یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: میزبانی بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای در ایران خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم مظفری: ۱۰ درصد از برق پاک کشور از خراسان رضوی تأمین می‌شود | تحول صنعت انرژی‌های پاک با بسته حمایتی ویژه دولت + فیلم جلسه هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مذاکرات فنی ایران و آمریکا هم غیرمستقیم خواهد بود رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: پزشکیان خواستار محاکمه صادرکنندگان مجوز ساخت‌وساز پروژه پتروشیمی در میانکاله است السودانی با رهبر شیعیان سوریه در عراق دیدار کرد رئیس جمهور در مراسم تقدیر از برگزیدگان همایش کشوری آموزش علوم پزشکی شرکت کرد (سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) نخعی‌راد: کسی نمی‌تواند بدون قانونِ مجلس، تغییر ساعت رسمی کشور را اجرا کند وزارت خارجه چین: آمریکا نمی‌تواند هم به‌دنبال توافق باشد و هم اعمال فشار کند
سرخط خبرها

توسعه روابط پارلمانی، محور گفت‌وگوی ویژه رؤسای مجالس ایران و آذربایجان در باکو

  • کد خبر: ۳۱۷۶۰۹
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
توسعه روابط پارلمانی، محور گفت‌وگوی ویژه رؤسای مجالس ایران و آذربایجان در باکو
رئیس مجلس شورای اسلامی، در دیدار با رئیس مجلس ملی آذربایجان، گفت: ما هرگونه دخالت نیرو‌های خارجی در منطقه را قبول نداریم و موضوعات منطقه بین خود کشور‌های منطقه باید رفع شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صاحبه غفاروا، رئیس مجلس ملی آذربایجان، بعدازظهر روز گذشته (چهارشنبه، یکم اسفندماه) در حاشیه پانزدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیدار کرد.

قالیباف در این دیدار گفت: از برگزاری پانزدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی تشکر می‌کنم و بسیار خوشحال هستیم در کنار مجمع آسیایی این نشست دوجانبه نیز برگزار شد و این فرصت بسیار خوبی است که روابط پارلمانی دو کشور توسعه دهیم.

وی تصریح کرد: سیاست قطعی ایران توسعه روابط همه جانبه با همه کشورهای همسایه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بین ملت‌های دو کشور دوستی حقیقی و ذاتی وجود دارد و این دوستی بدخواهانی نیز دارد تاکید کرد: باید تلاش کنیم این دوستی تعمیق پیدا کند، باید توسعه روابط اقتصادی و ترانزیتی نیز ادامه داشته باشد.

وی افزود: در روزهای سخت مانند جنگ قره‌باغ مردم و رهبر جمهوری اسلامی حامی آزادسازی سرزمین های آذربایجان بودند. امروز هم این ارتباطات باید محکم و روبه توسعه باشد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ارتباطات سه‌جانبه ایران، آذربایجان و روسیه در زمینه اقتصادی و در انتقال انرژی و اقتصادی اثرگذار است، افزود: مسیر ترانزیت شمال به جنوب و ترانزیت به اروپا و شرق دور با همکاری های دو کشور می‌تواند توسعه پیدا کند و این یک ظرفیت برای هر سه کشور است.

وی عنوان کرد: اراده جمهوری اسلامی ایران بر گسترش روابط دو کشور در همه زمینه‌ها به ویژه حمل و نقل ریلی و جاده‌ای و ترانزیت انرژی است. هر دو کشور باید به انجام پروژه‌ها ریلی و جاده‌ای سرعت ببخشیم.

قالیباف تاکید کرد: پروژه‌ها در حال حاضر فعال‌تر شده‌اند و باید فرصت‌ها برای تسهیل رفت و آمد بین شهروندان را فراهم کنیم. همه این موارد و اراده برای گسترش روابط نباید تحت تاثیر افرادی قرار بگیرد که تمایل به این توسعه ندارند. همچنین با توسعه روابط دفاعی می‌توانیم توسعه امنیت منطقه را نیز داشته باشیم.

وی افزود: ما هرگونه دخالت نیروهای خارجی در منطقه را قبول نداریم و موضوعات منطقه باید بین کشورهای منطقه رفع شود و می‌توان موضوعات را در سطح نشست های ۳+۳ پیش برد و به صلح و ثبات منطقه کمک کرد.

رئیس قوه مقننه گفت: شرایط جدیدی در منطقه ما شکل گرفته و باید توسعه روابط پارلمانی را در اولویت قرار دهیم و گروه‌های دوستی هر دو کشور که در جلسه حضور دارند، باید برای توسعه روابط خصوصا در زمینه اقتصادی تسهیل گری کنند. باید در خصوص توسعه روابط مرزی، جاده‌ای، ایجاد بازارچه‌های مرزی، تسهیل تردد افراد و افزایش پروازها بین تهران و باکو تلاش کرده و شرایط را فراهم کنیم و این موارد سطح تجارت دو کشور را توسعه می‌دهد.

وی عنوان کرد: باید سفارتخانه، گروه دوستی و تجار دو کشور فعال شوند، امیدوارم دستاورد این سفر رخ دادن عملی این تسهیل‌گری‌ها باشد و امیدوار بتوانیم با سفرها و اجرایی‌کردن تصمیمات منجر به تسهیل‌گری شود.

رئیس مجلس ملی آذربایجان: توسعه روابط پارلمانی با ایران در اولویت ما است

صاحبه غفاروا رئیس مجلس ملی آذربایجان در ادامه این نشست با اشاره به اهمیت روابط دو کشور و سفرهای انجام شده بین مسئولین دو کشور، گفت: با شما هم نظر هستم که شرایط جدیدی در قفقاز جنوبی ایجاد شده و روابط چندجانبه و دوجانبه دارای اهمیت است.

وی افزود: سیاست جمهوری آذربایجان بر این است که مسائل منطقه باید به دست کشورهای منطقه حل شود و از سیاست گفتگوهای ۳+۳ حمایت می‌کنیم و ورود بازیگران فرامنطقه‌ای به منطقه منجر به تنش آفرینی می‌شود. در توسعه مسائل اقتصادی و انسان دوستانه نباید اجازه دهیم کشورهای ثالث در این روند خدشه ایجاد کنند.

رییس مجلس ملی آذربایجان با بیان اینکه هر دو کشو ظرفیت های زیادی دارند و می‌توانند به مطالبات تحقق بخشند و پارلمان ها می‌توانند از سیاست ها حمایت کنند، عنوان کرد: بدون صلح و ثبات، توسعه امکان پذیر نیست و مخالف حضور کشورهای ثالث در منطقه ایم. ما به عنوان نمایندگان مجلس و ملت‌ها در اینجا حضور داریم تا برای منافع مردم مان تلاش کنیم باید پروژه‌های مشترک را پیگیری و در راستای تحقق آنها عمل کنیم. سوابق قوی بین مجالس دو کشور وجود داشته و از این به بعد باید این روابط را ادامه دهیم و همواره توسعه روابط پارلمانی با ایران در اولویت ما در مجلس بوده است.

غفاروا عنوان کرد: تمایل داریم که همکاری های بین المللی در روابط دو جانبه تحکیم پیدا کنند. ما ۱۵ کمیسیون داریم که به اموراتی مانند حمل و نقل می‌پردازند و با تصویب قوانین می‌توانیم به توسعه روابط دو کشور کمک کنند. بر این نظر هستم در شرایط کنونی کشورهای همسایه مانند دو کشور ایران و آذربایجان باید نزدیکی بیشتر و ارتباطات عمیق تری داشته باشند.

وی تأکید کرد: همکاری گروه‌های دوستی می‌تواند محرکی برای توسعه و تعمیق روابط دو کشور باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->