جزئیات واردات بنزین سوپر مشخص شد مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟+ویدئو مذاکرات سیاسی انتظارات اقتصادی و تلاطم‌های بازار دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره کلاهبرداری در پوشش «مسکن تدریجی» ریزش یکپارچه قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های داخلی شدت یافت (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در کدام مناطق مشهد می‌توان با ۳ میلیارد تومان خانه خرید؟ (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) جزئیات تشکیل کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید» در شورای اسلامی شهر مشهد وزیر نیرو: صرفه‌جویی بیش از یک‌هزار مگاوات برق با تغییر ساعت رسمی اختصاص ۲۰ هزار میلیارد ریال به طرح‌های آب‌رسانی خراسان‌رضوی عقب‌نشینی بورس پس از رشد‌های پی‌درپی | ارزش و حجم معاملات خرد اعداد خیره‌کننده‌ای ثبت کردند (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولید ۱۰۰ تن خاویار در سبزوار طی سال ۱۴۰۳ افزایش ۴۳ درصدی صادرات لبنیات نوسان منفی دلار در کانال ۸۱ هزار تومان | رشد اونس جهانی نرخ طلا و سکه را افزایشی کرد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین خبر‌ها از تغییر نرخ کارمزد معاملات در بورس قیمت دلار توافقی اعلام شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) خنثی شدن افزایش حقوق ۱۴۰۴ با تورم ماه‌های اخیر نرخ تورم فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد | تورم افزایش یافت کاهش ۲۰ درصدی قیمت بلیت پرواز‌های داخلی به دنبال ریزش قیمت دلار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول قیمت جهانی طلا امروز (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلا در آستانه ۳۵۰۰ دلار دلیل اصلی حذف یارانه ۴۳۰هزار نفر مشخص شد؛ مسافرت خارجی فروش قسطی طلا با دوبرابر قیمت اصلی! ترامپ چگونه منجر به ریزش ارزش دلار شد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روزهای بهاری ادامه دارد؟
سرخط خبرها

افزایش حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم، به حفظ قدرت خرید کارگران کمک می‌کند

  • کد خبر: ۳۱۷۸۷۴
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۳
افزایش حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم، به حفظ قدرت خرید کارگران کمک می‌کند
مشاور کانون انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه مبلغ سبد معیشت با تورم دی ماه محاسبه شده است گفت:اگر شورای عالی کار و سه ضلع آن دستمزد کارگران را پنجاه درصد افزایش هم اعلام کند تازه کارگران می‌توانند به زندگی ساده خود برسند.

به گزارش شهرآرانیوز، حداقل دستمزد به عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی حقوق کارگران، تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله نرخ تورم قرار دارد. تورم به معنای افزایش مداوم و عمومی قیمت کالا‌ها و خدمات، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر قدرت خرید کارگران و در نتیجه، تعیین حداقل دستمزد داشته باشد.

تورم ارزش واقعی دستمزد کارگران را کاهش می‌دهد و آنها را با مشکلات معیشتی جدی مواجه کند. بنابراین، افزایش حداقل دستمزد متناسب با نرخ تورم، به حفظ قدرت خرید کارگران و جلوگیری از کاهش سطح زندگی آنها کمک کند.

برخی اعتقاد دارند که افزایش دستمزد خود زمینه وجود تورم می‌شود چرا که باعث افزایش هزینه‌های تولید و قیمت کالا می‌شود. اما از سوی دیگر کارشناسان اعلام می‌کنند سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید کمتر از ۱۰ درصد است.

درباره اینکه عده‌ای می‌گویند اگر مزد مطابق تورم افزایش یابد، باعث افزایش نقدینگی و تورم ناشی از افزایش حقوق می‌شود، این موضوع هم از سوی کارشناسان اقتصادی بررسی شده است. افزایش دستمزد‌ها به‌طور مستقیم بر هزینه‌های تولید تأثیر می‌گذارد. با افزایش هزینه‌های نیروی کار، شرکت‌ها ممکن است قیمت کالا‌ها و خدمات خود را برای جبران این افزایش، بالا ببرند. این پدیده که به آن «تورم هزینه‌ای» می‌گویند، می‌تواند زنجیره‌ای از افزایش قیمت‌ها را به‌دنبال داشته باشد.

علاوه بر این، افزایش دستمزد‌ها قدرت خرید مصرف‌کنندگان را نیز افزایش می‌دهد، این امر می‌تواند تقاضای کلی در اقتصاد را تقویت کند و منجر به «تورم تقاضامحور» شود. با افزایش تقاضا و محدودیت‌های عرضه، قیمت‌ها رشد بیشتری خواهند داشت. در اقتصاد کلان، تورم حاصل از فشار تقاضا، زمانی ایجاد می‌شود که تقاضا از عرضه بیشتر شود، در واقعیت کشور چنین نیست.

محاسبات مربوط به سبد معیشت کارگران با چالش‌های زیادی رو‌به‌رو می‌شود؛ عدم شفافیت در ارائه آمار و اطلاعات مربوط به هزینه‌های زندگی، تورم بالا و نوسانات اقتصادی، مواردی از این دست است و به همین دلیل، نمایندگان کارگری و کارفرمایان، ممکن است در مورد میزان هزینه‌های زندگی و نحوه محاسبه سبد معیشت، اختلاف نظر داشته باشند.

کارگران چشم به راه تعیین مزد

سید سعید فتاحی، مشاور کانون انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اهمیت دستمزد کارگران خطاب به وزیر کار گفت: آقای وزیر کار جناب آقای میدری انتظار کارگران این بود که با آمدن دولت وفاق لااقل برای اولین بار اعلام دستمزد شورای عالی کار به آخرین ماه و روز‌های اسفند ماه نمی‌کشید، ولی این قشر زحمت کش طبق سنوات و سال‌های گذشته باید چشم به این جلسات در روز‌ها و شاید ساعت‌های آخر سال باشند.

 وی ادامه داد: بلکه چیزی از آن گوی و میدان برایشان دربیاید در حالی که تا الان که اوایل اسفند ماه هست، این جلسات حتی در مورد سبد معیشتی نیز به نتیجه مورد قبول جامعه بزرگ کارگری نرسیده است و اگر هم رسیده مبلغ اعلامی که ۲۴ میلیون تومان می‌باشد که کاملاً غیرواقعی بر حسب تورم ساعت به ساعتی می‌باشد. چون دیگر تورم از ماهانه به روزانه و از روزانه به ساعتی کشیده شده است.

 فتاحی بیان کرد: اگر مبلغ سبد معیشت را از دی ماه محاسبه کنیم که چهل درصد تورم ضرب کنیم مبلغ ۳۴ میلیون تومان باید اعلام می‌شد تا کارگر بتواند با این تورم نفس بکشد. اگر شورای عالی کار و سه ضلع آن دستمزد کارگران را پنجاه درصد افزایش هم اعلام کند تازه کارگران می‌توانند به زندگی ساده خود برسند.

مشاور کانون انجمن‌های صنفی کارگران افزود: کارگر و کارفرما در محل کار مکمل هم هستند، اگر کارگر نباشد کارفرما نمی‌تواند کارخانه خود را در مسیر تولید قرار دهد و برعکس هم این قضیه هم هست. پس از نمایندگان کارفرمایان انتظار می‌رود با نمایندگان کارگری در شورای عالی کار هم همراهی کنند تا افزایش حقوق کارگران در خور هزینه‌های زندگی یک کارگر باشد و نیز از دولت وفاق و شخص آقای رییس جمهور محترم انتظار می‌رود با دستور صریح خود نسبت به افزایش امسال حقوق کارگران برای سال جدید دستوراتی را بدهند تا سفره کارگران از این هم خالی‌تر نشود.

وی گفت: واقعیت الان اگر مسئولان در بازار دوری بزنند، متوجه افزایش قیمت‌ها و کمرنگ‌تر شدن سفره اغلب مردم به خصوص کارگران و کارمندان خواهند بود که زندگی خود را به سختی می‌گذرانند و نتیجه این مذاکرات تأثیر مستقیمی بر زندگی میلیون‌ها کارگر و بازنشسته خواهد داشت و سرنوشت اقتصادی بخش بزرگی از جامعه را تعیین خواهد کرد. انشالله با درایت وزارت کار در سال ۱۴۰۴ این جلسات به صورت مستمر و با عنایت به وضعیت تورم هر سه ماه برگزار گردد تا قشر ضعیف کارگران بیشتر از این آسیب نبیند. البته آرزوی کارگران و آحاد مردم این هست تا دولتمردان فکری به حال تورم بکنند و روزی برسد که تورم منفی شده و مردم به راحتی زندگی کنند.

نوسانات ارزی و افزایش تورم چالشی جدی برای کارگران و اقشار کم‌درآمد محسوب می‌شود. اگرچه افزایش حقوق می‌تواند تا حدی این مشکلات را جبران کند، اما راهکار اساسی در مدیریت پایدار اقتصاد، کنترل تورم و تقویت ارزش پول ملی است. در غیر این صورت، شکاف طبقاتی افزایش یافته و معیشت بسیاری از خانوار‌های کارگری با بحران‌های جدی‌تری روبه‌رو خواهد شد.

منبع: تسنیم

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->