ سال با این ایده مبارزه کرده است، غیرقابل قبول است.

انتظار می‌رود که کمیته پیشنهادی در طرح عربی شامل تکنوکرات‌های مستقل و نمایندگان جامعه مدنی و اتحادیه‌ها باشد تا اطمینان حاصل شود که هیچ جناحی تسلط ندارد.

حتی دیپلمات‌های میانه رو عرب می‌گویند که طرح ترامپ نه عملی است و نه از نظر اخلاقی درست است، اما یکی از آنها گفت: ما باید با آن تعامل داشته باشیم و در صورت امکان مردم را از آن منحرف کنیم.

یکی از منابع عربی گفت: بسیاری از اینها دور از ذهن به نظر می‌رسد، مانند تبدیل تونل‌های حماس به شبکه مترو!

تشکیلات خودگردان فلسطین (PA) که کرانه باختری را اداره می‌کند، این طرح کمیته را تایید نکرده است، زیرا می‌ترسد که این طرح منجر به یک تقسیم دائمی بین کرانه باختری و غزه از طریق دو سیستم اداری جداگانه شود.

جبریل رجوب، از مقام‌های فتح، که بر تشکیلات خودگردان مسلط است، گفت که این گروه از بحث درباره ایده کمیته امتناع ورزید و آن را «پیش درآمدی برای تقدیس تقسیم» توصیف کرد و بر پایبندی به آنچه که «وحدت دولت و رژیم» خواند تاکید کرد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، جایگزینی برای طرح ترامپ را رد نکرده، اما گفته است: «هر طرحی که حماس را در نوار غزه رها کند، مشکل ساز خواهد شد، زیرا اسرائیل آن را تحمل نخواهد کرد» و در نتیجه بازگشت به نقطه اول خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->