علیاکبر روحی، مدیر کانون شهید روحی و دبیر این رویداد، در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار داشت: این حرکت فرهنگی از سه سال گذشته در مشهد آغاز شده و بهصورت مستمر برگزار شده است.
وی افزود: در این دوره، ۱۰۰ مربی که به آنها «تسهیلگران کتابخوانی نوجوان» گفته میشود، پس از گذراندن ۴۰ ساعت دورههای تخصصی حوزه مربیگری، آموزش دیدند و در ۱۷۰ محله مشهد باشگاههای کتابخوانی تشکیل دادند.
وی افزود: در این باشگاهها، ۱۳ عنوان کتاب بهعنوان منابع این رویداد تعیین شده بود که از مهرماه مطالعه آنها آغاز شد و در نهایت در روز اختتامیه به سرانجام رسید. دانشآموزان این کتابها را خوانده و در جلسات گروهی به بحث و گفتوگو درباره آنها پرداختند و همچنین در بخشهای مختلف جشنواره شرکت کردند.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و هنری روح دانایی، ادامه داد: این جشنواره شامل بخشهای متنوعی از جمله «مربی برتر»، «باشگاه برتر»، «نامه به نویسنده» که در آن دانشآموزان پس از مطالعه کتابها برای نویسندگان نامه مینویسند، «فیلم کوتاه موبایلی» و «تقدیر از مروجان برتر کتابخوانی» بود.
روحی در ادامه گفت: این رویداد به شکل مردمی برگزار شده و دستگاههای فرهنگی استان از جمله اداره کل کتابخانههای عمومی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگیاجتماعی شهرداری و سایر سازمانها همکاری و مشارکت فعالی در آن داشتند. همچنین روزنامههای محلی نیز همکاری گستردهای در پوشش خبری این رویداد داشتند.
وی خاطرنشان کرد: در مراسم اختتامیه، از ۷۰ نفر برتر این رویداد تجلیل میشود که شامل ۲۰ مربی برتر، ۲۰ دانشآموز برتر در دو بخش «نامه به نویسنده» و «فیلم کوتاه موبایلی» و حدود ۳۰ نفر در بخش «مروجان برتر کتابخوانی» هستند.
دبیر رویداد تأکید کرد: هدف این برنامه، شبکهسازی فرهنگی در سطح محلات مشهد است تا باشگاههای کتابخوانی، علاوه بر مطالعه کتاب، بهعنوان تشکلهای فرهنگی فعال، بهصورت خودجوش در طول سال به فعالیتهای مستمر در حوزه کتابخوانی ادامه دهند. تمامی خدمات آموزشی این رویداد بهصورت رایگان ارائه شده است تا دسترسی آسان به این برنامه برای همگان فراهم باشد.
وی همچنین از برگزاری دومین رویداد «باشگاه نوجوانان دعوت» که مرتبط با حلقههای تربیتی «طرح چهره به چهره و چکامه استانی» است، خبر داد و افزود که در این بخش نیز از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.
روحی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین گروههای هدف در حوزه کتابخوانی، کودکان و نوجوانان هستند. اگر بخواهیم فعالیتی اثرگذار در این حوزه داشته باشیم، باید از سنین پایین کودکان را با کتابهای خوب و مربیان توانمند آشنا کنیم.
وی در پایان گفت: در این سه سال، موفقیتهای چشمگیری در این زمینه کسب کردهایم و امیدواریم با همکاری نهادهای فرهنگی، این مسیر ادامه یابد.